Chciałam pierwotnie 21x26 m wykorzystać, ale jakoś mi nie wychodziły rabaty. Zrobiłam więc 21x30m. Strzałkami zaznaczyłam możliwe wyjścia z tarasu i skąd mam widok na tył działki. Innych okien na tej ścianie nie mam. Najgorszy problem mam w tej wersji z tym jak połączyć ścieżki i rabaty boczne z tyłem. Z lewej strony mam 2,85 m, a z prawej 5,40 (ale mąż coś przebąkuje o stawaniu autem na trawiastej ścieżce w celu umycia go).
I dojechała moja upragniona od wieeelu lat Monsterka Thai. Maleństwo do wykazania się bo baaaardzo mi na niej zależy. Cieszę się jak dziecko z McDonalda i specjalnie dla niej kupiłam nowoczesne podłoże dzięki któremu nie powinna łapać chorób grzybowych ani żadnych pasożytów typu ziemioródka czy skoczogonki.
U mnie to jeszcze takie wiosny nie ma i pewnie długo nie będzie. Jeszcze trochę wczoraj śniegiem sypało a dzisiaj w nocy było -2.
Południe to południe.
Ładne ciemierniki widzę że obcischałas liście temu ciemnemu. Też tak zrobię.
Wczoraj w obisiu kupiłam piękne białe ciemierniki niger po 13,50 przecenione były po 32.00. Trochę zaniedbane jak to w supermarkecie jednak są wypasione wychodzą z donicy. U mnie odżyją.
Sylwia tobie żabki wyginęły i u mnie też w zeszłym roku czy już masz nowy nabytek bo ja szukam i nie wiem jak do tego się zabrać gdzie to można kupić.
Wczoraj obejrzałam sobie swoje róże, które niedługo (mam nadzieję ) będę ciąć.
I mam taką jedną (Midsummersnow), do której nie wiem jak podejść. Zasadniczo jedna łodyga, rozgałęziona gdzieś na wysokości 50 cm. Niżej dwa takie małe pizdryczki tylko. I od korzenia też dwie cieniutkie gałązki.
Co z nią zrobić??? Na zdjęciu słabo widoczna, dobazgrałam w paincie, jak umiałam
On twierdzi, że nie dostał jakiejś większej dotacji, ale ja od razu stwierdziłam, że z pensji w kopalni siarki nie dałby rady tyle zrobić. Sama stolarka w tym budynku to spora fortuna.
Serdecznie zapraszam czekających na kolejny odcinek pt. "Bataty bez szmaty" (nikt w świecie filmowym nie ma wątpliwości, że serial powstaje na licencji Ogrodowiska). Pierwsze rzędy są jeszcze wolne!
W roli głównej: wysoki (25 cm), młody, przystojny, wysportowany...
nie sa zle, gdzie zamawialas? zdecydowanie wole jednak kupowac Frigo niz zielone. w sumie tez powinnam zakupic i choc kilka krzaczkow posadzic na poczatek