Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na glinie 23:06, 19 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
jednak biorąc pod uwagę, że funkie puszczą blado fioletowe kwiatostany (tu słabo widoczne) mogłabym jednak popracować nad zestawem kontrastowym

i latem jeszcze jakieś fioletowy kwiaty by się pokazały?

tylko nie wiem co z tą pomarańczową żurawką, bo one mają spody różowe...
no i czyż nie brak białego koloru?????
chyba że będzie już za dużo: biały, pomarańczowy, żółty i fioletowy?

Mój faworyt, jeszcze troszkę cebul wiosennych
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:06, 19 lip 2014

Do góry
MarekW napisał(a)

Właśnie drylowałem, ale ja mam inny sposób, mały nożyk mi wystarcza i rozbieram się od pasa w górę a potem to łatwo się umyć hahahah

To musimy kiedyś razem po drylowaćpo 22.00 wróciłam z podlewania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:03, 19 lip 2014

Do góry
Luki no to jedziemy razem na liliowcowe szaleństwo jeżeli zechcesz No i lilie do kolekcji na 300
Eksperymentarium 23:02, 19 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
mam takie dwie, miejsca w ogrodku brak, ktoś pomoże upchnac????

chyba musisz poprzymierzać na rabatach i pocykać fotki
Mój 4 arowy azyl... 23:00, 19 lip 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dzisiaj obserwowałam co się dzieje na jeżówkach. Był ruch jak w supermarkecie na wyprzedaży. Na jednej jeżówce siedziały trzy pszczoły i motyl. Przeganiały się wzajemnie. Piękne widowisko a ja się cieszyłam, że mam kwiaty przyjazne owadom.

Ewo, u mnie podobnie.
Zakwitła Twoja lilia. Na razie trochę marna bo po przejściach, ale w przyszłym roku na pewno będzie bardziej dorodna
Podaj mi, proszę, jej nazwę, bo nie pamiętam
Pąk

Kwiat
Liliowo i kolorowo:) 22:59, 19 lip 2014

Do góry
Eksperymentarium 22:59, 19 lip 2014

Do góry
mam takie dwie, miejsca w ogrodku brak, ktoś pomoże upchnac????
Ranczo Edy 22:59, 19 lip 2014

Do góry
Lncia gotuje i chłopaki ciężko pracują

Mój 4 arowy azyl... 22:56, 19 lip 2014

Do góry
Poza podlewaniem na działce nie zrobiłam wczoraj nic. Ale zdjęcia - owszem

Urocze kwiatostany tojeści orszelinowej

I niespodzianka, Lucifer pokazał wreszcie pierwsze pędy kwiatowe

Liliowo i kolorowo:) 22:54, 19 lip 2014

Do góry
Ranczo Edy 22:51, 19 lip 2014

Do góry
Goście osa na obiad muchę wcina...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:51, 19 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Ja też podziwiam i pelaśki i lilie, superaśnie Aniupozdrówka

Anu.. wieki u Ciebie nie byłam... jak zresztą wszędzie.... miło, że pomimo to zaglądasz. Dziś wypatrzyłam na floksach koliberka.. pobiegłam po aparat, jak wróciłam to akurat odlatywał..... WIec cykałam pszczółki i motylki, ale już późno było..
Za to w dzień wypatrzyłam tak dużo motyli na kwiatkach, że szok.. jak przeszłam obok to ich tyle sie oderwało, że sie przestraszyłam. Takiej ilości motyli w jednym miescu to ja nigdy nie widziałam.. chyba zaproszę te kwatki do siebie.. co prawda widzę, że sie wysiewają strasznie, ale są fajne.. zaraz poszukam nazwy.. Na foto te co sie zostały

Edit.. juz wynalazłam co to jest.. to OMAN WSPANIAŁY.. wysoka bylina, wyższa ode meni, a kwiaty ok. 10cm.

A to moje motyle

Ale koliberka mi żal... tak długo pił z kwatków nektar.. a ja sie gapiłam, zamiast od razu po aparat gonić
Liliowo i kolorowo:) 22:48, 19 lip 2014

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 22:48, 19 lip 2014

Do góry
No i stało się, wnuki wyjechały a ja przez pół dnia doprowadzałam mieszkanie do porządku

Wczoraj nastąpiło ich pożegnanie z działką

A na jeżówkach urzędowały motyle i trzmiele

Ogród u stóp klasztoru 22:48, 19 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
A mnie się coś kojarzy, że ulubiona była 'Souvenir of Baden-Baden'

Przyszłam jeszcze pooglądać róże, ale patrzę, że Larissy najmniej - mus nadrobić Niestety muszę na jej wysyłkę poczekać do jesieni... mam nadzieję, że mi się nie odmieni do tego czasu...

no tak wpadłam .ja patrze na Larisę to mówię że ulubiona ,
jak suwenir of Baden -Baden to mówię że ona . ja oglądam drugie kwitnienie Chopina to zakochana w nim jestem po uszy ...
nadrabiam zaległości jutro zrobię jej sesje ...tak gdzieś wydaje mi się że zanudzam tymi fotami

Gartnerfreude i Larisa w pączkach

Gartnerfreude

Suwenir of Baden -Baden

Chopin

Dwa ogrody 22:45, 19 lip 2014

Do góry
Kondzio, Donia72, Popcarol, monteverde
powojniki z E-clematis, dzisiaj posadziłam, bo wczoraj przeszła burza i wreszcie porządnie popadało (10 mm). Posadzenie ich wiąże się z przeprowadzką niektórych róż, zakupem planowanych, zmianą miejsca niektórych bylin. Również ten łan jeżówek będę musiała wiosną przerzedzić, bo zrobiły się z nich za duże kępy. Jednym słowem w nowym znów jest demolka, której końca nie widać.
Na jeżówkach rzeczywiście jest mnóstwo owadów, sąsiadka zza płotu dziś je obserwowała z nieukrywanym zaciekawieniem Fotek brak, bo pracowałam, okaże się, czy powojniki przeżyją te zabiegi w upale
Niemniej w starym na rabatce z jednorocznymi panuje taki sam ruch jak przy jeżówkach, trzmiele ledwo się ruszają, oblepione pyłkiem

na rabacie z ziołami jest podobnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:44, 19 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Anek nacieszyłam oczy kiweciem a'la ZSZP
Buziam i aż mi się wyjśc nie chce na ten skwar za oknem...

Ja dziś cały dzień na tym skwarze na tempo biegałam z kosiarką.. jestem zgon...

I jeżówki..

Ula- telefon Ci dam.. może keidy sie przyda... a fotki morza obejrzę na forum jak wrócisz.. tylko daj znać że są

Teraz królują floksy i jeżówki... i najpóźniejsze lilie.. i rudbekie...

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:44, 19 lip 2014

Do góry
Dziękuję Bożenko. Staram się za bardzo na słońcu nie przebywać.U mnie do godziny 14-tej niezły cień, a jak poleję wodą, to i oddychać można.
Nie to co w bocianim gnieździe na siódemce.
Jutro mam wnuczkowy dzień, to tylko ich na ogród i pod prysznic, niech dokazują. A ja nadzór dyskretny.

Liliowo i kolorowo:) 22:42, 19 lip 2014

Do góry

Kupilam dzis roze w donicy na targu NN czy ktos mi pomoze co to za roza? Nie wiem czy posadzic do pełnego slonca czy polcienia? Poczekam az ktos mi rozpozna. Jest cudna Ma delikatny zapach
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 19 lip 2014

Do góry
Kasik - zaleta kurdupla... że wszytko sie wydaje większe.. taki King Size
Pierwszy raz aktinidia ma owoce Malutkie ...

Dorota - nadwyżek jarzmianki nie mam, sama wiosną dokupywałam.. jakoś nie chce mi sie mnożyć.. a ta co jest to nijak nie rośnie i nijak nie wygląda.. tydzień temu przesadzałam, może na nowym sie ruszy i zachwyci.. bo jak na razie to jakoś za nią nie przepadam.. wygląda jak byle jakie zielsko.
Jeżówki zachwycają I to porządny kwiat..

Mariusz - lotos w tym roku jakiś marny.. w zeszłym był dorodniejszy.. może te mszyce go osłabiają.. a może trzeba dać nawozu.. Wrotycz mam, tylko teraz spręża by zrobić miksturę i drugiego, by tym podlać czy opryskać..
Moja zdobycz.. ciekawe co ludzie sobie myśleli jak widzieli zatrzymane auto i kobitę co zielsko w rowie drze..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies