Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

Sebek 21:41, 11 lip 2011

No śliczna ta figurka - z różami będzie cudnie wyglądać
Gardenarium 21:42, 11 lip 2011

Twarz tej dziewczyny jest śliczna Teraz widzę, miałam jednak oko

Instagram Ogrodowiska
ell 21:50, 11 lip 2011

Kasiu do Twojego ogródka pasuje idealnie
an_tre 21:50, 11 lip 2011

greglis napisał(a)
Witam wieczorowa porą, wreszcie znalazłam chwilkę aby pochwalić sie nowym nabytkiem
Dziekuję Danusiu za super wycieczke po starociach i że wypatrzyłaś tę ślicznotkę

i po chwilowym targowaniu się byla moja

Nie ma jeszcze swojego ostatecznego miejsca. na pewno bedzie potrzebowala postumenciku i napewno stanie wśrod róż.
Szkoda tylko że ostatnie deszcze tak sponiewierały mi kwiaty. Obraz nędzy i rozpaczy wyglada teraz z ogrodu ale mam nadzieje na slońce i dalsze kwitnienie róż

greglis rzeczywiście ślicznotka i pięknie będzie wyglądać wśród róż Danusia ma nie tyko celne oko ale i dobry nos
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Safoya 22:14, 11 lip 2011

greglis napisał(a)
Witam wieczorowa porą, wreszcie znalazłam chwilkę aby pochwalić sie nowym nabytkiem
Dziekuję Danusiu za super wycieczke po starociach i że wypatrzyłaś tę ślicznotkę

Nie ma jeszcze swojego ostatecznego miejsca. na pewno bedzie potrzebowala postumenciku i napewno stanie wśrod róż.
Szkoda tylko że ostatnie deszcze tak sponiewierały mi kwiaty. Obraz nędzy i rozpaczy wyglada teraz z ogrodu ale mam nadzieje na slońce i dalsze kwitnienie róż

Piękne popiersie Przy okazji gratuluję nowego zakupu lustrzanki. Bardzo udany model
greglis 22:22, 11 lip 2011

Safoya napisał(a)

Piękne popiersie Przy okazji gratuluję nowego zakupu lustrzanki. Bardzo udany model

O Ty a nie chwaliłam sie tu chyba modelem ale faktycznie to nasza ulubiona teraz zabawka, tylko czemu to wszystko takie skomplikowane
Sebek 22:28, 11 lip 2011

No nie chwaliłaś się, nie
Safoya 23:19, 11 lip 2011

Nie Kasiu nie chwaliłaś się Poznałam po zdjęciu a potem dodatkowo by się upewnić odczytałam exif. Tam jest informacja nie tylko jakim aparatem robiłaś zdjęcie, ale są też wszystkie parametry. Wszystko z czasem Ci się rozjaśni Z Ciebie wnikliwa bestia jest.
greglis 23:44, 11 lip 2011

To teraz mnie zabiłaś... ale numer... w jaki sposob sprawdza sie ten exif , blagam zdradź mi proszę
czy tam wychodza paramertry przeslony, światla, obiektywu itd ? wow tyle widze pieknych zdjęć i tak można sie dowiedzić na jakich ustawieniach byly robione
Safoya 00:38, 12 lip 2011

Kasiu praktycznie każdy graficzny program ma taką opcję. Możesz też sciągnąć jakiś darmowy programik, który Ci odczyta Ci te informacje np. Exif Viewer. Jeżeli masz u siebie już program do obróbki lub podglądu zdjęć, to poszukaj najpierw tam.
Ustawienia to nie wszystko, bo są przecież zależne od zastanych warunków, ale exif faktycznie bywa pomocy. Ja naprzykład korzystam z manualnej korekty ekspozycji i wtedy ciężko się połapać. Często zapominam też kiedy było robione zdjęcie a w exifie zapisana jest nawet dokładna godzina. Wiem, że twoje popiersie fotografowałaś o 19:05 i 35 sekund o ile dobrze ustawiłaś wszystko oczywiście.

Tak znajdziesz tam te wszyskie informacje a nawet wiele więcej