Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przyjazny ogród 10:38, 08 lip 2014

Do góry
I jeszcze liliowce z dzisiejszego poranka

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:36, 08 lip 2014

Do góry
Malkul - ja królowa ale tylko do tego, że nie gotuje

Karola - miło mi , że zaglądasz... na tym kawałku szmaty nie mam, ale jest to mały kawałek.. a i tak mnie szlag trafia z wydłubywaniem zielska.. ale za rok czy dwa cały kamień wchłonie moja glina... i ... będę myśleć co wtedy.. Staram sie nie wchodzić na rabatę jak mokro, bo kamienie wbijam w glinę, a jak wchodzę jak sucho to znów zielska nie mogę wydrzeć.. Ja osobiście nigdy nie zrobię więcej żadnej rabaty z kamykiem i bez jakiejś maty .... Ładnie to wygląda, ale ja nie mam czasu na dłubanie jak Kopicuszek.. jedna reprezentacyjna rabata mi wystarczy... resztę wolę stylu wiejskim-sielskim.. Miałam kiedyś jeszcze dwa małe żwirowe, ale wyciepałam to ..
Rabata żwirowa jest ładna, ale niestety pracochłonna..
Więcej fotek nie znalazłam.. uciekam..
Moje początki- i brak doświadczenia :) 10:35, 08 lip 2014

Do góry
Witam,

Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z projektowaniem ogrodu. Niestety nie mam w tej kwestii doświadczenia. Zaczęłam szukać pomysłów w internecie oraz jakieś wiedzy na temat roślin. Może z dwa lata temu twierdziłam, że ja nie chcę żadnych kwiatków, tylko trawnik i to wszystko. Jednak rok później zmieniłam zdanie, koleżanki w byłej pracy rozmawiając ciągle o ogrodzie zaraziły mnie chęcią posiadania ładnego ogrodu. W tym roku zaczęłam robić przedogródek- ale wydaje mi się, że jeszcze coś tu brakuje. Bardzo proszę o rady i opinie. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Zamieszczam zdjęcia, które zrobiłam wiosną.

Zaraz po posadzeniu.

Mój cyprysik i rododendron.

Świerk jeszcze przed atakiem przędziorka, azalia japońska i berberys Maria.

Magnolia po wyciągnięciu dwukrotnym z ziemi przez psa i połamaniu.

A tu z lewej przedostatni to ketmia syryjska.

Niestety niedawno zaatakował mi wszystkie rośliny przędziorek. Udało mi się z nim uporać, ale niestety rośliny są trochę w gorszym stanie, choć już chyba odrobinę się zregenerowały.

Nie wiem czy ten świerk się zrgeneruje, niby puszcza nowe odrosty.

Ketmia syryjska blue bird- chyba nie zakwitnie w tym roku.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:31, 08 lip 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Same piękności, ale oko leci na wodę, jak zawsze ... dlaczego największy z najbrzydszym, mi się podoba .
Miłego dnia

Że Twoje oko leci na wodę to rozumiem, ale że na najbrzydszego...... daję mu szansę, może sie poprawi, ale i tak roszada musi byc, bo ten zółty z kolorem majtek z falbanką to już duet - PORAŻKA.... i dlatego może mnie się nie podoba..

A teraz cienista alejka ma swoja cenę

Mój "Ogród" 10:29, 08 lip 2014

Do góry
a na rabatce póki co hosty guacamole:

miskant chiński Graziella (x2):

Ogród w cieniu brzozy 10:29, 08 lip 2014

Do góry
Poniżej, podobny uparciuch, Eight Miles High, obok Double Dream, delikatny pomarańcz

Asian Artistrye, uratowany przed zjedzeniem przez nornice, obok nn

Poniżej prawdopodobnie Daring Deception
Ogród cichy i przytulny 10:29, 08 lip 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
piękne hortensje to ogrodowe? Pozdrawiam życząc miłego wtorku

Tak Martuniu ogrodowe. Tym bardziej się cieszę bo z nimi ciężko jest - chodzi mi o ich kwitnienie
Dlatego w tym roku nie mogę się nimi nacieszyć

Podlewam już codziennie bo nie wytrzymuja tego upału
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:27, 08 lip 2014

Do góry
I taki...

I lilia

Wiejska rabata

I formalna...

Miłego oglądania i miłego dnia...
Ogród cichy i przytulny 10:25, 08 lip 2014

Do góry
MAD napisał(a)
Zdjęcie z yukami ma świetny klimat. Prawie jak zdjęcie z dżungli. W twoim ogrodzie kawka smakuje świetnie...

Sama nie wiem jak to się stało, że tak wyszło - efekt niezamierzony
A dżungla to tu czasami jest jak świeci słońce a sąsiad pali

A jakimś czasem po deszczu było tak
Wczoraj efekty były podobne ale nie miałam aparatu

Mój "Ogród" 10:24, 08 lip 2014

Do góry
w weekend zabrałam się za to miejsce i efekt jest na razie taki:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:23, 08 lip 2014

Do góry
Koniec
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:23, 08 lip 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:22, 08 lip 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:21, 08 lip 2014

Do góry
I trochę bajzlu

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:21, 08 lip 2014

Do góry
Robaczek napisał(a)
Aniu,
Faktycznie Rh na takiej patelni nie bardzo…w takim wąskim miejscu widzę tylko rabatówki max do metra.
Ze sprawdzonych odmian w różowościach mogę polecić Leonarda, Baronesse, Rosario, Home & Garden, Bailando - wszystkie w miarę kompaktowe, do metra, zdrowe. Ewentualnie żaaróweczka okrywowa - Heidetraum. W jaśniejszych urocza i bezproblemowa jest niziutka Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose, albo wyższa - Pastella (ta ma tendencje do niekontrolowanych batów niestety).
Jeśli chcesz żeby róże spływały z tych gabionów to najlepsza byłaby Heidetraum:. Wypuszcza długie przewieszające się pędy, uginające się pod ciężarem kwiatów:

Tutaj Stefka z Leosiem:

I Baronesse ze swoją siostrzyczką, Marysią:

co za zdjęcia! to z Twojego ogrodu, Kasia? Gdzie wątek własny, pytam???

Mam Heidetraum pierwszy rok, sadzona jesienią, zaszokowała mnie obfitością kwitnienia, przecudnym zapachem, zdrowe liście błyszczące, nawoskowane, mszyce ich nie lubią, póki co polecam gorąco i z czystym sercem (mam porównanie do klasycznych okrywowych The Fairy i Lovely Fairy)
Mój "Ogród" 10:20, 08 lip 2014

Do góry
miałam takie miejsce, na północnej stronie budynku, gdzie dociera zachodnie słoneczko. Pod murem budynku składałam wyciętą darń, formując trochę podwyższoną rabatę. Spodobało się tam takiej oto roślince:

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:20, 08 lip 2014

Do góry
Agata zacznę ograniczać, zostanie sie to co najfajniesze.. na razie to poligon dośwadczalny

Najśmieszniejsze... takie czapki napoleońskie..czyli Top Billing..duży kwiat

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:16, 08 lip 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:15, 08 lip 2014

Do góry

Jeżówkowego przynudzania czas zacząć:

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:15, 08 lip 2014

Do góry
Agata - u mnie na skarpie rośnie najlepiej... czyli lubi sucho, słoneczko i byle jaka ziemie

I cd liliowców jakie zdążyłam sfotografować.
Najciemniejszy

Największy

Największy z najbrzydszym

Wielki i łądny, ale lokalizacja do niczego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies