Spójrzcie jaką Piórkówkę Hameln sprzedano mi w sadowniczym... na moje niedoświadczone oko to miskant, kupiłam specjalnie, żeby się przekonać co to jest...
i jeszcze rzut oka na całą roślinę
Jolu, czy tak wygląda ziemianka, o której pisałaś? Wow! Ja pod domem nie mam piwnicy, a ziemianka w ogrodzie to pomysł ekstra. Tylko gdzie ją zrobię
Moj M co roku na końcu ogrodu, za niewielkimi jeszcze tujami sadzi ziemniaki, które zostały z zimy. Wystarcza na kilka tygodni Są pyszne
Przepis na sos też pozwolę sobie wykorzystać pozdrawiam
Witam wieczorkiem i pochwalę się pierwszym zimowitem muszę przestawić ławkę bo pod nią też wychodzą, a tam stały nawozy i bidnie wyglądają muszą dostać trochę słonka
kwitnie jeszcze Stella d'oro
moja dynia coraz większa
Bitwa wygrana z pędrakami hura...instrukcje poproszę.....czyli co trzeba trawnik załozyć od nowa?......u mnie nie ma tego tak dużo , ale sie trafiają te bździungwy........co to za narzedzie na tej fotce?
Miłego weekendu Ci życzę, ależ ty odchudzasz te swoje iglaki..gratuluję kolejnego nutkasia
Mówi, mam go
Nie zauważyłam aby był spcjalnie wymagający po tym względem. Wiesz, że u mnie wody skąpo i nie widziałam aby kiedykolwiek był uwiędły. Rośnie między różami i dół ma zawsze ocieniony. Może to mu pomaga.
Ta rabata jest taka bliska mojemu sercu, bo jest podobna do mojej, ma dwa charakterystyczne drzewa posadzone po przeciwnych stronach...tylko kompozycyjnie się różnią, ciekawe czy zgadniesz
Nie miałam czasu Cię przywitać na ogrodowisku, więc witam Cię serdecznie, wybacz
Masz piękny warzywnik, ja dopiero się tego uczę, po raz pierwszy zbieram plony u siebie, pekińska mi przegniła, pomidory też padły, brokuł też wybujał i pokazał kwiatki, udały mi się tylko papryka, ogórki, cukinia i dynia
Asiu, nie wiem jaka to część ogrodu, ale nie chciałabyś zagospodarować tego kawałka jako jednej rabatki, a nie obsadzać wkoło i zostawić trawę? Ja bym pozbyła się trawy.