Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na glinie 21:08, 10 lip 2014

Do góry
Potem wiśnia Umbraculifera.
Niestety trochę ciągnęła do słońca w 1 stronę i nie jest taka symetryczna, ale odwrócę ją i mam nadzieję się wyrówna. Spójrzcie tylko, bo coś mi się koncepcja zepsuła, czyli relacja do innych drzew. Czy ona nie jest zbyt blisko graba? który nie wiem nawet czy przeżyje.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:05, 10 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Dogadałam się z panią od projektu. Jest tylko 1 linia kroplująca, 1 sekcja, która obleci mi cały ogródek. Wystarczy jedna bo ciśnienie w takiej instalacji może być minimalne. Koszt linii kroplującej, trójników, szpilek, czujnika deszczu i programatora to z wysyłką 1000 zł. Wraz z trawnikiem, dodatkowe 4 sekcje zraszaczy - 2.500. Dochodzi robocizna. Jak się zdecydujemy na zakup, napiszą nam co i jak gdzie się montuje, myślę że z linią kroplującą moglibyśmy sobie poradzić we własnym zakresie. Hm.

to nie jakoś bardzo dużo, ale robocizna wyjdzie drugie tyle

a ile zraszaczy i ile mb linii?
a czy te rabatki z linią mają takie same zapotrzebowanie na wodę? Bo u mnie pod domem i okapami, zwłaszcza od pd i zachodu straszna pustynia, a przy "odkrytych" rabatkach przy ogrodzeniach lepiej; to po co lać i tu, i tu tyle samo wody? albo bedzie przelane na rabatkach "odkrytych", albo niedolane pod domem
warto wyprowadzić sobie kraniki na rózne strony świata (lub chociaż na tył i przód domu po przekątnych) pod konewkę czy krótkiego szlaucha (jak się sadzi coś nowego,to trzba intensywniej podlewać)
a może te czerwone strzałki to już istniejące kraniki?
no i koniecznie podliczniki-wodomierze na wodę do nawadniania założyć, będzie taniej
fachowcy jak będą rozkładać, to roslin nie uszanują, chyba że nietypowi
Ogród na glinie 21:04, 10 lip 2014

Do góry
Moja lawenda. Miała być Munstead, ale mieli tylko Munstead Strain, więc już wzięłam skoro pojechałam, bo były ładne sadzonki, choć małe. Od czegoś trzeba zacząć.

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:01, 10 lip 2014

Do góry
a od paru dni kwitnie jedna budleja

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:55, 10 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

super zdjątko
Ogród w skali mikro cz.II 20:50, 10 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Tu z kolei wydaje mi się , że są jaskry

Niby żaden ekskluzif ale wygląda super

A może to nie są jaskry....??

to sa pełniki ale masz racje bo roslina z rodziny jaskrowatych. Piękna i pod ochroną.Pozdrówka.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:41, 10 lip 2014

Do góry
Na zakupy się po pracy wybrałam

a tak na serio to korzystając z sprzyjającej pogody przesadziłam buksiki przed dom, ale nadal brakło mi jakiś 10szt żeby dokończyć obwódkę.
no i kurna widać, że buksiki są z różnych partii... ale może się kiedyś wyrówna.

a tutaj primadonna white się zbiera wraz z różową jeżówką

A tutaj limelight woli patrzeć się do sąsiada.... ciekawe co jej się u mnie nie podoba!

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 20:36, 10 lip 2014

Do góry
Pierwsze ślazówki ogrodowe

Życzenia z okazji 4 rocznicy Ogrodowiska 20:34, 10 lip 2014

Do góry
Danusiu, wielu sukcesów i zadowolenia z nich
oraz zapału do realizacji nowych pomysłów ogrodowiskowych

Życzenia z okazji 4 rocznicy Ogrodowiska 20:23, 10 lip 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Danusiu czekam z niecierpliwością na Twoją książkę. target masz już zapewniony, bo każdy z forum z chlubą i nieskrywanym podnieceniem czeka na taką pozycję wydawniczą.
Wszystkiego co najpiękniejsze z okazji 4. rocznicy kolejnych pięknych chwil w życiu zawodowym, a przede wszystkim prywatnym.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 20:23, 10 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
i pokaże jeszcze moja mlodszą paskudę

fajny rysiek to jakaś rasa czy mix
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 20:22, 10 lip 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Tak sie skonczyly moje wczorajsze zakupy w lidlu
Mialy byc spozywcze

Ponizej: rózowa fairy, zólta fairy i sea foam

hahaha
standard trzymasz, większość tak ma
Życzenia z okazji 4 rocznicy Ogrodowiska 20:19, 10 lip 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Dziekuje za to ze jestes

Życzenia z okazji 4 rocznicy Ogrodowiska 20:17, 10 lip 2014

Do góry

4 lata - to juz historyczna data.
Tyle czasu Ogrodowisko kraj oplata.
Było kilka zaledwie ogrodów u znaku,
a dziś? Dużo nas, jak ziaren w korcu maku.
Charyzma szefowej i jej zgranej paki,
no i forum, nie tylko w necie,
ale i w realu robi niezłe draki.
Urodzinowy toast wznoszę ja wysoko:
Niech wciąż nad nami czuwa, Twoje Danuś oko!

Ogród prawie romantyczny 20:17, 10 lip 2014

Do góry
Ponieważ zmykam na wakacje i nie będzie mnie dwa tygodnie, zostawiam pozdrowienia i kwiatek dla wszystkich odwiedzających. Jeśli tylko będę miała możliwość, odezwę się do Was, ale tego jeszcze nie wiem
Pozdrawiam serdecznie
Życzenia z okazji 4 rocznicy Ogrodowiska 20:16, 10 lip 2014

Do góry

Widzę, że przegapiłam 4 urodziny.
Wszystkiego najlepszego TWÓRCY tego DZIEŁA
Strzał w 10
Pozdrawiam jeszcze urodzinowo

P.s. A ja wpadłam tu bo miłam problem z hortensjami
A w tym roku kwitną bójnie - dziękuję

Do góry
Wszyskiego naj dla ogrodowiska,jego Twórcy Danusi i wszystkich ogrodników

Do góry

No no ja miałem dwa latka drugiego lipca a ogrodowisko dzisiaj cztery super oby dalej leciały latka kofam ogrodowisko hi hi hi hi i oto moj ogród ktory dzieki ogrodowiskowi sie zmienia i pozwolę sobie tu wkleić zamiast kwiatka

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:15, 10 lip 2014

Do góry
znalazłam jeszcze 2 zdjęcia z 2013 roku

Ogród prawie romantyczny 20:14, 10 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A ja się zaczęłam zastanawiać, co przed czym posadzić. Na początek hortki będą większe, ale jak rh urosną, to będzie odwrotnie. tTak urosła Nova Zembla u Bogusi:

Nie wiem, jak się ma sprawa z przesadzaniem hortensji, trzeba by zapytać mądrzejszych, ale ja pomiędzy swoimi rh posadziłam byliny, kiedy różaneczniki urosną, wtedy byliny pójdą w inne miejsce. Ponieważ lubię kwiaty, posadziłam naparstnice, floksy, inkarwillę(jesli dobrze pamiętam nazwę, żurawki i hosty
Nova Zembla imponująca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies