Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Pogubiłam się po drodze... 23:13, 23 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
a tu niecne plany jak się pozbyć parasolki, wesoło

U mnie też grząsko i błotniście.
he he plan jest, ale to nie takie proste, trzeba czekać na odpowiednie warunki klimatycznem
Ogródek Iwony II 23:11, 23 lut 2017

Do góry
śliczności małe, ale ich mama też, a na zdjęciu to już jak taka prawdziwa psia dama wyszła
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:10, 23 lut 2017

Do góry
takie życie, zwykle fachowcom się coś przesuwa, ale poniedziałek już blisko.
Uważaj na ten kręgosłup, wszak ma się tylko jeden!
Pogubiłam się po drodze... 23:06, 23 lut 2017

Do góry
a tu niecne plany jak się pozbyć parasolki, wesoło

U mnie też grząsko i błotniście.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:06, 23 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja za kulkami

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 23 lut 2017

Do góry
ja za kulkami
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:59, 23 lut 2017

Do góry
o cięciu lawendy to coś dla mnie - a jak Twoja po zimie, nie podmarzła, bo u mnie to co wystawało ponad śnieg czarne?
podziwiam, że się trzymasz na diecie!
Jakie wzory tattoo tym razem, coś pisanego czy obrazkowego?
Typografia ogrodu 22:55, 23 lut 2017

Do góry
kurcze Asia, u Ciebie takie niepozorne rzeczy nabierają super looku, jak będę u rodziców to aż muszę zajrzeć na strych, bo też tam stoją dwa gąsiory, tylko białe.

Wianek świetny, w zeszłym roku kupowałam na giełdzie 2 opakowania takich jajeczek, każde po 12 szt i tanie nie były, a Ty tu pewnie ze 100 szt zużyłaś!
Tu ma być ogród :) 22:47, 23 lut 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Witaj. Od razu mówię, że masz wspaniały ogród w moim stylu.
Trafiłam do Ciebie (choć mijamy się na wątkach nie raz) bo podpowiedziano mi że robiłaś coś ze ścianą wodną. Widziałam u Ciebie projekty ale czy już ją postawiłaś bo nie trafiłam na żadne zdjęcie albo przegapiłam?

Jestem w kontakcie z Renią i Olą (jeszcze Marzenkę muszę podpytać ale wsiąkła na razie) bo też będę robić choć jeszcze nie wiem dokładnie jaką ale zbieram wszelkie informacje i wskazówki więc znalazłam się i tu.

Pozdrawiam

To prawda, mijamy się i dziękuję za miłe słowa

Co do ścianki, to zeszłej wiosny intensywnie szykowaliśmy się do realizacji, były projekty, wizualizacje i chęć do działania - niestety temat przepadł bo sami nie możemy się tego podjąć (mąż w ogóle nie ma czasu), a ekipa, która była chętna to zrealizować, przestrzeliła z ceną w kosmos ;-/
Szukałam potem kogoś innego, ale firmy nie są chętne żeby wziąć taką małą robótkę, bo na pęczki mają dużych inwestycji.

W tym roku ścianka znowu wraca na listę planów, miejmy nadzieję, że powstanie.
Jeśli będę mogła w czymś pomóc, to oczywiście bardzo chętnie
Tu ma być ogród :) 22:27, 23 lut 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
O cięciu seslerii i molini variegata pisałam u mnie w sobotę
Jesienna przytnij bardzo nisko (zrobie mojej zdjecie) a pozostałym powyrywaj wszystkie włosy, łatwo wyjdą. Mozesz je tez nisko obciać, odrosna bez problemu
Nie żałuj heufleriany, ogól lub wyskub bo inaczej będzie brzydka. Niedługo szybko ruszy i będzie ozdoba a nie straszydlem

Dziękuję Kochana, jak zwykle jesteś bardzo pomocna, a ja gapa nie zorientowałam się do tej pory, że jest Twój nowy wątek ;-(

Czekam, aż przestanie padać i idę ciąć.
Tu ma być ogród :) 22:24, 23 lut 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
W sprawie angielskich ogrodów blisko Londynu: było Wisley na liście? Warto.

Twoja donicowa kompozycja domowa zainspirowała mnie do zaproszenia kwiecia do domu.

było - Justyna zaproponowała Wisley

Rozglądam się, żeby czymś zastąpić wywrotowego hiacynta, ale na razie w centrach ogrodniczych bida...
Tu ma być ogród :) 22:17, 23 lut 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
he he ta sama pogodę widzę przeglądałyśmy

też właśnie patrzę i nie bardzo mi się podoba to co widzę....
Tu ma być ogród :) 22:15, 23 lut 2017

Do góry
magdaw napisał(a)

Akwarium juz jest na razie słodkowodne - Karol dostał pod choinkę miło sie patrzy na nie... na morskie mam miejsce ale nie mam wolnych 30 tyśw tym roku ogród!!!

