Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:36, 05 lip 2012

Do góry
Idę obfocić moje nowe zakupy w sklepie gardenarium
Ogród Magdalenka 13:50, 05 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Chciałabym na wiosnę poprawić mój przedogródek... tak wyglądał wiosną , jak rośliny budziły się do życia ...

Madziu, przez to, że drewutnia jest pod samym nosem jak wychodzisz z domu i widoczna jak na dłoni od furtki - szpeci Tobie cały efekt. Z takim usytuowaniem drewutni nie ma sposobu na efektowny przedogródek. Zawsze będzie coś nie halo.

Pomysł na ekran z cisa i 3 wiśnie jest bardzo dobry i rozwiązuje sprawę widoku od wejścia, ale nie rozwiązuje widoku od strony domu.

Przyznam, że ja nie chciałabym mieć tak umiejscowionego drewna,
No tak - tylko gdzie. Madziu ja swoją drewutnię tak przerobiłam, że prawie nie widać, że to drewutnia - u góry na jej dachu postaw zwisające kwiaty w doniczkach - zrób dostęp do tylko do tego drewna, które może być potrzebne latem. Można nazbierać szyszek z sosny syberyjskiej lub innej, które są ozdobne i ponabijać miejscami na drewno. Są jalowce obwisłe w kształcie kuli - ja takiego kupiłam w donicach będą wyglądały tam super. są też roślinki pnące jednoroczne, które można posadzić i częściowo osłonią drewno, można ponasadzać róże pnące na pniach też mam w donicach - jeśli kupisz wiszące donice z dachu drewutni możesz powiesić ich kilka np z truskawkami powtarzającymi kwitnienie są tysiące sposobów, żeby ładnie zagospodarować to miejsce i aby ono nie szpeciło a jednocześnie dawało radość. Pozdrawiam
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 12:45, 05 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)

kto wie co to za krzew?

Ależ piękna wyprawa i te inspiracje. Danusiu dziękuję za relację i życzę Wam miłych wrażeń na dalszą część wyjazdu

dereń złocisty?
Marzy mi się Siedlisko.... 10:36, 05 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W następnej Mai będzie o Ogrodowisku i wystąpią nasi forumowicze także i będzie Święto Róż w moim ogrodzie

oglądałam, co prawda dopiero dziś, ale nie mogłam wzroku oderwać od Pani i ogrodu, jest Pani niesamowitą osobą
fajne zdanie padło na początku -jak jedna osoba może zdziałać cuda-może, może i Pani jest tego najlepszym przykłądem

pozdrawiam z całego serducha
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 10:30, 05 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)

kto wie co to za krzew?

Ależ piękna wyprawa i te inspiracje. Danusiu dziękuję za relację i życzę Wam miłych wrażeń na dalszą część wyjazdu

Czy to nie dereń biały Aurea?
Choroby i szkodniki lip, lipa - Tilia 09:23, 05 lip 2012

Do góry
Czy czasem nie zmieniły się stosunki wodne w tym rejonie? Może radykalnie podniósł się pozom wód gruntowych i lipa marnieje? Na razie tylko to mi przychodzi do głowy.
Projekt rabaty tuż przy domu 09:21, 05 lip 2012

Do góry
Witam ja jednak mam obawy że tych gatunków jest jednak za dużo. Ja bym wyeliminowała sosny i jałowce bo to zbyt mało efektowne rośliny po latach (to moje osobiste doświadczenie z tymi roślinami) - pozostałe nieco inaczej przegrupowała.

Możesz posadzić trzy jednakowe rośliny na pniach lub o kolumnowym pokroju, pozostała powierzchnię podzieliła plamami obsadzonymi gatunkowo (kolory liści).
Ogród od podstaw...v.2 08:24, 05 lip 2012

Do góry
Do mnie też żwir ogólnie przemawia, ale znowu doradziłabym zrobienie tego miejsca żwirowego o mniejszej powierzchni a na części trawnik, bo to bardzo szeroka rabata.

Też obstaję przy mniejszej ilości granulatów i kolorów, co najwyżej dwa.
Ogród wokół Jaskółki 08:21, 05 lip 2012

Do góry
U nas nieważne jest mistrzostwo, najważniejsza jest pasja tworzenia ogrodu.
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 08:08, 05 lip 2012

Do góry
Ten żółty krzew to dereń "Aurea"

Cornus alba 'Aurea'
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:06, 05 lip 2012

Do góry
Dziękuję pogodnym porankiem

Ogród na Cedrowej 07:59, 05 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To sprawa fizjologiczna moim zdaniem, jak przytniesz i będą miały optymalne warunki, nie będzie śladu po tym.

Dziękuję Danusiu, postaram im się stworzyć jak najlepsze warunki
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 02:27, 05 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
East Ruston Old Vicarage

Ja chcę tak mieszkać!!!
Dziękuję za cudowną fotorelację.Jakbym tam była z wami,nie jakbym tam była to już bym została.Cudnie. To jest to co uwielbiam.
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 01:01, 05 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bardzo ładne masz zdjęcia, a to lubimy najbardziej.

Ale mnie zaszczyt spotkał - Szefowa we własnej osobie do mnie zajrzała Witaj Danusiu,bardzo miło usłyszeć (zobaczyć)takie słowa od profesjonalisty...Zdjęcia ładniejsze od ogrodu...ale wszystko z Waszą (mam nadzieję) pomocą się zmieni,zapraszam i pozdrawiam
Ogródek Anity 00:11, 05 lip 2012

Do góry
Witaj Anito, pies należy chyba do Twoich najlepszych towarzyszy, czy dużo niszczy w ogrodzie?
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 00:03, 05 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)

kto wie co to za krzew?

Kiedyś Danusia pisała nazwy, ale ja zapamiętałem tyle, że to derenie - chyba
Testowe dodawanie zdjęć 23:56, 04 lip 2012

Do góry
Załóż wątek w naszych ogrodach
https://www.ogrodowisko.pl/watek/new?forum_id=3
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 23:54, 04 lip 2012

Do góry
Dziś na parapecie kolejne doniczki, jutro może sfotografuję, bo dopiero wróciliśmy z nocnego spaceru po mieście. Muszę odespać, bo dziś mieliśmy 4 ogrody i jedno miasto Niesamowity maraton
Ogród na Cedrowej 23:50, 04 lip 2012

Do góry
To sprawa fizjologiczna moim zdaniem, jak przytniesz i będą miały optymalne warunki, nie będzie śladu po tym.
Jak przenieść wątek do innej grupy tematycznej 23:36, 04 lip 2012

Do góry
zlikwiduj spacje i będzie dobrze.

Przeczytaj uważnie

Linkowanie swoich wątków w podpisie

Dotychczas w podpisie można było umieścić wyłącznie czysty tekst. Teraz możliwe jest wstawienie linku do swojego wątku. Można to zrobić na dwa sposoby, wstawiając odpowiedni kod w podpisie. Działa to tak samo jak dodawanie linków w postach. Poniżej przykłady:

1. [ url ] https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy [ /url ]
2. [ url = https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy ] Ogród nie tylko bukszpanowy [ /url ]

W obu przypadkach nie może być tych spacji wewnątrz nawiasów []. Ja musiałem je tam dać, bo inaczej by się wyświetliły linki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies