Nie tyle taras się nam niepodoba, co wskazujemy problemy z nim związane.
Jeżeli zamierzacie zostwić skarpę trawiastą to wydaje mi się, że na tej rabacie sprawdzą się jednolite niskie nasadzenia + trawy wyższe kolumnowe.
No i drzewo przy tarasie (ja bym optowała jednak za zielenią ).
Ten pas mógłby być z jednolitej taniej i wytrzymałej tawuły japońskiej.
Mogłyby to też być róże okrywowe + trawy.
Nie sadziłabym wyższych krzewów bo zrobi się taka ostra ograniczona przestrzeń międy tarasem a skarpą.
Może tak?
i idziemy tu
zapach oszałamia, limki pachną
ale po drodze jest to
dziś robię spacerek po całym ogrodzie
na dziś koniec męczarni, pozdrawiam zaglądających
zaczęliśmy zakładanie zieleni, ale żeby uczyć się na cudzych i swoich błedach to założyliśmy najpierw trawnik przed płotem
trawnik siliśmy recznie, marwią mnie place na których trawa jest duzo mniejsza albo nie ma jej wcale: ten mniejszy placyk ma 2 tygodnie a ten dyży 1 tydzień:
kiedy dosiewać trawy? a po jakim czasie pierwszy raz mamy skosić?
dziękuję
Ola nie popsułaś mi humoru.. on i bez Twego udziału popsuty... tylko dobre rady czasami odnoszą odwrotny skutek.. wiem, że chciałaś dobrze, ale jak słyszę dobre rady.. to czasami mam flaki na wierzchu...
Kręgosłup mi siadł dawno temu od pracy zawodowej...... a reszta to inne dywagacje nie na forum ogrodnicze..... sorki.. poniosło mnie.
I kręgosłup to najmniejszy problem... ale nie zmienia to faktu, że staram sie ile mogę o niego dbać.. dlatego nie protestuję jak chwilę popracuje za mnie siedzisko dla dziecka Albo materac w basenie
Chyba usłyszałam
tnij, lepiej formować od młodego, co 2 lata najlepiej, aby pień miał czas się wzmocnić
i dalszy spacer, od pergoli w kierunku tulipanowca i dalej
tulipanowiec na tle wyspy jałowcowej
po drodze mijamy to..
i to
Burza przerwała mi czytanie Deszcz padał fantastiko Dawno takiego nie było Moja przesadzana sosenka coś nie domaga leję wodę ale jestem cierpliwa poczekam jeszcze
To się cieszę, w sumie to ważne dla mnie
i na wprost
większość drzew jest podcinana, dzięki temu mam miejsce na niższe piętro
cięcie
musiałam wejść w jałowce aby dosięgnąć, ależ dreszcze od nich miałam, a potem cała czerwona jak w pokrzywce
i drzewa, daglezja i jodła kalifornijska, nie cięte dół by miały aż za chodnik
i młode siewki sosen, całe mnóstwo, z reguły plewię, tym razem zostawiłam, znajdą się chętni