Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:37, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Asiu ostrzegam tylko, że bez impregnacji cienka powłoka z mieszanki jest bardziej wrażliwa na uszkodzenia mechaniczne(może się kruszyć) i co najważniejsze na zabrudzenia.

Beatko jak dla mnie żurawka nie do zdarcia z jednej rośliny kupionej w 2011 zrobiłem chyba z 80 sadzonek, a gdybym podzielił to co mam obecnie na rabatach byłoby dwa razy tyle Słońce cień nic jej nie uszkodzi. Fakt idzie w pieniek i drewnieje, ale to jak zostawi się kępę na 3 lata bez dzielenia
Zaraz się wybieram do Twojej rabaty

Gosiu choć barwnie i pstrokato, dziękuje

Jestem tego swiadoma.moze zrobie jakas probke i zobacze.dzieki
Ps jesli chodzi o uszkodzenia mechaniczne to M walil z 20 razy mlotkie w jedna i nie bylo sladu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:33, 07 paź 2015

Do góry
Załatwiłem sobie dzisiaj kilka taczek przekompostowanego koniaka i nie mówię tu o trunku... zadziwia mnie to jak człowiek w sumie z gó... potrafi się cieszyć

No i najgorsza jest jedna sprawa... miałem w tym roku praktycznie cebulowych nie sadzić, ale nie wiem jak to się stało, nie mam najbledszego pojęcia jak. Wykopałem mnóstwo czosnków, lilii tu się coś do łapy przykleiło, tam coś w oko wpadło i zrobiła się z tego zawrotna liczba.
Mimo wszystko jestem niewinny
Ogródek Iwony 21:28, 07 paź 2015

Do góry
Dobre... z tą łopatą na prawdę dobre uśmiałem się.
Kawał roboty za Wami w tym sezonie, najważniejsze, że praca dała świetne efekty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 07 paź 2015

Do góry
Asiu ostrzegam tylko, że bez impregnacji cienka powłoka z mieszanki jest bardziej wrażliwa na uszkodzenia mechaniczne(może się kruszyć) i co najważniejsze na zabrudzenia.

Beatko jak dla mnie żurawka nie do zdarcia z jednej rośliny kupionej w 2011 zrobiłem chyba z 80 sadzonek, a gdybym podzielił to co mam obecnie na rabatach byłoby dwa razy tyle Słońce cień nic jej nie uszkodzi. Fakt idzie w pieniek i drewnieje, ale to jak zostawi się kępę na 3 lata bez dzielenia
Zaraz się wybieram do Twojej rabaty

Gosiu choć barwnie i pstrokato, dziękuje
Moja bajka 21:19, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ten jegomość za 4 lata może być majątkiem ogrodowym trzeba mu troszkę gałązki ponaciągać, nadać jakiś ciekawy kształt i może być niezłe cudo

I jam to nie chwaląc się uczyniła
Na Łowieckiej 21:11, 07 paź 2015

Do góry
Taka już pora, że jeden przymrozek i po ptokach ale najbardziej podoba mi się ten jeden nie zmrożony kwiat, walczy dzielnie za wszystkich
Moja codzienność - ogród Oli 21:09, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)

No już nie bluźnij bo aż mi ciśnienie podskoczyło... chyba nie widziałaś 'pięknego' ogrodzenia

''piękne'' mam na tyłach
Moja codzienność - ogród Oli 21:04, 07 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

nie było może będzie jak skończymy... na forum są takie ogrodzenia, że wstyd 20-letnie pokazywać..

No już nie bluźnij bo aż mi ciśnienie podskoczyło... chyba nie widziałaś 'pięknego' ogrodzenia
Moja bajka 20:56, 07 paź 2015

Do góry
Ten jegomość za 4 lata może być majątkiem ogrodowym trzeba mu troszkę gałązki ponaciągać, nadać jakiś ciekawy kształt i może być niezłe cudo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:55, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mogę pokazać taki migawki wybaczcie ale całą robotę robi słońce

No i koloru u mnie nadal nie brakuje

slicznie i slońce pięknei się ułożyło
CMOK
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:40, 07 paź 2015

Do góry
Luki, jak oceniasz żurawke Sashay? masz ją?
Chce ją dać na obwódkę (do tej rabaty z 5 kulkami) - nada się?
Na Łowieckiej 15:22, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Oj coś długo zdjęć nie było ja właśnie wracam od sierpniowych zdjęć z hortensjami i ciągle się zachwycam miśkami, są cudne. Pokażesz jak teraz wyglądają, moje hortensje już przymrozek zaatakował, ale nadał ładnie wyglądają

Pokażę jak chcesz choć czas świetności ich już minął Moje też przymrozek załatwił i są teraz brązowe ale tak jak Ty uważam, że nawet w takiej formie mogą się podobać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:13, 07 paź 2015

Do góry
Paweł no widzisz i jednak nie jest idealny, widziałem opisy, że nie lubi mocnego nasłonecznienia, ale dla mnie to troszkę absurdalne bo trudno jest uchronić drzewo przed słońcem chyba, że działka sąsiaduje z lasem.

Alka dziękuje za opinie na temat klona, widocznie takie upały mu nie służą i jednego roku może być piękny, a w kolejnym straszyć łysiną

Ewo w każdym ogrodzie chyba przychodzi taki moment, że przestajemy narzekać na brak roślin tylko na ich nadmiar i brak miejsca na nowe. Ja tak z tym miejscem marudzę od 3 lat, ale z roku na rok powstawały nowe rabaty to i rośliny się mieściły, teraz nadszedł już moment całkowitego przesytu
Zawsze jesienią mam takie chwile kiedy dużo rzeczy mi się nie podoba, ale pooglądałem sobie zdjęcia z lata i humor mi powrócił, może być tylko lepiej
Dziękuje

Asiu betony impregnowałem lakierem akrylowym i niestety troszkę ściemniały. Jednak te które zaimpregnowałem na samym końcu czyli po ponad miesiącu od zrobienia były mniej chłonne i są jaśniejsze, ale na szczęści u mnie ściana dość zastawiona i różnice w odcieniach się zakamuflowały
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:50, 07 paź 2015

Do góry
Tak u mnie bordowe i cudnie pachnące to świecznica
Tu ma być ogród :) 10:48, 07 paź 2015

Do góry
Ojj, ale piękne okazy będzie co ciąć, ale za ten efekt jaki robią bukszpany można chyba przeboleć to cięcie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:41, 07 paź 2015

Do góry
No no jakie interesujące tematy na tapecie, a pomyśleć, że o kolor drzwi na początku tylko chodziło
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:14, 07 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Hmm za leosiem to ja raczej widzę sadźca odmianę Chocolate jeżeli chodzi o niego to on blaknie i kwitnie na biało świecznica to raczej nie jest. Oj to hostowisko już się do mnie uśmiecha, piękne będzie.

Łukasz masz rację!!!!!!
pomyrdało mi się oczywiście , ale i tak miałam nadzieję że będzie bardziej bordowy
a świecznica to chyba przez Twój okaz utkwiła mi w głowie - chyba że znowu pomieszałam nazwy - ale to co u Ciebie jest takie bordowe i mówiłeś że pachnie cudnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:08, 07 paź 2015

Do góry
Luki zerknij na priv
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 08:44, 07 paź 2015

Do góry
Róże zobaczyłem i muszę powiedzieć, że pomimo ich piękna nie zachorowałem na różyczkę co nie powiem troszkę mnie cieszy jeden problem upychania z głowy. Wiosną będzie co podziwiać w tulipanach
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:42, 07 paź 2015

Do góry
Hmm za leosiem to ja raczej widzę sadźca odmianę Chocolate jeżeli chodzi o niego to on blaknie i kwitnie na biało świecznica to raczej nie jest. Oj to hostowisko już się do mnie uśmiecha, piękne będzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies