Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jurajski Ogród 08:21, 22 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Dla Agatki - niska (ok. 0.5 m) perowskia:

Agnieszko, to już się na nią zdecydowałam, będę jej szukać.....bo bardzo lubię perowskię za jej niebywały zapach, kolor kwiatów i mechatość

Mów co chcesz kociambry wymiataja i nas rozweselają zawsze, nawet tym swoim lenistwem...a gdzie drugi kotek?

Kubusiowo II 08:21, 22 sie 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A pochwalę się zbiorami... a co tam Mam już 4,5 kg fasolki pomrożonej....

Jak nic nie kupiłaś, to faktycznie był to trudny czas. Ale będzie lepiej, już jest. Bo wróciły chęci. A ja mam warzywnik w wielkim zaniedbaniu w tym roku. Zbiory Twoje jak z najlepszego eko-straganu.
Ogród u stóp klasztoru 08:18, 22 sie 2014

Do góry
alinak napisał(a)

Te maki jak goździki i piwonie oraz tulipany. Cudowne. Alino, b. proszę o nasiona, jak nie kłopot. Mnie by ich rozsiewanie się nie przeszkadzało. U mnie tylko te pomarańczowo-czerwone królują.
Ogrodowe przygody 08:10, 22 sie 2014

Do góry
Dziewczyny bardzo mi miło

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:08, 22 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dubel.... więc pokaże moje monotematyczne hortensje dzisiejsze

[/quoteAna i takimi fotkami racz nas co dzień pozdrawiam w bardzo słoneczny piąteczek
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:07, 22 sie 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Laurka przycięta bo tak dała czadu w tym roku że gałęzie prawie leżały po deszczu .Wiem już że można ciąć żeby ładnie wygl adała Kasiu to dla Ciebie Twoja mała ale jak pamiętam to długa była Ułam jej czybek a bęzdie ładniejsza

Halinko - laurka będzie pięknie przyrastała po cięciu, zresztą uważam, że wszystko po cieciu dostaje nowego życia.
A ja? - ja jeszcze nie mam ani jednej laurki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:52, 22 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
]

Aneta, to zdjęcie sobie skopiuję do excela? Ok?
Ta rabata z zimnymi różami i zielenią zgaszoną wygląda jak zamrożona, ma w sobie coś niesamowitego. Wspaniała. Już to pisałam, więc też dubelek

Napisz mi tylko, co to za horti, rozchodniki i zurawki, żebym sobie zdjęcie opisała. Z góry dziękuję
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:49, 22 sie 2014

Do góry

Laurka przycięta bo tak dała czadu w tym roku że gałęzie prawie leżały po deszczu .Wiem już że można ciąć żeby ładnie wygl adała Kasiu to dla Ciebie Twoja mała ale jak pamiętam to długa była Ułam jej czybek a bęzdie ładniejsza
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:44, 22 sie 2014

Do góry
Jurajski Ogród 07:40, 22 sie 2014

Do góry
Dla Agatki - niska (ok. 0.5 m) perowskia:

A tu porównanie; po prawej ta wysoka, często pokładająca się, a po lewej niska
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:24, 22 sie 2014

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:11, 22 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Jak dla mnie- to ten dubel może być na każdej stronie. Cudo.
Zdjęcie też pięknie zrobione i oddaje cały urok rzeczonych kwiatków.

Połączenie z rozchodnikami super- u siebie też je posadziłam podobnie, jak tylko gdzieś znalazłam fotkę jeszcze z rozplenicami.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:44, 22 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a tutaj będą zmiany, tatarak do tej pory był marny a teraz się wziął w garść chyba go tak zostawie

Z moim tatarakiem tak samo, gdy go chciałam wymienic na hakone to wypiękniał. Zstawiam bo jest zimozielony i wypija nadmiar wody
Lece czytać dalej.

