Gabrysiu .. rozsiewają sie tylko te różowe... na kilka lat jak są w moim ogrodzie to tylko różowe i białe mam siewki.. siewki są często dorodniejsze niż roślina mateczna.. i na tak sporą ilość odmian... jak na razie nie miałam nigdy ani jednej w innym kolorze. Ale ja lubię je... i zrobiłam sobie na wsiowej rabacie spore poletko tylko z moimi siewkami
Pokazywałam, ale wrzucę jeszcze raz.. to tylko cześć.. ja krosna siewki to najlepiej obejrzeć u Malkul... w zeszłym roku wysłałam jej siewki na 4-5 cm....
Aby sie wysiały to należy je zostawić nie ścinane na zimę.. wiosną wschodzą dość późno.. ale nawet przy pieleniu.. i tak sie znajdują .. a jak nie wypielesz, to będziesz mieć ich dużo pod rośliną mateczną.. a nawet sporo dalej
Bożenka to kwiaty w rodziny rudbekii.. i preriowe.. dają radę i bez podlewania.... jak zaczynają kwitnąć to maja Pedy kwiatowe jakby były zwiędłe.. ale to ten typ tak ma... susza im nie straszna..
Tengeringe Dream.. muszę im chyba dać florowitu bo w tym roku są gorsze
A może różowe do ML ? codziennie rano z okna kuchennego się nimi zachwycam tylko ML małe a jeżówki mają z 90 cm
Białe też będą fajnie wyglądały i te odmiany są tanie po 5 zł