Toszka, Twój opis jest najlepszy! Pozwolisz, że wykorzystam Twoje słowa? Wiesz do czego
Moje Silvery przycięte, widać, ze już wszystkie carexy wystartowały i te sadzone póżno jesienią i te kilkuletnie.
Bardzo dziękuję Reniu Stokroty się rozrastają a w drugim ogrodzie wzbudzają zachwyt sąsiadów co mnie bardzo cieszy I już kilka sąsiadów skusiło się na wiosenne kwiatuchy. i od razu milej na wiosce
Nie mam problemu z żywotnikami. Pisałam juz kiedyś, że za dużo cudownych ogrodów (Tu!) z nimi widziałam. Tylko uważałam, że tym naszym wiejskim miejscu są nie na miejscu. Pola, lasy łąki i jakoś mi się nie widziały. Mąż ożywił sie ogrodowo, nie wiedzieć czemu i z premedytacją zatrzymywał się przy domach sąsiednich, gdzie żywotniki cięte są w ścianę. Musiałam przyznać, że tam gdzie zadbane są piękne! Może więc, nie ma co się nadymać tylko zrobić parę metrów z żywotnika?
A to akurat wiem. I to jest informacja z dzisiaj Widać już zielone, ale pomiędzy wyciętymi źdźbłami.
PS Średnica kępy po wycięciu to jakieś pół metra!!!! One są olbrzymie
PS 2 Uprzedzę pytania: do innych traw nie zaglądałam... Spojrzałam na Lady U, bo jakiś papier w czasie wiatru pofrunął na rabatę i podnosiłam go przy tych rozplenicach.
Ja dzisiaj w garażu na długi rękaw, ale jak na kawkę wyszłam do ogrodu to rozbierałam się Piękną wiosnę mamy a i prognozy na następny tydzień jeszcze lepsze
Udanego weekendu Navi!
Twój plan bardzo mi się podoba! Serby zasłonią stodołę. A thuje lubię mimo, że co roku bawię się w czyszczenie i cięcie to ta zielona ściana jest bardzo praktyczna