Ps. Mimo malowania elewacji klikam w konkursie
Ogródek Ewy 02:26, 22 sie 2014

Do góry
Kolejny przedszkolak. Wiecie co to? bo ja wiem.
Kosolkowa Pasja 02:08, 22 sie 2014

Do góry
Olu spr. czy ta rabata tak mniej wicej wygląda w realu.
Czy ty dopuszczasz jakieś cięcie tych roślin? Bo moim zdaniem tak jak napisałam jest za gęsto. Mówiąć o cięciu miałam na mysli np. kt. z cyprysów (podgolenie w przyszłości rośliny od spodu tak by nie "przeszkadzał" np. takiej roślinie jak dereń lub jałowiec mint j.?

Czy Ty tę rzuciłaś do jakiegoś programu z wizualizacjami ogrodowymi?
Idę spać - dobranoc - jutro a właściwie dzisiaj czeka praca
Ogród i nie tylko... 01:48, 22 sie 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Moje poczynania wolnych dni, żeby nie było że pracował tylko M ,
Hortki już troszkę przycięłam w sensie kwiatów bo leżały bezwładnie na ziemi

Kanciki poprawione .

Witam, jestem chyba pierwszy raz, cudnie, a hortensje masz mega będę wpadać pozdr
Kosolkowa Pasja 01:35, 22 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

To ta w środku. Trochę zaokrągliłam pzód

Od lewej - jałowiec płóżący blue chip, przy słupie irga (? sprawdxam), za nią za słupem jałowiec chiński piramidalny, dereń biały, przeddereniem cyprysik columnaris, przed nim jałwiec mint culep, przed nim trzmielina, obok derenia cyprysik ivonne, przed nim rh, przed rh jałowiec - dostany, nie wiem - wygląda jak prince of wales, rośnie na ok1,5m, rozłożysty, po jego prawej rh, świerk biały, rh i z przodu trzmielina.
Kółka - czerwone cyprysik nutkajski, niebieskie - buk purple fountain, żółte - iglaki kuliste. Prawy róg zostaje. Obwódki nie musi być. Tak pomyslałam tylko. O słupie też już myslałam. Tylko nie wiem czy można?

Agatko - no mam tendencje do gęstego sadzenia.. Staram się czytać, sprawdzać wymiary a i tak jakoś tak.. Tutaj robiłam z kartką w ręku - odległości między nimi książkowe.. Za gęsto jednak??

Budleja sobie rośnie chyba ładnie, choć faktycznie to cienista rabata. Ale podoba mi się Twoja propozycja. Myslę ze skorzystam

Olu tak jak obiecałam siadłam tylko najpierw usiłuję przelać na papier to co jest w grucie I już widzę zagęszczenie
Jeżeli dosadzać to w przypadku powiększenia rabaty. Bo jak to wszystko się rozrośnie to wejdzie jedno wdrugie.
Bedzie zacieniać i będą :łyse boki
Napisz proszę co to jest za irga pozioma, czy moze zimozielona okrywowa (ale chyba nie) ...???
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 01:34, 22 sie 2014

Do góry
Dorotko wstawiam zdjęcie tej jarzmianki ale to jest taki kolor, którego chyba już nie chcesz a nie było innych kolorów. Pozdrawiam

Ogród cichy i przytulny 01:27, 22 sie 2014

Do góry
sylwiap napisał(a)

też jestem ciekawa ... czerwono-bordowe, to chyba perukowiec ale może się mylę ... a to żółte, to jakiś klonik, tak ?
nie wyobrażam sobie ogrodu bez liściastych ... to nic, że śmiecą i tracą liście na zimę ale to jak się zmieniają przez cztery pory roku jest warte każdych wyrzeczeń

Sylwia w prawym górnym narożniku tak jak napisałaś to jest perugowiec natomiast to żółte centralnie to glediczja cernista też piękne drzewo
Tu wynurza się za klonu - z lewej strony - żółte liscie wiosną, latem robią się zielone, młode przyrosty są żółte. Też godne polecenia

W Gąszczu u Tess 01:23, 22 sie 2014

Do góry
Na koniec pokażę moją nową rabatkę.
Tylko proszę się nie śmiać, roślinki to samoróbki made in Tess

To jest rabata na której wiosną rosły łany kremowych tulipanów.
Są tam nadal, o ile zechcą w przyszłym roku zakwitnąć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies