Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:27, 16 sie 2014

Do góry
Dalie pod domem ładnie rosną, resztę szlag trafił bo wsadziłam - raz bardzo późno , dwa trafiły na rabaty gdzie wszystko zdycha bo okazało się to najbardziej mokrym miejscem na działce .
Wcześniej była tam trawa więc nawet nie wiedzieliśmy że tak będzie .
W zeszłym roku był przecież susze, więc działka była podlewana tylko z nalewaków...teraz po tak obfitych opadach na rabatach jest bardzo mokro
a glina nie pomaga w odpływaniu wody

Co z tym ogródeczkiem począć 18:18, 16 sie 2014

Do góry
Moja brzydalinda ma swoje nowe ulubione miejsce

Wilcza Góra 18:18, 16 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Cudnie zgrane roślinki i kolory
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:15, 16 sie 2014

Do góry

Ostróżki w jeszcze kwitnącym tytoniu

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 18:15, 16 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy. Jechałam zobaczyć co się dzieje na polu buksikowym, a po drodze było ogrodnictwo. I tu miła niespodzianka

żurawki po 4,50

no nieźle takie okazy za taka cenę ?! ja jeszcze w zeszłym tygodniu kupiłam po dyszce podobne wielkością
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:13, 16 sie 2014

Do góry
Dobrze że mam te kwitnące słoneczka

Co z tym ogródeczkiem począć 18:11, 16 sie 2014

Do góry
DZisiaj zrobiłam małe przemeblowanie na Kopciuszkowej
Trawki przesadziłam bliżej, a pod Limki dałam róże ,zobaczymy czy im tam się spodoba .
Jak nie zawsze można róże czymś zastąpić

Róże są tylko dwie ,ale wydaje mi się że wystarczy ,one ponoć ładnie się rozkrzewiają

Tu Limki tez zachwycają .....chociaż to miejsce wyraźnie im nie pasuje

Werbenki
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:11, 16 sie 2014

Do góry
W tym roku czekam już tylko na mieczyki.......bałam się że będą kwitły jak będę w Ustroniu.
Na bazarach już z miesiąc temu widziałam babeczki jak sprzedawały kwiaty.....u mnie wszystko kwitnie z opóźnieniem i fakt - bardzo późno je wsadziłam

Wersja mini mini 18:02, 16 sie 2014

Do góry
Pierwszy raz udało mi się zrobić wertykulację i rozsypać nawóz przed deszczem Trawa ładnie odbija. Na pierwszym planie kwitnąca sesleria jesienna z szałwią

Pachnące werbeny patagońskie

Fragmenty rabatki z kulkami

W przyszłym sezonie zwykłego czyśćca zastąpi odmiana Big Ears. Posadziłam ją z jednej strony rabaty (nieświadoma różnicy między odmianami) i jestem nią zachwycona. Piękne, wielkie puchate liście

No i się przełamałam - nie będzie ławeczki, są leżaczki z Ikea. W przyszłym sezonie rozpoczynam poszukiwania szarych poduch. Pozostaje jeszcze wyżwirowanie placyku pod fotelami.

ps. w donicach zrobiło się mega minimalistycznie - carex Irish Green. Żywa zieleń, do której dojdzie szałwia odmiana Wesuwe (fajne, zielone przyrosty). Jak carex nie przeżyje, to w przyszłym roku w donicach będzie sesleria jesienna i szałwia.
Kwiaty z ogródka Marty :) 18:01, 16 sie 2014

Do góry
w końcu hibiskus ruszył ładnie wygląda jak ma sporo rozwiniętych kwiatów, ale utrzymują się niestety krótko

żurawka NN, posadzona jakieś 2 tygodnie temu ma 1 łodyżkę z kwiatkiem nawaliłam jej do dołka kompostu niech ma !! i ładnie rośnie
Kwiaty z ogródka Marty :) 17:46, 16 sie 2014

Do góry
Pinky Winky - też czeka na przesadzanie

nowa hortensja - na etykiecie brak nazwy odmiany, wiecie co to może być?? Na metce info, że dorasta do 2m wysokości, kwiaty białe, przebarwiają się na różowo.Może to Vanilla Fraise ??

ten kwiatostan jest bardziej okrągły a na zdjęciu są stożkowe
Nasz przydomowy ogródek 17:41, 16 sie 2014

Do góry
Kasiu dziękuję - czytałem i tak samo sobie pomyślałem. Łopata poszła w ruch i rozplenica posadzona a właściwie przesadzona. Dostałem ją od Alinki w tamtym roku w czasie zjazdu. Od wiosny tyle urosła ale szczotek w tym roku pewno nie będzie.

Tak to wygląda i niech się rozrasta.

Liliowo i kolorowo:) 17:36, 16 sie 2014

Do góry
Kwiaty z ogródka Marty :) 17:35, 16 sie 2014

Do góry
c.d.

odmian oczywiście nie znam, roślinki kupowane na targu, bez etykiet niestety jutro wybieram się po korę, widać spore ubytki
Kwiaty z ogródka Marty :) 17:30, 16 sie 2014

Do góry
ehhh dzionek iście pracowity - od piątku do dziś popołudnia w przydomowym, od 1,5 godziny w zakładowym po takim dniu jak dziś czekam na zimę

hosta biała dopiero zakwitła, chyba ma za bardzo ocienione miejsce, przesadzę ją na jesieni, bo słabo urosła

hebe - nowe nabytki
Ogród cichy i przytulny 17:25, 16 sie 2014
Do góry
asiach napisał(a)

Sama nie wiem jak to się stało, że tak wyszło - efekt niezamierzony

Musiałam zacytować to zdjęcie,niesamowite,jestem pod ogromnym wrażeniem,pięknie ujęte w obiektywie...

Asiu przejrzałam cały Twój wątek,poczytałam,pooglądałam,podziwiałam i powzdychałam...
Gratulacje dla syna - inż.mgr to brzmi cudownie i powód mamy do dumy

Jak zobaczyłam zdjęcia co wyrabia sąsiad za Twoją miedzą to aż coś ciśnie mi się na usta,co za...( tu niecenzuralne słowo padło)...bo inaczej nie można go nazwać Musisz coś z tym zrobić,zgłosić to do gminy,urzędu ale tak nie może być

Asiu a co z Twoją jodłą i innymi drzewami? Zatrzymane paskudztwo? Są jakieś dobre wieści?

A ja szykuję się na jutrzejsze święto tralala Moja rodzinka zawita do mnie (mąż z córcią).
To udanej niedzieli a i soboty też bo jeszcze cały wieczór jest
Buziaki

Postawić trawkę nad i... 17:25, 16 sie 2014

Do góry
...ślimaki w ogrodzie chodzą szybciej niż net...
...tylko wrzoski...

Ogród Loczka 17:23, 16 sie 2014

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

A to ci kot alpinista i jaki fotogeniczny mam takie 2 ,i tez uwielbiają pergole
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 17:20, 16 sie 2014

Do góry
Kasiu miłego urlopowania zbiory świetne ,ja w swojej karierze ogrodniczej jeszcze takich dorodnych pomidorów nie miałam zresztą u mnie warzywnik to pięta Achillesowa
Gratuluję seteczki i dalej do przodu
kwiatuszki ode mnie
Postawić trawkę nad i... 17:20, 16 sie 2014

Do góry
...to spróbuję jeszcze raz...
...rabata do remontu...będzie więcej kulek, traw zielonych i srebrnych...trawka hakone idzie w inne miejsce...żurawki się bardziej przytulą...
...poza tym...nuda...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies