weszlam tu przypadkiem ale przyznam ze wyjsc sie nie chce bardzo przyjemnie czytac Wasz uwagi i rady .moje marzenie to ta Cordyline ,ktora dodalam na zdjeciu <3 tylko pytanie gdzie taka kupic....
Czytalam, że trzeba ja wsadzać w kwaśna ziemię i zaleca się przy młodych, silnie rosnących roślinach podpieranie dla podtrzymania ciężkich kwiatostanów.
Rośliny potrzebują takiego wsparcia przez pierwsze lata, dopóki nie zbudują grubszej podstawy.Wiosną należy przycinać bardzo nisko pędy w celu ich wzmocnienia i obfitego kwitnienia !
Można też w sezonie przerzedzić wyrastające licznie nowe pędy w celu uzyskania większych kwiatostanów i mocnych łodyg.
Rośnie jak na drożdżach
Tylko stożki są całe zdrowe. ale część buksikowych zdychloków odżywa
I sama nie wiem co im pomogło...pryskałam trzema środkami, albo czterema...
Konradzie w tej chwili to tylko jest ładnie na zdjęciach, rzeczywistość jest przygnębiająca a ogród wygląda na zaniedbany .
A jeżeli mowa o zapachach to przekwitła już ostatnia pachnąca słodko bylina - o źle kojarzącej się nazwie pluskwica, ale żeby nie kończyć tak smutno to kalina angielska na kilka kwiatów więc nadal coś pachnie w ogrodzie.
Aniu, dziękuję Już wcześniej widziałam Twoją instrukcję u mnie, ale nie logowałam się. Skorzystałam, całe się moczą. Zresztą dostałam je w środę, od razu wsadziłam do wody, tyle, że moczyły się same korzenie. Teraz całe zażywają kąpieli.