w doniczkach czekają takie dwie do posadzenia, może pasowałyby z chippendale, ona zmienna w kolorach, w tym herbaciana również na pewnym etapie
najstarsze róże w starym ogrodzie w tym roku oszalały, kolejne przyrosty są wyższe ode mnie
inne bajki
vanilki w nowym zaczynają się przebarwiać
szpalerek limek
Te zwykłe różowe mogę wysłać bo już mam swoje siewki.
Kremowe więdną mi na słońcu, świeżo sadzone i pewnie muszą się zaaklimatyzować.
Jeżówki ładnie się komponują również z miskantem ML.
*** Basiu, za pamiątkowe zdjęcia dziękuję (fotografem był mój M, stąd jego widzenie "4 arów Basi"), za przypomnienie nazwy "kulnika sercowatego" też. Twoje sadzonki zmęczone podróżą i upałem aklimatyzują się w mojej ziemi, i wiem, że za rok mnie ucieszą, bo ja szczęście do roślinek mam. Zawilce japońskie, przywrotniki, skalnica cienista (inna niż moja),nachyłek i najważniejsze różowe przymiotno to całkiem nowe u mnie roślinki. Dziękuję Basiu za te i te niżej.
Przymiotno od Basi w towarzystwie żółtych lilii, a potem żółtych rudbekii.
Rutewka niebieska też od Basi.
To ten iglak, nie wiem czy to tuja czy cyprysik, dlatego proszę też o identyfikację i ocenę, czy warto było to kupić. Wys. ok. 80cm
Oczywiście proszę też o radę, jak i kiedy go formować.
Kolejny powojnik chyba Bogdzia go ma mandżurski
Viennetta kolejny kwiatek i pączków ma sporo
Avant-Garde
rozchodnik
Kobea
a to żeński kwiat dyni piżmowej, może w końcu będą zawiązki
liliowiec
LO słabo powtarza, za to poszła w masę, podobnie jak New Dawn i biała pnąca nn
Falstaf, nie dość, że trudno uchwycić właściwy kolor, to jeszcze nieostre
ta pierwsza zaczęła kwitnąć, i pewnie ostatnia skończy, ale muszę ją przesadzić, bo kolor nie będzie grał z Edenką i Pomponellami
miło mi bardzo za życzenia i ze sie podoba ja nie kupuje kwiatów dla przyjaciół tylko robie je z tego co mam w ogrodzie oni wiedza ze to z serca robie a Andrzej bardzo dobrze gotuje jeszcze mam takie zdjęcie stołu i bukietu
Jagódka dopiero teraz - sory ale znowu brak czasu. Zapraszam na meila
A u Ciebie widziaąłm i czytałam wszystko - nowe ujęcia - śliczne, zapasy w spiżarni - super, nalewki - robią wrażenie , o winnicy nie wspomnę. Te sadzonki to rewelacja tak od razu i takie owoce - impenujące
Wszystko wspaniałe.
A do tej piwnicy to ja też się załapię????
Szkodza, że nie mieszkasz bliżej
Dla relasu moje jedne z wielu kaczuszek
Basiu, twoje dzielżany dotykają nieba. Śliczne byliny. Mam małą prośbę, dostałam w zeszłym roku malwę, bylinę, ma srebnoszare liście i śliczne różowe kwiaty. Może znasz? To jej najnowsze fotki, bardzo mi się ta malwa podoba.
Zacytowałem wszystko bo takich widoków nie widzi się często Stół wygląda rewelacyjnie Bukiet piękny Ja ostatnio swojej szefowej zrobiłem taki na imieniny bo kasy nam tylko na prezent wystarczyło a kwaitki są obowiązkowe i była bardzo zadowolona a jedncześnie w szoku że ja takie rzeczy potrafię Nic dziwnego ze goście aż buty pogubili bo Andrzej na pewno z grila smakołyki nieziemskie serwował Wszystkiego najlepszego
opisuje motyle i nie mogę się udzielać na forum, bo nigdy tego nie skończę
... ale porządkując zdjęcia wpadłam na wakacyjną fotkę z Serbii - pomysł dla tych, którym brakuje miejsca na winorośl