Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 22:25, 29 sie 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Zostawiam pozdrowienia

A ja dla Ciebie zostawiam różyczki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 29 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Za płocie

Nadal Ana nie rozumiem, dlaczego konkursu nie wygrałaś. Mafia jakaś chyba rządziła glosowaniem
Jurajski Ogród 22:21, 29 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
w zachodzącym słońcu - cd

dobranoc

kompleksy !!!!! jest bajecznie
Kolorowy ogród na piasku 22:17, 29 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Vivo,
dzwonek kremowy - mówi Ci to coś? Pamiętam, że miałaś. Z czym go masz i czy on naprawdę potrzebuje dużo wody?

Mówi, mam go
Nie zauważyłam aby był spcjalnie wymagający po tym względem. Wiesz, że u mnie wody skąpo i nie widziałam aby kiedykolwiek był uwiędły. Rośnie między różami i dół ma zawsze ocieniony. Może to mu pomaga.

-

Życie w wiejskim ogrodzie 22:10, 29 sie 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Mała próbka mojego ogrodu połączona z nauką dodawania zdjęć

Ta rabata jest taka bliska mojemu sercu, bo jest podobna do mojej, ma dwa charakterystyczne drzewa posadzone po przeciwnych stronach...tylko kompozycyjnie się różnią, ciekawe czy zgadniesz

Nie miałam czasu Cię przywitać na ogrodowisku, więc witam Cię serdecznie, wybacz

Masz piękny warzywnik, ja dopiero się tego uczę, po raz pierwszy zbieram plony u siebie, pekińska mi przegniła, pomidory też padły, brokuł też wybujał i pokazał kwiatki, udały mi się tylko papryka, ogórki, cukinia i dynia

polecam się u Ciebie na lekcje udanego warzywnika

Kolorowy ogród na piasku 22:06, 29 sie 2014

Do góry

jakiś poranek

Vivo cudny poranek
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:05, 29 sie 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Witajcie! Moi Drodzy Ogrodnicy, wrzucam przerobione zdjęcia mojego ogrodu. Nie do końca mi pasuje, bo cały czas mi czegoś brakuje. Doradźcie, plisssssssss

Między domem a ogrodem: lawenda, żurawki i liliowce

Jeżeli widzicie inaczej, to śmiało, nie wstydźcie się. Jestem otwarta na przyjęcie pomocy
Na pierwszej propozycji czegoś mi brakuje. Nie wiem czy kombinować z berberysem. Podoba mi się też trzmielina Emerald gold, azalia...
Pomóżcie mi stworzyć piękny ogródek.

Pozdrawiam serdecznie

Asiu, nie wiem jaka to część ogrodu, ale nie chciałabyś zagospodarować tego kawałka jako jednej rabatki, a nie obsadzać wkoło i zostawić trawę? Ja bym pozbyła się trawy.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:04, 29 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
I obiecane foto części altanowo-ogniskowej (jeszcze sporo tu nie dokończone)

Piszesz, że jeszcze sporo do dokończenia... to aż się boję jaki będzie efekt końcowy, pewnie znowu wbije nas w krzesła tak jak komplet wypoczynkowy. Macie talent to pewne ale skąd bierzecie czas tego nie wiem. My dzisiaj wpadliśmy z dzieciakami do ogrodu, trochę porobiliśmy, ale młodszy tak wyrabiał, że cud, że wszystkie rośliny to przeżyły, każdą musiał przenieść dziesięć razy, 3x upuścić a posadzone przydeptać.
Jak to uporządkować? 22:03, 29 sie 2014

Do góry
Margaretko nie "wymądrzasz się" ale mój ogródek jest bardzo trudny. Nieregularny, długi, są w nim wielkie stare drzewa: 3 jesiony, parę młodych co posadziłam bez ładu, a teraz tego nie zmienię. Mam nadmiar bylin, ale ich nie wywalę, bo familia oburza się, że wydałam na nie pieniądze. No i niektóre podobają mi się cały czas. Ogródek jest do oglądania z każdej strony i ma "plecy" tylko pod domem dlatego wszystko niskie i gdzieniegdzie coś wyższego.

Trawniczki mam dwa, drugi założony przy altance.

Teraz sporo poprzesadzałam i jak posprzątam to zrobię nowe fotki. Trawniczek już zieloniutki.

Życie w wiejskim ogrodzie 22:02, 29 sie 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Mówisz i masz ale winko wypiłam

Gratuluję

Ale Mirella Ci piękną różę podarowała. Trzeba przyznać że nasza "Krakuska" ma piękne kwiaty i talent do fotografowania tego piękna.
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 22:00, 29 sie 2014

Do góry
tu moja południowa różana rabata jeszcze przed zmianami

Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:59, 29 sie 2014

Do góry

Pojawiły się zimowity

i jeszcze wisenny akcent magnolia ponowne kwitnie

Ogród w Tarnowie 21:56, 29 sie 2014

Do góry
i jeszcze kilka fotek...

Ogród w Tarnowie 21:53, 29 sie 2014

Do góry
Rh ponownie zakwitły

Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:51, 29 sie 2014

Do góry
Pogoda się porawiła jednak spacerując po ogrodzie nie da się już ukryć że jesień za pasem.

Hortensje już dawno starciły kolor

a na rabatach królują wrzosy

Moja bajka 21:51, 29 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Te śliwki we wrzosach wyglądają lepiej niż nie jedna ozdoba ogrodowa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:50, 29 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu co to za trawka za krzesłem?
Ogródek Iwony 21:47, 29 sie 2014

Do góry
A tu patrzymy z ławeczki w lewą stronę:

Dziś trawka zaczęła pięknie wychodzić. Źdźbła mają po 3 cm.
Zaczynają kwitnąć astry - wysiałam je przy różach. Pierwszy raz w życiu urosły mi astry i kwitną
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 21:39, 29 sie 2014

Do góry
Łukasz, dziękuję i zapraszam częściej zdjęcia tych nasadzeń wstawiam z pełni lata czyli po roku od posadzenia (z osobistym opuchlakiem w tle)

Kolorowy ogród na piasku 21:38, 29 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Vivo, bardzo dziękuję za spacer po Twoim pięknym ogrodzie. Napełnia mnie optymizmem, bo u mnie jakiś marazm i zastój ostatnio...ciągle tylko deszcz i deszcz, dzisiaj pierwszy dzień pogody od dłuższego czasu. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie

Ps,
jaka to odmiana jeżówek, ta malinowo-bordowa? Piękne są

Agnieszko, u mnie też pogoda była licha i promyki słońca trzeba było kraść. Teraz może będzie troszkę lepiej.

Te jeżówki o cudownym kolorze to Secret Affair. Jak zakwitają są troszkę jaśniejsze i mają śliczny zielony środek.
Przy Bonice mam Southern Belle, te są wyższe, tam takie potrzebowałam. Kolor mają bardzo zbliżony.

Secret Affair

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies