Choinę posadź przy płocie, blisko, tnij w ekran strzyżony, trzeba przewidzieć szerokość ekranu 1 metr, może nawet więcej. Potem szerokość buka, mój wielki ma około 1m-1,5 m szerokości, można go jakby powiązać, żeby wąski był, ale 1,5 m myślę że to dobra szerokość, czyli powinnaś pieniek buka mieć około 1 m od zewnętrznego boku choin docelowegp nie obecnego. Nie wiem czy pokapowałaś
Ale tak po prawdzie, to powiem Ci, że mój buk rośnie chyba z pół metra od cisów, żeby nie skłąmać to jutro sprawdzę, tylko cisy są prowadzone na niski żywopłot do 1,5 metra, a pieniek buka ma tyle mniej więcej, więc korona buka jest nad cisami
Witam
Mam pytanie odnośnie trawek spływających na trawnik.Czy jest jakiś fajny sposób by sprawnie skosić trawnik nie kosząc,nie niszcząc tych kaskad trawiastych? Bo za każdym razem mam je uszkodzone a w Bukszpanowym są nie naruszone a trawnik jest koszony.
A jeszcze mam pytanie odnośnie drzew posadzonych przy murze bo widzę,że w u Państwa są właśnie drzewa posadzone blisko budynku.Czy nic się nie dzieje z korzeniami? tzn czy drzewa nie cierpią z powodu bliskości fundamentów i na odwrót czy fundament za jakiś czas nie ucierpi od korzeni? Zastanawiam się nad posadzeniem miłorzębu nie szczepionego i jaka powinna być najbezpieczniejsza odległość właśnie od fundamentów domu?