Agatko CW normalnie kwitnie drugi raz choc niezbyt obficie , magnolie też u mnie kwitną dwie z moich czterech i to tez normalne , róze powtarzają kwitnienie choc nie wszystkie i własnie o te pozostałe chodzi. U Ciebie pięknie wszystko kwitnie , wiem bo czasem zagladam ,ta róża też śliczna .Miło mi że zajrzałas. Buziaki.
O widzisz do mnie to przemawia....kolorki fajne, musze u siebie w sklepach poszukać....ja mam chyba ze dwie odmiany tylko i to jedną raczej na wyginięciu, bo coś bidna jest
Przyjrzałam się Twojej hortce...moja w niektórych miejscach brązowa jest...i czy to możliwe, że po ulewnych deszczach ona miała za mało wody?....bo mam wrażenie, że te brązowe kwiatuszki jakby podsuszone były?....w niedzielę oprysk na grzyba dostała...
wróciłam do zdjęć z ubiegłego roku u siebie....10 sierpnia moja vanilka miała dopiro mikre zawiązki kwiatków, ogrodowe pokazywały dopiero na co je stać.....coś szybko idzie w tym roku
Ostatnio też zredukowałem liczbę storczyków na parapetach, bo ich pomieścić już nie mogłem - a jest ich okrągłe 20... Teraz jest bardziej przejrzyście
Z parapetów 6 sztuk trafiło do donic, bo bluszcze zastrajkowały - dałem tu wszystkie te, co się ciągle wywalały Mi jest wygodniej i dziur po bluszczach nie ma
A na koniec wianek wiszący chwilowo na wieszaku w przedpokoju - muszę pożyczyć od Mamy po lakier do włosów, bo hortensje zaczynają blednąć
Kasia, tak na szybko zrobiłam ,brak czasu,po urlopie jakaś niemoc mnie dopadła, widok na kącik kawowy, nic specjalnego.
Ale to co widziałam u Ciebie ,to balsam na ....................dziękuję za te widoki.