Jeszcze raz dzięki za odwiedziny , miałem wrażenie, że znamy się wszyscy od lat. Nigdy zapamiętam nazw liliowców, ale znajdę, gdzieś notowałem - oto on, jeszcze trzymam dla Ani i Bogdzi..
Kochani...słów mi brakuje...nie da Wam się podziękować, za serce, za cudowną otwartość, za porozumienie dusz, za serdeczne przyjęcie, za to, że czuliśmy się jak w domu i zupełnie nie chcieliśmy wyjeżdżać...mam nadzieję, że szybko będziemy się mogli znowu spotkać, aż mnie ściska w żołądzie...
Karolciu, pozwoliłam sobie wkleić u siebie zdjęcia z Twoją śliczną buzią...jeżeli zmieniłabyś zdanie, usunę. Mam Ciebie z małym psiurkiem na pamiątkę
Najpierw miałam wkleić zdjęcie Figa, a nie czytać co napisałaś Kasiu...łzy mi ciekną znowu, nie mogę...
Jesteście takimi cudownymi ludźmi...żadne słowa nie oddadzą tego, co czujemy, przecież wiesz...potem, jak ochłonę trochę napiszę więcej...
Z Zielonej przywieźliśmy sobie pamiątkę
Karolciu wyraziłaś zgodę, to wklejam najpierw zdjęcie robione u Was
i zdjęcie z przed chwili...śpi sobie teraz grzecznie
To Figo, siedmiomiesięczny psiunek
Rysiu zakochał się w posokowcu Kasi i Grzesia i impuls...Grzesiu znalazł psy w Polkowicach i pojechali po niego. Karolcia i eMusiowie...i jest, przyjechał z nami. Spał całą drogę na kolanach, potem do rana. Grzeczny i fajny psiutek...
Ja na prawdę nie wiem, jak ja mam IM za wszystko podziękować...i znowu łzy...
Edit. Kasiu, oczywiście, że się machnęłam Figo ma SIEDEM TYGODNI
nie znam się na lawendzie, ale moja 5 letnia wyglądała podobnie - w sensie miała dużo zdrewniałych łodyg. Iel sezonów liczy sobie Twoja lawenda ?
jak ja swoją przycinałam to też miała nowe przyrosty ale cięłam bez litości tyle że nie zbyt nisko.
Ta roślinka mnie intryguje jest fioletowo szara z małej rośnie w dużą kulkę ,bez kwiatów, strasznie się panoszy ale nie ma rozłobów .Ma to być szałwia ale nigdzie nie mogłam znależć podobnej w googlach.Jak ją rozmnożyć co z nią na zimę nie wiem nic a chciałabym ją mieć .Spróbuję wsadzić sadzonkę z ciekawości . Czy tak ?????Do tej pory nic jej nie zarł teraz robią się dziureczki ale ślimaków nie ma koło niej ????
A bo to foto telefonem i z daleka.. Aparat mi padł. Dopiero się ładuje Tu jest ta Yvona. A bo to takie małe wszystko, jeszcze gó...nianą perspektywę złapałam. A ja już nie wiem co tam wcisnąć na tą rabatę... Thuje? Jałowce?
A ja dziś od rana u CIebie - od początku czytam na spokojnie Miłej niedzieli! Pozdrawiam chłodniutko! Bo dziś 35` ma być...
Róża, na którą baaardzo długo czekałam, Souvenir du docteur Jamain, 1865, jeden jedyny kwiat, ale przecudny (wnętrze płatków jest inne niż ich obrzeża oraz zewnetrze, całosć jakby aksamitna z wierzchu, a jedwabna pod spodem, bardzo szlachetny wygląd):
Ja mam niedosyt ale kiedyś to nadrobię, a Ty na drugi raz nie patrz na brak makijażu tylko wchodź do ogroduNie mam za ładnych zdjęć od Marka, bo akomulatorki od aparatu się ładowały, robiłam telefonem na pożegnalną kolację Marek zrobił tadżin, był bardzo smacznya rydze w miodzie wręcz pychotka
Rozkoszny. Nie dziwię się że zdobył Wasze serca.
I nie dziwię się Whiskasowi, że chciał zamieszkać w tak pięknym ogrodzie. Kanciki dopełniły całości.
Donice superowe Aganiu.
buziaki