Powinnam się w takim razie cieszyć, że moja córka ma tańsze hobby, choć ostatnio coraz więcej aktywności sobie wymyśla
Tu ma być ogród :) 22:13, 23 lut 2017

Do góry
dominika_ napisał(a)
To Ty kobieto po całym świecie jeździsz, a do takiego skromnego Poznania masz nie po drodze Pozdrawiam

jasne szczególnie, że w ostatnich latach najwięcej urlopów spędziłam w Twoim i też moim województwie
Wyjazdowe wakacje z małymi dziećmi to bardziej męczarnia niż wypoczynek, przynajmniej ja tak uważam.
Tu ma być ogród :) 22:11, 23 lut 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Nie śpieszcie się tak z porządkami w ogrodzie. Na mój nos jeszcze do połowy marca będzie nocami mrozić

myślę, że się nie mylisz - na razie to bym chciała seslerie, molinie i jabłonki Royalty przyciąć, a z resztą jeszcze się wstrzymam.
Tu ma być ogród :) 22:09, 23 lut 2017

Do góry
magdaw napisał(a)
super dzięki wielki, ale jest tak psio że nic się nie chce a już bym pograbiła pocięła posadziła....

no właśnie, pogoda zupełnie nie wyjściowa, a jak już przestanie padać, to trzeba będzie znowu odczekać aż obeschnie, na połowie działki mam niezłe błotko, wrrr
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:04, 23 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Renia, zmierz sobie może ile na szerokość mają te graby przy wgłębniku, bo jak tak blisko ściany posadzisz to Ci ten nowy grab może dosłownie w okno włazić. A w ogóle to od jakich pomieszczeń te okienka dwa, czy zacienienie jakie da drzewo nie będzie przeszkadzało w nich?
Patrząc po ilości kostek, to ten chodniczek ma mniej więcej 60 cm, donica też pewnie coś w tych okolicach, więc jak go posadzisz tak jak pokazałaś to na zdjęciu to bardzo blisko domu będzie.

A jak szerokie jest to przejście na tarasie?

Tam gdzie narysowałam drzewo jest ściana między pokojem córki a naszą sypialnią ... chodniczek ma 60cm donica 70cm a przejście 225cm
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:46, 23 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Fajnie, że jesteś
Czy dobrze zrozumiałam, że to drzewo ma być tutaj?

Renia, zmierz sobie może ile na szerokość mają te graby przy wgłębniku, bo jak tak blisko ściany posadzisz to Ci ten nowy grab może dosłownie w okno włazić. A w ogóle to od jakich pomieszczeń te okienka dwa, czy zacienienie jakie da drzewo nie będzie przeszkadzało w nich?
Patrząc po ilości kostek, to ten chodniczek ma mniej więcej 60 cm, donica też pewnie coś w tych okolicach, więc jak go posadzisz tak jak pokazałaś to na zdjęciu to bardzo blisko domu będzie.

A jak szerokie jest to przejście na tarasie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:39, 22 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, ta seria zdjęć to jak dla mnie odpowiedź, że drzewo nie jest tam dobrym pomysłem.
I tak jak dziewczyny piszą, Twój taras jest idealny, żeby zastosować zasłony!

Myślę też o tym przejściu z tarasu do wgłębnika, przy tarasie jest fragment wysypany kamyczkiem, przy wgłębniku też, a drogę między nimi trzeba po trawie przebyć - coś tu nie gra... pokazałaś inspirację, na której ścieżka była dosyć przytłaczająca, ale gdyby pomyśleć o czymś delikatniejszym, krawężniki w trawie?

Może to tylko zdjęcia dają złudne wrażenie, ale czy na rabacie grabowej obok wgłębnika nie przydałby się jeszcze jeden grab?

Drzewo nie jest dobrym pomysłem ... a jakieś trawy, formy strzyżone?
Asia odradza ścieżkę ...
A a propos żwirku przy trasie ... myślę, że coś powinno się dziać przy donicach, może nawet powinnam trochę powiększyć ten placyk żwirkowy żebym mogła jakoś skomponować tam rośliny ... no i pytanie jakie i jak?
Jeszcze jeden grab sie nie zmieści ale fakt jest tam większa przerwa bo są kostki bukszpanowe ... może jakaś mała ławeczka sie tam zmieści?
Tu ma być ogród :) 13:50, 22 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Fajne takie zainteresowanie, a u Ciebie w domu takie wielkie akwarium to by było coś, macie już ?

W zeszłym roku zaliczyliśmy oceanarium na Krecie, w tym eM był z małą w oceanarium we Wrocławiu, ja wtedy wybrałam Arboretum w Wojsławicach
Parę latek temu zaliczyłam oceanarium w Baltimore w USA, wiele rzeczy się zapomina, ale pokaz delfinów jaki tam oglądałam chyba na zawsze zostanie mi w pamięci.

Akwarium juz jest na razie słodkowodne - Karol dostał pod choinkę miło sie patrzy na nie... na morskie mam miejsce ale nie mam wolnych 30 tyśw tym roku ogród!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies