Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 12:15, 11 mar 2023

Do góry
Magleska napisał(a)
Ania zdolniacha z Ciebie -czekoladowe obcęgi wyszły Ci świetnie niesamowita jesteś

spotkania zazdroszczę ...krokusiki przepiękne ...i ja też wczoraj cały dzień w ogrodzie -łapki bolą

Buziaki

Ja nie mogłam całego dnia poświęcić na ogród choć chciałam bardzo! Mam zacne plany na przyszły tydzień ...jak pogoda pozwoli!

Ranczo Edy 12:08, 11 mar 2023

Do góry
Rumianka napisał(a)
U Ciebie zawsze egzotycznie...a żółwie jeszcze są? Moja żółwiczka ma w tym roku 26 lat. Pozdrawiam i pogłaszcz zwierzaczki...

Hej tak tak mamy jeszcze te nasze potforki To piękny wiek twojej żółwiczki jeju super nasze koło 7 lat i już mało miejsca ... kłopot bo jesienią pękło mi akwarium w ogrodzie a tam idą na wczasy po sezonie zimowym i zastanawiamy się nad oddaniem niestety
zobaczymy jak to będzie ...

Ogród w malinówkach 12:01, 11 mar 2023

Do góry
Ogród w malinówkach, to muszą być i malinówki

W tym roku zdecydowałem się na więcej odmian, a po mniej krzaczków z każdej.

Zna ktoś może te odmiany? Jak się sprawdziły?
Czytając posty w wątku Patrycji_KG_Lu mam wrażenie, że nic nie wiem o odmianach. Ale u mnie w marketach nie było tak wyszukanych nazw.
W Gąszczu u Tess 11:40, 11 mar 2023

Do góry
Tess napisał(a)

Fajnie wygląda ten dereń, jak dorysowany
Bardzo podoba mi się u Ciebie ta zielona struktura ogrodu!
Za drzwiami do ogrodu... 11:28, 11 mar 2023

Do góry
anpi napisał(a)

Zrobiłam swojemu za to czekoladowe serduszko! I obcęgi, coby nie zjadł mi sekatora!
Myślę,że łatwo rozpoznać, który prawdziwy, a który czekoladowy? Nie takie łatwe to było do zrobienia.

Wiedziałam, ze jesteś zdolna, ale że aż tak?? Świetne
W kamiennym kręgu od początku 11:06, 11 mar 2023

Do góry
GorAna napisał(a)

W śniegu też ładnie sopelki przebiśniegów ,złote słoneczka ranników i ciemierniki je widać najbardziej u mnie też biało ...miłego weekendu
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:36, 11 mar 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Rozumiem Cię Asia. Ja zapiski mam w excelu. Osobne karty do warzyw i kwiatów jednorocznych, a także zrobiłam sobie listę jakiś potencjalnych roślin wieloletnich, ze zdjęciami, kolorami kwiatów, ulubionymi warunkami.

Po tym co wlasnie zobaczyłam to stwierdzam że ja podeszłam do mogo ogrodu w sposób nieodpowiedni i dlatego Ty zmian mnie czeka
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:15, 11 mar 2023

Do góry
Oooooo, u Ciebie dzisiaj dalo się coś zrobic, bo u mnie dzisiaj znowu snieg!

Wczoraj 15 stroni I już wiosne było czuć. Zwariowana tą pogoda I pracy wogole nie da się zaplanować sensownie.
A u Ciebie jestem pod wrażeniem tempem prac jak przebiegają.
A roślinki na cienistą rabatę już posadzone?
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:10, 11 mar 2023

Do góry
Kto rano wstaje ten ma popracowane w ogrodzie

Zdążyłam podzielić i posadzić hakonki i za chwilę zaczął padać deszcz, no uwielbiam jak pogoda współpracuje

Dosadziłam 11 sadzonek na dereniową, teraz będzie buszzzz ,tak jak planowałam

Teraz odpoczywam , piję kawkę a potem praca w domu...
Miłej soboty dla Was!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:24, 11 mar 2023

Do góry
Dziś u mnie już bez śniegu ale za to mokro .
Ale krokusiki mam . Ostały się te rosnące pod Palibinem. Reszta wygnieciona przez psy. Uduszę kiedyś te sierściuchy!

Ania na Żuławach 08:59, 11 mar 2023

Do góry
Przerwa na kawę... 08:00, 11 mar 2023

Do góry
Przy okazji - przyszły moje pierwsze zakupy ogrodowe. Ławka do kompletu ze stołem i klatki na ozdoby/kwiaty na taras. Ławkę dobierałam tak, aby była lekka i niewielka. Zależało mi na tym, aby się zmieściła zarówno na tarasie (bo chyba miejscami na ten sezon zamienię kanapę na tarasie ze stołem z cienistej). Klatki spapugowałam od Agatorka. Są dosyć stabilne. Mój szkudny kot może nie zrzuci
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 07:57, 11 mar 2023

Do góry
Cudny kot, przepiękny. I geny rasowe wzięła górę w wyglądzie. Super.

Ja mam też mieszańca (kotkę) dachowca z syberyjskim ale geny dachowca przeważyły
Może to i dobrze bo jest wychodząca i szybko znalazłaby nowego właściciela. Tu ładne koty giną a dachowce nie

Mam dwie kotki. Ta druga to 100% dachowca ale taka z niej księżniczka że głowa mała (choć ma otyłość - waży 5kg) a ta ze zdjęcia to drobniutka jest. 3kg waży
Za drzwiami do ogrodu... 00:30, 11 mar 2023

Do góry
inka74 napisał(a)
Piękne sztuki ciemierników, dobry mąż mój prymulki mi zakupił i chwała mu też za to

Zrobiłam swojemu za to czekoladowe serduszko! I obcęgi, coby nie zjadł mi sekatora!
Myślę,że łatwo rozpoznać, który prawdziwy, a który czekoladowy? Nie takie łatwe to było do zrobienia.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 00:29, 11 mar 2023

Do góry
Dachowiec. Wzięty z ogłoszenia z pobliskiej wsi. To zdjęcie z ogłoszenia:
Wydaje nam się z mężem, że inni go nie chcieli przez zeza. Po krótkim czasie zez zanikł i jest obecnie kocim przystojniakiem. Jak pojechaliśmy go zobaczyć i zabrać to był strasznie brudny. Pytamy się, więc co on taki ukurzony…babeczka do nas, że w piachu się wytwarzał. Prosto od niej pojechaliśmy do weterynarza założyć książeczkę, zbadać itp. Ten „piach” to były odchody pcheł. Od razu dostał kuracje od weterynarza. Całą noc „płakał”, bo pobudzone i rozwścieczone tym zabójczym środkiem postanowiły go gryźć. Zasnął dopiero nad ranem, a ja wzięłam dzień wolny na opiekę nad nim (mam super pracę i przełożonych).
Podobno matka jego jest rasy Maine Coon. To ta rasa dużych kotów. Mój Puszysław obecnie wazy 7 kg i mimo to nie ma otyłości brzusznej. Taka jego uroda. Mąż na mnie krzyczał w zeszłym roku jak byłam w ciąży, że mi dźwigać nie wolno, ale jak takiego nie wziąć na ręce i nie przytulić?
Za drzwiami do ogrodu... 00:09, 11 mar 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

O jeżu!! +16°C ?? Nieprawdopodobne, bo u mnie od wczoraj nawaliło śniegu na 20 cm... Chyba skręcę się w precelek z tęsknoty za...

No niesamowite, bo w nocy i rano było tak!

A potem mimo, że wogóle nie planowałam wyjścia, jak wyszłam na chwilę, to nie mogłam wrócić. Było tak ciepło! Słońce w mig wszystko białe roztopiło !!! I śladu po śniegu nie było, tylko cudownie, wiosenne! Ganiałam z sekatorem i z taczką jak opętana! Ciut ogarnięte!
I znów obfociłam krokusy!

Za drzwiami do ogrodu... 23:30, 10 mar 2023

Do góry
anpi napisał(a)

Piękne krokusiki. Nowe ciemierniki bardzo ładne, a temat sekatorowo-czekoladowy przyszłościowy. Byłam kiedyś na Festiwalu Czekolady w Sandomierzu i były czekoladowe śrubki, nakrętki, młotki, itp., nie pamiętam sekatorów, ale być może też były.
Zacisze Alicji 23:18, 10 mar 2023

Do góry
Zakwitły małe sadzonki ciemierników, po jednym kwiatuszku, ale i tak cieszą.

Zaczynają kwitnąć przylaszczki, a biały pierwiosnek kwitnie od stycznia i ma się dobrze.

Zacisze Alicji 23:06, 10 mar 2023

Do góry
Krokusy przed domem.
Ogród Muszelki 23:06, 10 mar 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Latem sadzonki w donicach wyglądały już tak (kwiatostany ścięłam):

Dziękujemy za relację. Czy do tej donicy dawałaś po jednym „patyku” czy więcej? Widzę, że muszę zacząć zbierać duże doniczki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies