Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 12:37, 26 mar 2017

ren133 napisał(a)
Poli Śliczne te stokrotki w doniczkach

Bardzo dziękuję Reniu Stokroty się rozrastają a w drugim ogrodzie wzbudzają zachwyt sąsiadów co mnie bardzo cieszy I już kilka sąsiadów skusiło się na wiosenne kwiatuchy. i od razu milej na wiosce
polinka 12:40, 26 mar 2017

Toszka napisał(a)
Silvery to ewidentnie gwiazdy jesieni. Zwłaszcza w późno popołudniowym, jesiennym świetle, kiedy to kolory nabierają specyficznego, nasyconego odcienia. Wtedy Silver świeci srebrnym blaskiem.
Nigdy w marcu SS nie cięłam. W tym to eksperymentalnie zrobiłam. Na szczęście w zapasie jest multum młodych odrostów

SS najlepszy jest do cienia, bo niesamowicie rozjaśnia zakątki. Na słońcu też bez problemu daje radę pod warunkiem podlewania i wychodzi na to, że cieniowania na przedwiośniu.

Toszka, Twój opis jest najlepszy! Pozwolisz, że wykorzystam Twoje słowa? Wiesz do czego
Moje Silvery przycięte, widać, ze już wszystkie carexy wystartowały i te sadzone póżno jesienią i te kilkuletnie.
Kawa 12:40, 26 mar 2017

macham zimno jak fix
polinka 12:41, 26 mar 2017

Madzenka napisał(a)
Uczy w tym drugim ogrodzie będzie dom?

8.04 planujemy inaugurację sezonu u Stefana. Będziesz?

W drugim ogrodzie dom jest Przez 10 lat tam mieszkałam, teraz Młody został na włosciach
U Stefana będę
polinka 12:42, 26 mar 2017

jazzy napisał(a)

Piękne pole silverowe Moje też powoli nabiera objętości
Stokroty czadowe!
Ściskam Poli!

O Martucha! Jak fajnie, że jesteś
Cieszę się, że Silvery mają się dobrze!
Buziaki wiosenne
polinka 12:43, 26 mar 2017

kitek81 napisał(a)
stokrotki przeurocze prostota ale i elegancja chyba zgapię pomysł

Kasiu, bardzo dziękuję i zgapiaj do woli
polinka 12:43, 26 mar 2017

bdan napisał(a)
Polinko ja już mam sałatę w skrzyniach, ale moje skrzynie przykrywam szybami.

Danusiu, bardzo dziękuję za informację. W środę kupię kilka sałatek i w pogotowiu będę miała włókninę
polinka 12:47, 26 mar 2017

Jagodaa napisał(a)
Poli, z tej jednej paczki wszystkie te Silvery rozmnożyłaś??? Przepieknie u Ciebie wyglądają . Ja je usunęłam, bo przesychały na mojej glebie, do tego rosły pod wielką wierzbą, może teraz z nawadnianiem byłoby lepiej, ale mam już seslerię.

Jagoo, można powiedzieć, że połowa Silverów, która jest na dwóch placach przy kąciku wypoczynkowym to właśnie te malutkie Silvery od Ciebie
Szczerze dane to rosną jak szalone Dobrze, ze fajne są do dzielenia to nie ma problemu.
W tym tygodniu część Silverów idzie do drugiego ogrodu i będę je testować w totalnym cieniu pod Brabantami.
polinka 12:47, 26 mar 2017

frezja napisał(a)
Polinko..

Ewuś...
polinka 12:55, 26 mar 2017

KasiaW napisał(a)
Przychodzę z rewizytą i również macham słonecznie

W końcu wiosna ... słoneczko ... trzeba szybko planik robić i ruszać do pracy

Stokrotki bardzo eleganckie, krokusiki ... kiedy u mnie tak będzie ...

Pozdrawiam cieplutko!

Cześć Kasiu

Stokroty bardzo dziękują!
Zobaczysz,jak szybko to zleci i u Ciebie będzie ogród w którym będziesz się dobrze czuła U nas jeszcze jest duuużo pracy aby wszystko razem fajnie wyglądało...elewacja, bruk, trawnik, altana, wędzarka,ścianka drewniana, miejsce na ognisko, rabata w drugiej części i można jeszcze dużo wymieniać...ale już nie mam spiny jak na początku, ze szybko, szybko trzeba robić Plan na ten rok jest w miarę spokojny i jeśli uda się to zrobić to będziemy się cieszyć, jeśli nie to tragedii nie będzie

Myślę, że dobrym rozwiązaniem jest robienie rabaty po rabacie. Zrobić porządnie jedną i przechodzić do następnej. Wtedy jest już radość ze skończonej jednej części i niezły kop do dalszego działania.

Trzymam kciuki i wiem, że sobie poradzisz