Zwiedzając ziemię sandomierską miałam przyjemność zobaczyć na żywo ogród Doroty 123 z " Mojego małego ogródeczka."
Dorotka to przemiła osoba, a jej ogród jest prześliczny, pełen cudnych kwiatów, kolorów i zapachów. Oczywiście jak na prawdziwe ogrodniczki przystało wymieniłyśmy się roślinkami
Ścieżka pod wodą
Różaneczniki postawiły listki
Wrzosy - pozostałość po wrzosowisku Białobok od Asi i Grzesia - dziękuję już rośnie, już ma swoje miejsce - blisko domu co bym baczenie miała + zalana ściana od deszczu
Sadzonkowo:jeżówki od Małej Mi rosną w szalonym tempie stipa od Joasi też się zaczyna rozrastać no i moje sadzoneczki trzmielina i bukszpanki będą z nich kuleczki nie wiem kiedy ale będą
Witaj Małgosiu
Zdjęcie zrobiłem wcześniej, teraz nie jest już taki ładny od środka żółknie, może brak mu składników pokarmowych bo sypałem tylko saletrą wapniową.
Zdjęcie z soboty :
Z miłą chęcią , ale zanim wydobrzeję, to będzie zima, tak więc gdzieś początkiem września wyślę.
Wykorzystując wolny czas, w sobotę porządkowałem tunelik, pod skrzyneczki z sadzonkami (niektóre widziałaś). Kilka z bukszpanu już zrobiłem, z irgi również, a teraz leci cis, zakończę na szmaragdzie. Spore ilości tych roślin będę potrzebował w przyszłości na zagospodarowanie dolnej działki. W takiej skrzyneczce mieści się od 150- 200 sadzonek, w przypadku cisa trudno przewidzieć ile z tego wyjdzie. Sadzonkowanie cisa praktykowałem zazwyczaj w marcu, jednak teraz zrobię po jednej skrzynce w odstępach dwu tygodniowych aż do jesieni. Tyle z moich ostatnich zmagań
Asiu płakac mi sie chce ,ze u nas nie ma takiego deszczu normalnie zazdraszczam ja tez chcę !!!!!!!
miałam plany z kopaniem trawy ,ale taka susza ,ze łopaty nie wbiję ,potrzebuje deszczu