Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wydzielenie warzywniaka 10:29, 03 sie 2014

Do góry

Ogród cichy i przytulny 10:27, 03 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
... na folię spłynęło to coś - brrrrr
To sa chyba larwy tej mszycy. To nadal żyje - feeee ...
Jest tego pełno z kilku dolnych mniej zainfekowanych gałęzi. Im wyżej tym było tego więcej

Ja to zmyję i to wszystko przedostanie się do ściółki aż strach pomyśleć

Asiu, co z Twoja jodłą? Jak ratujesz?

Przepraszam, ze ja tak, jak Filip z konopii wyskakuję, ale ja sobie czasem czytam, oglądam, podziwiam, ale się nie odzywam.

Ogród masz zachwycający, uwielbiam go, jest bardzo naturalny, cudnie skomponowany. Podziwiam również Twojeprojekty, które zamieszczasz to tu, to tam. Masz dar
Ogród wśród pól i wiatrów 10:17, 03 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Wiele nie, ale zawsze coś ) Przed tujami wsadziłam ogromną hostę, którą wcześniej podzieliłam na 3 części. W proponowanych przez Danusię zestawieniach jest taka żółta wysoka hosta, podsadzona czerwonymi żurawkami. Miałam i hostę i żurawki, mam nadzieję że będzie im razem dobrze. Przepraszam za estetykę (czytaj: bajzlownię), ta część ogrodu jest dopiero w powijakach, ale zależy mi na tym, by się roślinki do zimy ukorzeniły. "Dopieszczać" będę za rok. Z tyłu są jeszcze naparstnice, zostawiam je by się wysiały, ale docelowo stąd oczywiście wylatują.

Nie chcę cię martwić ale tę hostę za blisko innych roslin posadziłaś. W tym roku jeszcze nie będzie strasznie ale za rok zcznie włazić na tuje a żurawek nie będzie widać. Hosty mocno się rozrastają a jesli to jest s&s to potwór , który potrzebuje mnóstwo miejsca. Dla przecietnej hosty (nie miniaturowej) potrzebne jest kolo o średnicy 1 m. Miniturowym wystraczy 20-30 cm a średnim 50-60. Nie zdjemy sobie jednka sprawy z tego, że wiekszość host to jednka doclowo wielkie rośliny,. Zimą w tym miejscu jest jednak pusto
Ponieważ to młoda rabata to teraz niech cię cieszy ale radzę wiosną zrobić dla niej więcej miejsca.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:16, 03 sie 2014

Do góry
Kilka fotek?

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:07, 03 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)
a tu będzie odsuwanie rh od tuj .... zrobiłam trochę miejsca

Sylwia co to za cudna trawka pod bukiem? To carex

Kilka dni Cię nie było to myślalam, ze odpoczywasz na urlopie a Ty nadal orasz w ogrodzie. Kochana dzisiaj zobowiązuję Cię do odpoczynku. Ogród jest cudowny, wymuskany, czas się pocieszyć kanapami! Ja nie żartuję czas odpocząć dla Twego zdrowia i relacji rodzinnych

Pieknej, słonecznej i spokojnej niedzieli Ci życzę.

W czasie relaksu możesz kolejne fotki ogrodu nam zrobić
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:05, 03 sie 2014

Do góry
Potem niestety zrobiło się niemiło... i zaczęło się robić tak:

a potem już nie robiłam fotek bo się zrobiło ciemno. Strasznie lało i wiało. Ale oprocz tego że ogród troszkę ucierpiał chociaż na szczęście głownie na urodzie - czyli troszkę go poczochrało to nic złego się nie stało. Po poprzednich podtopieniach zostały przerobione studzienki w domu, Teść wymyślił jakieś rozwiązania które zdały egzamin Czyli... potrzeba matką wynalazku a człowiek przyzwyczaja się do wszystkiego Ogród potrzebuje chwili do regeneracji - róze pościnało (kwiaty), jeżówki sie położyły, troszkę połamało, i to w sumie tyle Jest dobrze
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:05, 03 sie 2014

Do góry
Na razie młodzianek
ćwiczy mięśnie w przedramieniu
na kowadle i na trzpieniu.
Przeważnie przydzwania tam gdziemu każe tata,
A co z niego wyrośnie?
Okaże się za 22 lata.

