Dziękuję Bożenko patrz na rudbekie od ciebie, tu się ciągną do nieba i pokładają, na suchym stoją na baczność, bardzo je lubię i w połączeniu z drobną aksamitką i innymi wygląda super
te hosty i aksamitki fajnie do nich pasują
kosmos siarkowy i aksamitka od Bożenki/Epodlas, fajny duet i do tego trawy
a tu sypałam nasiona i są też, tu strasznie sucho
pozdrawiam
Asiu wspaniały masz charakter, z taką pokorą a zarazem poczuciem humoru przyjęłaś tę sytuację.
Cudownie jest pospacerować po twoim ogrodzie i naładować baterie.
Pozdrawiam
Weroniko, u ciebie bardzo bujnie, masz bajkowy ogród u mnie różnie jest, ale jakoś dają radę
będę robić nasadzenia z tyłu domu, zmieniłam koncepcję, będą 3 róże pnące, cisy, hortensje i trawytak, wydaje mi się, że wisteria, ta sama
moja już tak daleko po drucie poszła, 2 razy już cięliśmy
i od ciebie marcinki już zaczynają
a jasnota tak wygląda, sprawdza się w cienistych zakątkach, tam jest najładniejsza, bo jak słońce, to ciut przypala, w zupełnym cieniu u mnie jest piękna i mam mniej plewienia
weźmiesz, jak wpadniecie....tu w towarzystwie hakone
Małgosiu, to pewnie rozplenica rubrum; mnie Vertigo też kwitło, ale nie pomyślałam, o zbieraniu nasion
w razie co, co rok zakupy
za to ta, ma kolejne pąki, kwitnie i cudnie pachnie, w pierwszym kwitnieniu był jeden pąk....nazwę gdzieś mam
Bo już popracowałam nad nimi, a to co się nie udało, na razie nie pokazuję
O rany, czyli z kłosków zbierać nasiona i w lutym siać, zobaczę, może i ja się pobawię
wykopywać też nie będę, Vertigo 2 razy podmarzłą, ale jednak od korzeni wypuściła nowe, więc pobawię się z nią doświadczalnie
Nostalgia
Witaj Agam. Podoba mi się rabatka na tym zdjęciu.
Czy na obwódce masz trzmielinę?
Możesz pokazać tę rabatę z innej perspektywy?A na tarasie jest donica? Co w niej rośnie?
Podoba mi się twój ogródek. I zieloną trawkę masz, oh, ah, ...
Te dalie mają piękny kolor, takie sobie sprawię w następnym roku zamiast jednej hosty ...przechowałaś karpę czy kupiłaś w tym roku?....niezawodne te dalie jednak, tylko ciut kłopotliwe jak dla mnie...za leniwa jestem na nie....
...miłego popołudnia....duchota nadal doskwiera...to kiedy do Pszczyny na weekend jedziecie? Jutro czy już dzisiaj?