Vertigo kupiłam w mojej szkółce z trawami, to często spotykana trawa.
Wczoraj widziałam ładne rubrum już z kłosami ale nie mam już gdzie wcisnąć.
Swoim karzełko daj florowitu
Jak mój zebrinus sie buntował dostał yara mila do trawników i nie mogę uwierzyć, że to ta sama trawa.
Róża na tym zdjęciu to wybór małżonka, kupiona u Szmidta.
DlaCiebie moja ulubiona NN, kupiona pod nazwą róża angielska
żurawka Electric Lime
mam ją od 2 lat w donicy i zawsze mnie zachwyca, zimuje w gruncie
kordylina w połączeniu z ciekawą zwisającą begonią (w tym roku dokupiłam dwa dodatkowe kłącza)....od września begonie są zachwycające, latem się trochę męczą w upale. Wszystko razem zimuje w domu w chłodnym miejscu.
Jaśko w cieniu zadowolony, a że czasami trochę wody przeleje...
Anulko, rubrum nawet nie dostała szansy na przezimowanie. Pierwsze wrześniowe przymrozki załatwiły ją dokadnie. Jest bardzo delikatna.
Teraz posadziłam rozplenicę vertigo, następny potfór w ogrodzie
Inne trawy też w tym roku szaleją
A to ostatnio robiona rabatka. Jeszcze nie skończona, brak kory ale narazie nie mam sił jej wykończyć. Dosadzę tu jeszcze hortensje Phantom wyhodowane z patyczków.
I jeszcze moje potfory
Trochę kwiatków przy warzywniaku. Czekam aż zakwitnie groszek pachnący, a ten łobuz sie jakoś ociąga
Moje stipy to jakieś potfory, zjadły róże i lawendę. Chyba je wymienie na mniejsze.
Z większych roślin są wierzby i iglaczki, którym udało się przezimować na wietrznym balkonie.
Są jeszcze dwie donice z wiśnią piłkowaną 'Royal Burgundy', niestety bardzo wolno rosną, co jest wadą w przypadku balkonu. Nawet nie mam lepszego zdjęcia.
Dzień dobry
mój balkon jest teraz nowym balkonem po przeprowadzce. Niektóre rośliny przeprowadziły się razem ze mną, a niektóre nie. Moja ukochana brzoza musiała zostać w starej lokalizacji. Szumi samotnie na poprzednim balkonie.
W tym roku roślin jest mniej, ale za to próbowałam wprowadzić rygor kolorystyczny. Plan był taki, aby łączyć ze sobą kwiaty kwitnące na żółto z roślinami o ciemnych liściach z odrobiną soczystej "żółtej" zieleni.