Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 11:49, 06 wrz 2014

AsiaK_Z napisał(a)
Cześć Elu. Ja z rewizytą. Chodzę po Twoim królestwie. Takie przytulne. Zaznaczam i pozdrawiam. Będę zaglądać

Cześć Asiu .. Rozgość się .. Kawa czy herbatka ??

Przytulne..hmmmm ...o to mi właśnie chodziło .. I fajnie ,że Ktoś z zewnątrz to odczuł ..,, I cały czas nad tym pracuję , by osiągnąć zielony , artystyczny ,przytulny busz

Zapraszam
Sebek 12:25, 06 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Sebek .. Teraz to se podśmiechujki z tej wyprawy robię ,ale jak miałam telefon w ręce i konieczność dzwonienie dla eMusia , to to ffcale zabawne nie było

Czekajjjj, w Silesiii było drogoooo ???.. Seriooooo ??.. Niemożlwe

Ps..jak zobaczę to dam znać

No dasz wiarę? Jeden tulipan wychodził chyba po 1,5 zł, skandaliczny skandal Może przecenią je potem?
Milka 12:39, 06 wrz 2014

Rany, ależ akcje uchwyciłaś
bleebla 13:25, 06 wrz 2014

gierczusia napisał(a)
Przez te paskudne deszczysko pochorował mi sie przetacznik Christa .. Załapał się na mączniaka i jeszcze plamistośc .. Wiecie..jak nie urok , to.......

Więc wieczorem wychodzę do ogrodu zrobić mu szałera z sody oczyszczonej , coby metodycznie było, raz na jedno a potem na drugie w miarę ekologicznie

Patrzę, a tu do wiciokrzewu podlatuje cos , co wyglada jak mikro kaliber..ma długą tutkę którą wkłada w wnętrze kwiatu i wysysa z niego nektar , pomarańczowe skrzydełka , które wibrują tak szybko , że wydają śliczny dźwięk ... Cóż ja się naskakałam ,żeby obfocić fffariata .. Łatwo nie było .. I już ciemnawo.. Ale przedstawiam Wam fruczaka gołąbka

wygooglałam :

Dorosłe osobniki odżywiają się nektarem, preferując bogate w nektar kwiaty o długich i wąskich kielichach, dlatego też do często przez nie wybieranych należą następujące rodzaje roślin: wiciokrzew, ostrogowiec, jaśmin, werbena, budleja, tytoń, pierwiosnek, fiołek, lilak, żmijowiec, floks i czyściec.

gierczusia 13:53, 06 wrz 2014

Mała relacja z tego co się dzieje w mikro ogrodzie

Rozchodniki szaleją .. Ale ten to mi psikusa zrobił.. Biały miał być .. Hmmmm

Rdest od Alinki .. Fantastyczne są te różowiutkie świeczki

Zaś jakiś obcy element panoszy się w moim ogrodzie

No i moje mikro oczko wodne , którego szum jest ,w tak skwarne dni jak dzisiejszy, balsamem dla uszu

Mikro ogród życzy miłego wekendu

Buziaki

Milka 13:55, 06 wrz 2014

Ogród mikro, ale dzieje się, jak w makro
elzbieta_g 13:59, 06 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

świetny efekt, lubię takie mini fontanienki miałam podobną ale M przerobił na sikającą żabę
zdjęcia piękne nawet te z opuchlakami
GosiaJoanna 14:14, 06 wrz 2014

Eluś ja bym prosiła o foto przed ogródkowe a tym nowym elementem się nie kłopotaj, jaszczureczka zje go ze smakiem słonecznie pozdrawiam, jemy objadek i lecimy sadzić tulipanki
Kasya 14:30, 06 wrz 2014

No.... W końcu zdjęcia ogródka.... I jakie ładne
Pokaz jeszcze kałuże z dalszej perspektywy
gierczusia 14:51, 06 wrz 2014

Kasya napisał(a)
No.... W końcu zdjęcia ogródka.... I jakie ładne
Pokaz jeszcze kałuże z dalszej perspektywy

Proszę , specjalnie dla Ciebie choć ta wspomniana dłuższa perspektywa to to z czym u mnie jest problem największy

Buziaki