Rozchodniki uwielbiam są bezproblemowe i w zasadzie od wiosny już są ładne - ten biały zaszalałam i w kupie posadziłam 4 spore sadzonki - chyba pierwszy raz że nie jedną sadzonkę :
Przemiła wizyta - muszę i do Ciebie się wybrać i pamiętam że rok wysyłam Ci zdjęcia
Cieszę sie że rabata się podoba choć ma naprawdę wiele do zrobienia i zmian - myślałam nad nią
w ub roku na wiosnę wszystko co było na niej wykopałam i nawiozłam kompostu i podwyższyłam - co miałam rozmnożyłam czyli głównie kocimiętkę i liliowca i werbenę i nachyłka.
Chciałam żeby rabata była niebiesko- biało- żółta i to nie udalo się do końca a ,że dobrze bo więcej kolorów daje lepszy efekt
17.08 - kable bo stale pompujemy wodę z przeciwnej strony ogrodu - nawet mi się nie chce o tym pisać
17.07
27.06
14.05
18.04
i na razie koniec - jutro na tej rabacie pracuję
bo po letnim lenistwie czas na solidną prace w ogrodzie - na razie sprzątam po lecie i dumam nad cebulami - krokusy będę zamawiać sporo tylko gdzie? sama nie wiem
Uwielbiam hortensjeBukietowe mam tylko 2 szt, drzewiaste też 2 szt, no i ogrodowe 4 szt (ale nie kwitną)
Na pewno będzie ich więcej
Fajnie się przebarwiają