Myślę, że lawendy lepiej będą rosły z przodu - na miejscu begonii.
Róże jak dla mnie kolorowo fajnie wyglądają - zwłaszcza w dużych grupach. Bo te czerwone to mocne są i na tle tui ich nie widać zbytnio. Brakuje mi tam białych i żółtych
No właśnie Sebek - podoba mi się to co mówisz Zgadzam się całkowicie. Mieczyki pójdą aut ale dam im jeszcze zakwitnąć Lilie też zmienią miejsce to pewne a begonie to tylko sezonowo tam zawitały. Pozostaje problem doboru róż. jest ich tam ponad 10 krzaczków tyle że teraz są przycięte po kwitnieniu i tak tam pusto. Waham się nad kolorystyką - zostawić kolorowo i dosadzić jakiś wyciszasz? lawenda by była mile widziana , podobnie jak parowskie, tylko jak je posadzić? rozmieścić po całej rabacie chyba .
No fajna ta różanka, ale myślę, że powinnaś wykopać stąd te lilie - jakoś mi tu nie pasują
Widzę też mieczyki - jak kwitną to są ładne, ale same liście do róż nie pasują.
Jeśli mogę doradzić to zamiast begonii posadź lawendę - w różami wygląda prześlicznie - szczególnie z tymi o jaskrawych kolorach jak różowy, żółty, biały, a jak patrzę to chyba nie ma ich tu za dużo. Może dosadzisz jakieś jaśniejsze?
Aż tak długo to nie śpię - wstaję około 5 godzin wcześniej
Choć dzisiaj jakoś nie mogłem zasnąć - za duszno było. Nad ranem obudziły mnie błyskawice i grzmoty - deszczu null. Po południu też się zapowiadała burza, ale nic nie kropnęło. Właśnie wracam z podlewania - narobiłem dużo zdjęć