Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:41, 01 wrz 2014

Do góry
to teraz Trizonia
urocza, maleńka wysepka w zatoce korynckiej
kilkanascie domkow, jeden sklepik (koszmarnie drogi) ale blisko lądu i wszyscy pływali lódkami po zakupy na kontynent
po jedej stronie w zatoczce niewielka marina, ale wystarczylo przejsc 50m i juz sie bylo w zatoczce po drugiej stronie gdzie bylo kąpielisko miejskie i kilka uroczych knajpek
klimat sielankowy, zakochalam sie w tym miejscu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:39, 01 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Jak to z ogrodu??? Gdzie masz ten las ??

Kasiu mam takich pare brzózek kiedyś przeniesionych z ojcowizny mojej tesciowej i chyba były wykopane razem z grzybnią. A pod modrzewiem rosną maślaki. Na tym zdjęciu widać miejsce pod brzozą gdzie one rosną . A za brzozą jest modrzew.

A to są zbiory w latach ubiegłych

Pozdrawiam Kasiu.
U BusyBee w ogródku... 14:38, 01 wrz 2014

Do góry
Zarzucam Wam mój problem, może ktoś coś podpowie...

Wykopałam z tej rabaty kilka roślin, bo jest na niej bałagan i chcę ją zupełnie zmienić. Reszta roślin prawdopodobnie też wyleci, zostanie na pewno tylko drzewo na środku- to buk kolumnowy dawyck gold. Planuję tu różankę, ale to dopiero na następną wiosnę. Teraz problem jest z nasadzeniem czegoś z tyłu- wzdłuż płotu. CXhcę to zrobic jesienią... Były tu kiedyś tuje, ale zjadły je pędraki Chciałabym posadzić coś , co szybko zasłoni mi płot tworząc jednocześnie tło dla róż. Myślałam o żywopłocie z pęcherznicy diablo. Jedna rośnie z prawej i jest i tak do przesadzenia, mam jeszcze 2 inne. Długość tej przerwy to 2.5 m.

Jakieś pomysły?? Może iglaki? Sama już nie wiem...
Pragnę nadmienić,że jestem z tych niecierpliwych i nie mogę czekać kilka lat na efekt- już prędzej kupię większe rośliny...
ogrodoweimpresjejolki 14:36, 01 wrz 2014
Do góry

Dziś bukiet róż i myśli codzienne...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:29, 01 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Jak zawsze pięknie w Twoim ogrodzie... pospacerowałam i nacieszyłam oczy widokami prawie już jesiennymi. Pozdrawiam serdecznie

Ja cieszę oczy ostatnimi różami

rabatowe zachwycają...u mnie Lovely Feiry

i pnąca Dortmund drugi raz zakwitła

Serdecznie Agnieszko
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 14:26, 01 wrz 2014

Do góry
Jesień się zbliża wiec posadziłem trawy, trochę gunera ładnie rośnie, reszta egzotyków daje radę juki też ładnie urosły..... pozdrawiam i kilka fotek na dziś

Ogród na glinie 14:13, 01 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Park Zdrojowy w Głuchołazach - ... daje do myślenia, czy kuracjusze dobrze się tam czują?
Ciekawe ławeczki pokazałaś.

Witaj

Ja akurat kuracjuszem nie byłam więc nie wiem.
Ale w parku można się "leczyć" zimną wodą .
Brodzi się jak bocian w specjalnych basenikach, potem rozgrzewa stopy. Podobnie z kończynami górnymi.

W Jeseniku mają dużo więcej tych baseników.

tu baseniki

i nawet bicze wodne można wziąć - woda ze strumienia
wrrr, nie weszłabym
Ogrod Malgosi samosi 14:10, 01 wrz 2014

Do góry
Moje wrzosowisko, robione telefonem więc jakość kiepska ale aktualnie brak słońca

Miejsko & sielsko 14:06, 01 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Szok! Niesamowite co wyczarowaliście w jeden rok jak zdążyłam się zorientować, natrzaskałaś już 400 stron więc ciężko mi wszystko ogarnąć. Tytuł miejsko&sielsko super trafiony, podwyższone rabaty prezentują się pięknie, po odręcznym projekcie wnioskuję, że to wszystko sama wymyśliłaś, więc tym bardziej gratuluję. Efekt jest super!!!!!!!!!! Oryginalnie inaczej pięknie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:00, 01 wrz 2014

Do góry
Grzyby z mojego ogrodu zebrane w sobotę :

Zebrane w niedzielę :

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:37, 01 wrz 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Wężowego świerka widziałam u Bogdzi, przyciągnął moją uwagę. Wcześniej jakoś nie przepadałam za tymi zwisającymi na dół, ale u Kapiasów zachwyciłam się np. bukiem rosnącym w dół. I tak to jest NIE MÓW NIGDY NIGDY

Buki to już jest osobna bajka, pendule są przepiękne, mnie u Kapiasów zachwyciły bramy z graba...ale moje fiolety mam wyjątkowe

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:36, 01 wrz 2014

Do góry

To wrzosowisko masz idealne nic tu chyba nie będziesz zmieniała

A wiele wrzosów masz młodych-muszą urosnąć
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:30, 01 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Nie do końca wiem, ale powoli zaczyna mi się klarowac koncepcja, tym bardziej że podglądać Was na forum już jakiś czas W tym roku trochę dojrzałam ogrodniczo i umiem się już powstrzymać od spontanicznych zakupów. Chce zrobić porządek z tym co mam. Ale listę roślin do kupienia robię
Ten świerk wężowy boski jest. Widziałam na żywo u znajomych i bardzo przyciąga uwagę.

Jest kilka odmian świerków wężowych u mnie rosną aż 3, ale ten, którego pokazałam jest najładniejszy

Szuwarkowe klimaty.....jeszcze mi lilie kwitną, jedne z ostatnich

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 13:30, 01 wrz 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)

Cudnie!!!!!!!!!!!
Czy to ciasto to może "kruche ciasto z malinami i budyniową pianką", mniam!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:26, 01 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aganiu, takimi okazami iglastymi mogę się bezkarnie u Ciebie zachwycać. I to jest piękne. U mnie iglaki można policzyć na palcach jednej ręki. Więc to fajnie, że u kogoś można zobaczyć coś innego.

Ewuś, wiesz jeszcze mam ochotę na daglezje, zakochałam się widząc je u Gabrieli.....na ogrodowisku jest dużo pięknych ogrodów i inspiracji, ja pracuję nad wrzosowiskami, bo lubię te leśne krzewinki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:24, 01 wrz 2014

Do góry
Jeszcze raz poproszę o pomoc.
Chcę przede wszystkim odgrodzić się od tej budowy za płotem, która stoi tak już drugi rok.

Myślałam aby zrobić ekran z cisów, ale tylko na długości, którą zaznaczyłam, bo nie chcę żywopłotu wzdłuż całej działki. Chciałabym tak ukształtować rośliny, żeby końce rabatki schodziły coraz niżej? Przed cisami myślę o niższych iglakach i pięciornikach, które mam i próbuję ukorzenić, na samym dole może róże. Z lewej strony skarpa jest nie wysoka ale z prawej coraz większa boję się, że z tej prawej będę musiała całe mnóstwo roślin posadzić. Bo chyba skarpa powinna już raczej być cała obsadzona od góry do dołu.

I tak to na razie wrysowałam, czy tak mogłoby być?

cisy zielone i żółte
forsycje (już tam rosną)
żywotnik o żółtawym odcieniu
sosny karłowate
jałowiec płożący
pięciorniki
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 13:18, 01 wrz 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewcia sorry, zapomniałam Ci napisać jakie kolory łubinów mam: różowy, biały i taki biało-żółty.

pasuje))
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:13, 01 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Agata, masz mnóstwo rarytasów wśród iglaków o pysznogłówkę się nie martw, cały czas pamiętam, ale jeszcze zdobi

Moje pysznogłówki już przekwitły, dziękuję, że pamiętasz, turzyca variegata od ciebie pięknie mi się rozłosła, już rośnie na właściwym miejscu

Ogród i nie tylko... 13:13, 01 wrz 2014

Do góry
Nowy zakup bardzo rozbawiła mnie nazwana na domku- insekten haus.
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:11, 01 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Vanilla Fraise

Aniu czy możesz mi napisać w jakiej odległości od hortensji sadziłaś rozchodniki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies