Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:37, 04 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Nasadzenia w Pacanowie podobne jak w Arłamowie... Arłamów ma tego samego projektanta, albo Arłamów zerżnął nasadzenia Ale jest pięknie

Nie byłam w Arłamowie ale chętnie kiedyś się wybiorę tylko nie wiem o jakim miejscu myślisz

pelaśka dla Ciebie

mira 23:43, 04 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Jak się nazywa Twoja ulubiona hosta? Czy to Stiletto? Floksów też mi nigdy dość. Kupuję ciągle, bo wydaje mi się, że takich jeszcze nie mam. I tak robi sie wsiowo-kolorowo.

Piękna bylinówka. Jesienne rabaty bylinowe lubię najbardziej.

Tak moja ulubiona to Stiletto, właśnie rożmnażam i zastanawiam się czy nie mam wogóle za dużo host, teraz są fatalne ale w maju zmienię zdanie choć po uganianiu się za ślimakami - sama nie wiem

a tu ta hosta - już nieaktualne jest rozchodnik Matrona a obok ma towarzystwo selseii

mira 23:47, 04 wrz 2014

Kondzio napisał(a)
Ja chce zdjecia cos sie opuszczasz a tak wogule cos długo cie nie ma na wątku latasz tam i wewtem po wątkach a u siebie cie nie ma hi hi hi

uff ale reprymenda - chyba się wytłumaczyłam - polatała po watkach a teraz jestem u siebie li tylko - lubię zaglądać na wątki bo szukam inspiracji i motywacji jak mi się nie chce pracować w ogrodzie - u Ciebie zawsze znajduję

ogród mi zalało i mi się odechciało

mira 23:48, 04 wrz 2014

agatanowa napisał(a)
też zajrzałam, zobaczyć, co słychać

a fajnie muszę i ja do Ciebie zakukać ale nie dziś

dziś frezja która stale kwitnie choc krótko trzyma kwiaty

mira 00:11, 05 wrz 2014

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Mirko, spędziłam dziś trochę czasu w Twoim ogrodzie i zachwyciła mnie Twoja rabata bylinowa. Czy powstała spontanicznie czy długo myślałaś nad układem roślin? Jak by nie było - efekt świetny.

Przemiła wizyta - muszę i do Ciebie się wybrać i pamiętam że rok wysyłam Ci zdjęcia

Cieszę sie że rabata się podoba choć ma naprawdę wiele do zrobienia i zmian - myślałam nad nią

w ub roku na wiosnę wszystko co było na niej wykopałam i nawiozłam kompostu i podwyższyłam - co miałam rozmnożyłam czyli głównie kocimiętkę i liliowca i werbenę i nachyłka.

Chciałam żeby rabata była niebiesko- biało- żółta i to nie udalo się do końca a ,że dobrze bo więcej kolorów daje lepszy efekt

17.08 - kable bo stale pompujemy wodę z przeciwnej strony ogrodu - nawet mi się nie chce o tym pisać

17.07

27.06

14.05

18.04

i na razie koniec - jutro na tej rabacie pracuję
bo po letnim lenistwie czas na solidną prace w ogrodzie - na razie sprzątam po lecie i dumam nad cebulami - krokusy będę zamawiać sporo tylko gdzie? sama nie wiem

pozdrawiam

mira 00:16, 05 wrz 2014

Donia72 napisał(a)

O, rudbekię też mami jeżówkę, ale taką zwykłąI widzę kocimiętkę i liliowcePysznogłówka też tam rośnie?

nie pysznogłówki tu chyba nie widać rośnie dalej i za głęboko jutro o dziś przesadzam
mira 00:20, 05 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Biały rozchodnik cudny U nas w szkółce jest różowy i taki z ciemnymi listkamiMuszę sobie go kupić

Rozchodniki uwielbiam są bezproblemowe i w zasadzie od wiosny już są ładne - ten biały zaszalałam i w kupie posadziłam 4 spore sadzonki - chyba pierwszy raz że nie jedną sadzonkę :

Monic 07:04, 05 wrz 2014

mira napisał(a)

Nawłocie są urocze i też z nich robię bukiety a w konewce musi być super - zastanawiam się czy nie kupić nawłoci w szkólce - one są niższe - ktoś ma ?

nawłocie opanowały całe pola dookoła mojego ogrodu - sa nieprawdopopdobnie ekspansywne. Nie polecam! Cały sezon wyrywam siewki z rabat - po prostu zmora.
mira 09:04, 05 wrz 2014

Monic napisał(a)

nawłocie opanowały całe pola dookoła mojego ogrodu - sa nieprawdopopdobnie ekspansywne. Nie polecam! Cały sezon wyrywam siewki z rabat - po prostu zmora.

tak zgadza się to te rosnące na polach - też mam wkoło a u mnie minimalnie-kontroluję - ale chodzi mi o takie ogrodowe/tak mi się wydaje że mają inne cechy ale nie wiem

pozdrawiam
Gabriela 10:16, 05 wrz 2014

Mira. I Włochy i cudne bukiety i Twoje rabaty śliczne, uczta dla moich oczu, przy przedpołudniowej herbatce to miód po prostu.
Kończę pić i lecę do ogrodu, bo mam od rana weekend, już któryś z rzędu z gośćmi, ale i tak się cieszę, pogoda cudna, pewnie u Ciebie też. Pozdrawiam.