Moje jarzmianki zaczęły produkować nasionka. Czy ktoś chce, żeby mu zebrać? Mi się same w ub. roku wysiały w ilościach hurtowych, ładnie rosną, szybciutko. Mam nasiona tych najzwyczajniejszych białych i delikatnie różowych.
Ewcia, dzięki ale szczerze się przyznam, że gdzie bałagan, niedoróbki, nie pokazuję trawa nie skoszona, czasu brak, chwasty do nieba, wąsy zamiast kantów, bukszpany zaczynają chorować,oprysk dla nich i dla róż potrzebny, a nie ma kiedy i tak w ogrodzie jest i ładnie i nieładnie miejscami, ale cóż poradzić, cieszę się tym ładnym
te skorupkowe ślimaki zżerają bukszpany i potem żółkną liście, mus co rano i wieczorem zbierać, sypię im jedzonko, a mimo to, zniszczeń pełno..
te mnie obrzydzają..fuj
hosty jak sito
tu mam wyjątkową hostę i co, wygląda strasznie
zdjęcia wcześnie rano, bo walka z ślimakami
i do zneutralizowania, coś przyjemnegomieczyki się wykładają, ścinam i do wazonu, już więcej u mnie mieczyków w ogrodzie nie będzie, nawet ich nie wykopuję
Posadziłbym 3 buksy na planie trójkątu od najwiekszego do najmniejszego Możesz wykorzystac te co masz tylko dosadź jeszcze dużego z tyłu
Te gwiazdki to miejsce na trawę Może turzyca Frosted Curls Ma fajny poczochrany pokrój
Nad baronem bym sie zastanowił Bardzo powoli rośnie i nie jest efektowny Można by tam dać kepki turzycy biczkowatej Bronze form dla kontrastu z liśćmi żórawek ale one są dość ekspansywne po rozłożeniu i zasłoniły by żórawki A może już tam nic nie sadzić bo i tak tego wiele
Teraz z kolorami to nie tak hop-siup.. dlatego jeżówki królują I rudbekie.. hortensje..
Drugie tłoczenie róż się zaczęło, ale jakieś mizerne w tym roku... nawet nie widać tych róż..
Wyrzuciłam... mam w innym miejscu i wystarczy.
Juki są piękne, ale nie nadają sie na rabatę... ciężko coś z nimi skomponować. One mogą rosnąć same na rabacie.. wtedy są fajne, a na bylinowej rabacie są tylko utrapieniem.. Ja przynajmniej nie umiałam ich wkomponować.
Nie mam foto ciemnej.. bordowej.. jakoś nie zrobiłam Ale pąki są jeszcze zakwitnie... to ta najbardziej na prawo. I lotos powoli kończy pokaz.. ale pąki kwiatowe jeszcze ma
A taką piękna dedykację mam dzięki Tobie... żeś zaproponowała mój ogród dla Mai
Zdjęcie rewelacyjne, wspaniale oddaje, jak dorodne są te trawy.
Uff, ale sie działo! Cudownie, że Twój ogród odwiedziła Maja.
To piękny ogród, a roslinki w nim wyrosłe - w postaciach różnych: nasion, siewek, sadzonek czy innych szczepek i odrostów - upiekszają wiele ogrodów w Polsce. W tym mój, mam od Ciebie cudowne różowe jeżówki.
Czy spomniałaś może Mai o tym? (że upiększają ogrody w całej Polsce, nie że mój)
Byłam przy sesji jeżówkowej. Rany, ile Ty ich masz. Różne, różniste! Co jedna, to piekniejsza.
Muminek zachwycający
edytuję, bo zapomniałam - akcja z lilią mnie powaliła. Na sygnale
Wg.mnie kontrasty są ładne.
Możesz dać inny kolor dużych kamieni albo dać jakiś ciekawy "dinks" ozdobny.
Możesz też wymienić żwirek na bardziej szary skoro cię razi.