Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:27, 20 lip 2014

Do góry
Ogoreczki

Limki ubiegloroczne (kupione w Skierniewicach po 7 zl/szt)

Popelnilam blad bo tych starszych, ok 3 letnich nie podlewalam i kwiatostany sa bardzo male i marne, buu

I z umbrami
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:25, 20 lip 2014

Do góry
I po imprezie

Wyskoczylam zrobic pare fotek. Juz jest goraco. Moze cos pogrzebie w ogrodku, za domem bede wykopywac roslinki... ale pogoda nie pomaga

Ozz - tu probowalam zrobic zdjecia pomponelli Obok wybujala rozplenica, a kwiatostany pomponelli wycielam, wiec niewiele widac

Za nia the mary rose

Pomidorki

Miniaturowa Baby Masquerade na pniu

Rok temu sadzona the fairy

Jezowki, moje siewki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:08, 20 lip 2014

Do góry

Witam serdecznie i zwracam się z prośbą o radę.
Wymyśliłam coś takiego i proszę o radę czy to ma sens.

Patrząc na szkic- Z lewej strony stoi huśtawka. Na dole- ścieżka za nią oczko wodne.

Plecy rabaty stanowi żywopłot z irgi błyszczącej. W centralnej części rośnie jabłoń Royalty. To na pewno zostaje. Co do Pęcherznicy to się nie upieram.
Miscanthus- jakaś odmiana o białych albo srebrzystych kwiatostanach.
Kulki- tu mam problem. Bo chodzi mi o coś zimozielonego, ale odpada bukszpan (z jakiś powodów nie chce tu rosnąć).
Trawa ???- Stipa albo turzyca 'Frosted Curls'
Liliowcem 'Stella de Oro' rośnie pod nóżkami żywopłotu i będzie pociągnięty na tą rabatę.
A te czerwone plamki to- no właśnie nie mam zupełnie pomysłu co. Między liliowcami jest zostawione miejsce na "coś". Może żurawka albo berberys 'Admiration' albo jakaś trzmielina ????

Malgosik napisał(a)
anka_ te 3 kule bukszpanowe to mogą być tawuły japońskie cięte w kulkę, ale nie jestem pewna czy w takiej równej linii, trzeba by to ustawić i się przyjrzeć

te czerwone kropki to dałabym żurawki, ale nie przeplatając ich z liliowcami, tylko liliowce lekko wycofane do tyłu

z tyłu za huśtawką dałabym już żurawki w innym kolorze
lub co innego, nie wiem jakie tam stanowisko, w słońcu najlepiej radzą sobie ciemne, ale za huśtawką już może trochę cienia będzie

Gosiu stanowisko jest słoneczne.
Co do kul to myślałam o czymś zimozielonym. Może Danica? Choć tawułę też biorę pod uwagę.

A co do miskantów- to lepszy w tym miejscu byłby "Kleine Fontaine" czy 'Graziella' ?
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:49, 20 lip 2014

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:48, 20 lip 2014

Do góry
Ogród pod sosnami 08:45, 20 lip 2014

Do góry
Witam
Na początek chciałabym się przywitać i pokazać Wam jakie zmiany zaszły na mojej działce po ponad roku czytania i przeglądania Ogrodowiska.
Wszystko co dotychczas udało mi się zrobić zwdzięczam inspiracjom zaczerpniętym z forum i Waszych ogrodów.

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:44, 20 lip 2014

Do góry
Dziś liliowce w pełnej krasie.
Mały ogród Julki 08:40, 20 lip 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
hortensja "RENATE" + carex

Bardzo ładna kompozycja
Miejsko & sielsko 08:29, 20 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Nówki …
cudne ! Kupowalas naziemnie czy wysyłkowo w internecie ? Tez takich szukam, a twoje dorodne i prosciutkie. Tez takie chce. Napisz gdzie kupowalas i czy jeszcze sa ?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 06:22, 20 lip 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
przyjechałam z ogniska i oczywiście ogrodowisko na dobranoc
więc zaglądam i pomyślałam -na szybko może jeszcze taka wersja ?

Tylko tą drugą trzmielinę może ulokować pomiędzy dwie beczki? Dziękuję serdecznie za pomoc i projekty
Kwiatowy ogródek Monteverde 02:06, 20 lip 2014

Do góry
Dobranoc
Ogrodnik Mimo Woli cd 02:02, 20 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasik - zaleta kurdupla... że wszytko sie wydaje większe.. taki King Size
Pierwszy raz aktinidia ma owoce Malutkie ...

Dorota - nadwyżek jarzmianki nie mam, sama wiosną dokupywałam.. jakoś nie chce mi sie mnożyć.. a ta co jest to nijak nie rośnie i nijak nie wygląda.. tydzień temu przesadzałam, może na nowym sie ruszy i zachwyci.. bo jak na razie to jakoś za nią nie przepadam.. wygląda jak byle jakie zielsko.
Jeżówki zachwycają I to porządny kwiat..

Mariusz - lotos w tym roku jakiś marny.. w zeszłym był dorodniejszy.. może te mszyce go osłabiają.. a może trzeba dać nawozu.. Wrotycz mam, tylko teraz spręża by zrobić miksturę i drugiego, by tym podlać czy opryskać..
Moja zdobycz.. ciekawe co ludzie sobie myśleli jak widzieli zatrzymane auto i kobitę co zielsko w rowie drze..

Może pomyśleli, że zielarka fajne owocki akinidii
Bajkowy ogród Weroniki 01:59, 20 lip 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
No ja swojego pieska też nie miałabym szans zostawić

Aneczko, my rzadko zostawiamy Kajtusia samego, ale wtedy w jego ogrodzie i pod opieką rodziny, która mieszka obok.
Kajtek zwiedził z nami kraj, a nawet był w Czechach. Zabieramy go tam gdzie to jest możliwe. W najgorszym razie mamy namiar na hotel dla piesków z dobrym opiekunem.

Kolorowy ogród na piasku 01:48, 20 lip 2014

Do góry
viva napisał(a)

Bogdziu, odmachuję bukiecikiem

Nie wiem czy takie masz, jeśli nie to może spodobają Ci się.
Na górze ta ciemniejsza Crown Princess Margareta a niżej Teasing Georgia. Obie w tym roku zachwyciły mnie. Szczególnie Teasing, kwitła bardzo długo, kwiaty długo trzymają się i jest zdrowa. Jeśli chciałabyś żółtaska, polecam Jedna z lepszych róż jakie mam.

I bądz tu człowieku zdrowy, jak tu kuszą i kuszą takimi cudeńkami

Nawet tytoń pachnący masz w przeslicznym kolorze, ja miałam zawsze jakies wyblakłe.
A miało być tak pięknie.... 01:40, 20 lip 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Aniu, przecież u Ciebie w Rajskim wypatrzyłam Chopiny i Easy Does It i całą szkółke Floribundy mi zapodałaś Że nie wspomnę o przepisie na gołabki

Pomponellę mam od wiosny, chucham na nią, dmucham ,a ona ani du-du nie chce kwitnąć,tyle że żyje .

To faktycznie moja pięknie kwitnie od zakupów , to tylko jedna galązka zobacz jaka obsypana
a gołąbki gotujesz? to ile już masz Reniu tych róż?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:35, 20 lip 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
W sobotę byliśmy na spotkaniu u Gosi Było nam bardzo miło poznać ogrodowo zakręconych z naszego regionu był to bardzo dobry początek oby więcej takich spotkań Dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie Gospodarzy i Uczestników

O Helenke widzę a masz jakieś fotki z bliska? fajne spotkanie i Ciebie Kasiu widzę z córcią, ale urosła i Vivy M pozdrówka
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:20, 20 lip 2014

Do góry
a teraz...czas na sen
róże z ogrodu Gosi
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:18, 20 lip 2014

Do góry
W sobotę byliśmy na spotkaniu u Gosi Było nam bardzo miło poznać ogrodowo zakręconych z naszego regionu był to bardzo dobry początek oby więcej takich spotkań Dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie Gospodarzy i Uczestników
Bajkowy ogród Weroniki 01:14, 20 lip 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Pozdrawiam Weroniko jak pieknie i kolorowo u Ciebie

Jagódko, szczególnie ciepło Ciebie pozdrawiam, bo i ja mam jedną córkę w Kanadzie a drugą tutaj, rozumiem takie rozdarcie.
Ładnie napisałaś list, by dzieci rozumiały i pomagały rodzicom, gdy ci już nie nadążają...Młodość powinna pamiętać, że na nią starość przyjdzie, a dzieci uczymy przykazań,
"Czcij (szanuj) ojca swego i matkę swoją, a dobrze tobie będzie i długo będziesz żyć na ziemi ".
Uczyłam się kiedyś z mitologii, że mojry i prządki dawno zapisały nasz los, a my go nie zmienimy, więc cieszmy się chwilą, pięknem i zapachem kwiatów.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 01:06, 20 lip 2014

Do góry
Gosiu - dziękujemy i pozdrawiamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies