Nie martw się, u mnie tak samo, ale akurat gości się spodziewam, wypadało ogarnąć wolę w ogrodzie latem pucować, nigdy nie ma końca, a w domu tak samo, ale mniej frajdy
te hosty uwielbiam, cały sezon piękne, jakoś ślimaki ich za bardzo nie ruszają, a obok inna w ciapki i kwiaty wielkie i pachnące..
ten winobluszcz 3-klapowy lubię, powoli wycinam 5 i jakoś nie widać
koło motyli na total zarasta, mus pilnować ciut
Dzisiaj u nas leje i postanowiłem dać zdjęcia jednego ogrodu który mi sie najbardziej podobał i byłem pod jego wrażeniem z tych co oglądałem na pewno domyślacie się który
Na parkingu nas zastały już piękne kompozycję roślinne
piękna i delikatna kompozycja
pospacerowałam po twoim ogrodzie podziwiając nasadzenia, zakupy i plany, jednocześnie zapisując nazwy jeżówek, ktore mi się spodobały
owocna wizyta, dzięki
pozdrawiam
Bardzo dziękuję za miłe słowa. Ja po prostu postawiłam na liliowce. jeżówki i róże . Do tego parę kosaćców, pinowi, żurawek, przetaczników, funki i na jesień rozchodniki.
Właśnie zaczynam gromadzić rozchodniki. Wczoraj nabyłam piękny Purple Emperor. Już rośnie w towarzystwie Kalocefalusa Browna.( mus dobrze zabezpieczyć na zimę, ale jego urok zwyciężył. Wygląda jak pomalowana na srebro jemioła)
Dostałam od Małza wymarzoną donicę Miloo, ale wciąż nie mogę kupić nic fajnego do niej.
Oczywiście najpiękniej wyglądałaby kula bukszpanowa, ale co z zimą?
Chciałabym coś szczepionego, zimozielonego, żeby móc zmieniać sezonowo roślinki "w nodze" (trawki, hortensje, wrzosy).
Załączam zatem kilka zdjęć, ciesząc się, że w ogóle ktoś chce je oglądać….
Ostatnio nie lubię mojego ogrodu…
Nic mi się nie podoba, wiosenne pomysły już mnie nie cieszą, grzyb wszędzie, dziury w liściach, itp.
WSZYSTKO bym pozmieniała…
Jedynie chyba zadowolona jestem w tym roku z trawniczka.
Pierwszy raz był piękny (prawie) cały rok.
Bardzo dobrze sprawdził się u mnie Florovit do trawników z mchem.
Moje poczynania wolnych dni, żeby nie było że pracował tylko M , Hortki już troszkę przycięłam w sensie kwiatów bo leżały bezwładnie na ziemi
Kanciki poprawione .