Niejeden tego fachu uczył się u mistrza,
a po kilku latach nic, a nic nie zbystrzał,
I wyrósł z niego "taki specjalist"
Co umie w wiadrze z wodą zrobić tylko "Pssssst"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:58, 03 sie 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:56, 03 sie 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:55, 03 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek napisz że Ciebie ominęło zalanie. Taką mam nadzieję bo podobno zalało kolej u Was znów. Wszystko OK?Buziak

Gosiaczek dzięki za troskę... to było tak... trochę grzmiało ale kto by się tam przejmował siadłam przed laptopem i zaczęłam ogrodowiskować, akurat wklejełam fotki na O. i jak nagle rąbnęło to pierunem wszystko wyłączaliśmy i nie zdążyłam tych fotek wkleić No to właśnie zrobię to teraz

Tak było przed burzą
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:48, 03 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję Madzi za paznokcie.. nikt nie uwierzy, że noram w ziemi..
rączki fociły wiec na foto sie nie załapały... ale nie da sie uwierzyć, że można z moich paluchów zrobić coś co przypomina ręce kobiety, a nie nornika ziemnego I to w tak krótkim czasie... juztro pokaże sie jak babcia a nie ogrodnik.. mimo woli zresztą
Ciasto było pyszne... a paznokcie wściekły róż.. wybrałam taki kolor. wściekły Do mnie pasuje

A Muminek pilnowany przez piesia... nie odpuścił go na krok.. pomimo upałów.. i ponad godzinę trwała drzemka Dało sie podlać to i owo...

A teraz ząbki i do spania.... jutro kolejny szalony dzień...

Kto by pomyślał, że paznokcie, to taki ogrodowiskowy temat
Ja u rączek mam zrobione żele. Świetnie sprawdzają się jako mikro-łopatki
P.S. Fajny Muminek
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:45, 03 sie 2014

Do góry
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:39, 03 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kochani...słów mi brakuje...nie da Wam się podziękować, za serce, za cudowną otwartość, za porozumienie dusz, za serdeczne przyjęcie, za to, że czuliśmy się jak w domu i zupełnie nie chcieliśmy wyjeżdżać...mam nadzieję, że szybko będziemy się mogli znowu spotkać, aż mnie ściska w żołądzie...

Karolciu, pozwoliłam sobie wkleić u siebie zdjęcia z Twoją śliczną buzią...jeżeli zmieniłabyś zdanie, usunę. Mam Ciebie z małym psiurkiem na pamiątkę

Kasiunia!!! Przywiozłam broszkę!!!!!!!!!!! JEST!!!!!

A jednak się uchowała- ta broszka.

Ja już nie będę się mazgaić, jestem szczęśliwa, że życie szykuje nam w każdym swym momencie takie niespodzianki.

Jesteście naszą niespodzianką na dalsze nasze dni. - I to cudowną niespodzianką.

Buziaki dla Was
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:34, 03 sie 2014

Do góry
No to coś na osłodę

Kondziowy ogrod cz II 09:25, 03 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

A chwaliła chwaliła, a ja myslałam, że upał jej zaszkodził Kondziu jak ten klonik czerwony tam rośnie? piękne zdjęcia Ewelina zrobiłapozdrówka
normalnoe bi to jest ten

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:16, 03 sie 2014

Do góry
Cudowni ludzie, cudownie urządzony dom i piękny ogród...na prawdę nie znajdujemy słów, żeby opisać to wszystko...może później, jak nieco ochłonę...

Tęsknię, nie, tęsknimy, bo Rysiu też miał łzy w oczach jak czytał Twój wpis u mnie...to jest niewiarygodne, że są ludzie na świecie, których koniecznie musimy spotkać, a może się to nigdy nie zdarzyć...gdyby nie to forum...

Tylko teraz jakaś migawka z Twojego ogrodu...muszę to wszystko ogarnąć jeszcze...wszystko stoi nie rozpakowane...

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:15, 03 sie 2014

Do góry
Lecę do obierania ziemniaków... wiec reszta fotek innym razem..

Makowo na Kociewiu 09:14, 03 sie 2014

Do góry
Własnie kończę podlewanie - zaczęłam od 5-tej
i zrobiłam parę zdjęć - wrócę do Was wieczorem
miłej niedzieli
poranek w Makowie

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:14, 03 sie 2014

Do góry
Języczka

Milin

Mały Lucifer

Ketmia z bliska

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:14, 03 sie 2014

Do góry
Jeszcze raz dzięki za odwiedziny , miałem wrażenie, że znamy się wszyscy od lat. Nigdy zapamiętam nazw liliowców, ale znajdę, gdzieś notowałem - oto on, jeszcze trzymam dla Ani i Bogdzi..

Pozdrawiam i miłego dnia życze ;D
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies