Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:52, 25 lip 2014

Do góry
Macham radośnie bo piąteczek
Jako że pięknie słonko świeci to looknełam [z pewną obawą wszkaże] na prognozę. I teraz jestem skonfudowana - chmurka burzowa, ale szansa na opady 0%? Hmmm.... czepiam się! Fiemmmm

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 09:50, 25 lip 2014

Do góry
dajana napisał(a)
Róża Emilia Maria

ależ ona piękna hortensje zresztą też.Pozdrawiam Dajanko
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 09:44, 25 lip 2014

Do góry
Witam w deszczowy ranek.
Myślę, że posadzenie floksów w trawie to nizbyt dobry pomysł. Szybko trawa poprzerasta floksy. Floksy moga fajnie wyglądac z wierzbą, szczególnie wtedy jak będa kwitły. Wydaje mi się, że najlepszym rozwiazaniem byłoby jednak posadzenie floksów tuż przy pniach (względy praktyczne - koszenie wokól pnia jest dość rtudne), albo stworzenie pasa z floksów.
Ja deptania bym się nie obawiała, ostatecznia wierzb nie tenie się codziennie; a zawsze znajdzie się trochę miejsca na stopy między roslinami. Takie kępy możesz smiało podzielić na mniejsze i obsadzić większy teren.
Moje propozycje:

Kondziowy ogrod cz II 09:39, 25 lip 2014

Do góry
Weekendowe wojaże, niesamowite ogrody, spotkania i jeszcze zakładanie rabat i to jeszcze jakich, Kondzio jak Ty to robisz ??? kiedy ???
dla mnie to poezja

Ogród niby nowoczesny ale... 09:32, 25 lip 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

stipa samosiejka.... jak to pięknie brzmi! do tego czosnki ! pięknie w tym wietrze wyglądają!
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 09:29, 25 lip 2014

Do góry
tu będzie się działo kiedyś....

i tu też

a tu lada moment niestety sobie zasłonię ten widok, mam nadzieję, że się sąsiedzi nie obrażą

i mój pseudo skalniaczek

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:26, 25 lip 2014

Do góry

Piękna fota.
Dwa ogrody 09:24, 25 lip 2014

Do góry
Sprawdziłam i pominęłam Twój wpis Bogdziu, dzięki, że zaglądasz czytałam o gradzie u Ciebie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:22, 25 lip 2014

Do góry
zawitko odpowiedz i fotka u mnie
pozdrawiam

bardzo proszętrzęślica modra variegata
Ogród Eli 09:21, 25 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Elu nie wiem czy u Ciebie byłam ale zwiedzę napewno i to zaraz ale mam pytanie ---na stronie 138 u Iwonki --zakochana w ogrodach ---ostatnie zdjęcie napisałaś że masz taką jak ona trawkę Potrzebuję jej nazwę bo takiej mi trzeba --jest piękna a chcę zakryć róże z przodu za trzmieliną Gdybyś mogła mi podać u mnie byłoby cudownie nawet ze zdjęciem bo nie umiem przenieść zdjęcia ha ha Pozdrawiam cieplutko i lecę do Cię się napatrzeć :
moja to trzęślica modra variegata bardzo ją lubię
a tu aktualna fotka tak na szybko
Ogród z łezką 09:18, 25 lip 2014

Do góry
Czekam na kuriera, potem do Wisły jedziemy. To ulubiona mieścina eMusia

Trochę pochmurno dzisiaj, ale ciepło.

Na dobry dzień kfffiatuchy

Magnolia dwa żółte kwiaty rozwija, potem obfocę
Dwa ogrody 09:17, 25 lip 2014

Do góry
viva napisał(a)
Mariolu, bujność Twoich rabat jest zadziwiająca Jestem pod wrażeniem.
Limki już tak pięknie kwitnące. Moje jeszcze w głębokich pąkach. Nie wiem dlaczego.

Vivo, jesteś bardzo miła bujność moich rabat to pikuś przy Twoich, niemniej dziękuję. Twoje hortensje zakwitną zgodnie z terminem, nie spieszą się
I odpowiedź jednocześnie dla Karoli Hortensje nie zakwitają wszystkimi pąkami jednocześnie, szczególnie limki. Część kwiatostanów w ubiegłym roku już zbrązowiała, a następne były w pełni rozkwitu, niektóre dopiero zaczynały. Może to jest właściwość młodych krzewów.
Wczoraj sadziłam bo już się ukorzeniły i krzywiły, wyglądając do światła

I uciekam do ogrodu, w tym miejscu powinnam wywiesić coś, co zmajstrowałam już dawno, ale nie zdążyłam sfocić nadrobię
wobec tego miłego dnia

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:07, 25 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
W mocnym deszczu zmarnowany wybrałem się w ostatnie miejsce z zamiarem kupienia ładnych hortensji.
Udało się i to aż bardzo bardzo a wczoraj chciałem zdesperowany kupić ponad połowe mniejsze za wyższą cene. Mogłem w sumie 4 zabrać.

Takie same kupiłam u siebie dwa dni temu, tzn. z tego samego źródła muszą być, bo karteczki te same i ta zielona żyłka, moje po 24zł były i tez takie wysokie.

Jeśli chodzi o donicę to nr 3, bardziej uporządkowana .
Dwa ogrody 08:57, 25 lip 2014

Do góry
Małgosiu, ta budleja ma faktycznie piękny kolor, może jednak gdzieś ją upchniesz?
ewsyg fajnie, że kupiłaś budleję

Ewo Pszczelarnio
Bardzo mi przyjemnie, nie ukrywam że podoba Ci się moje widzenie przyrody White Cover to młodziaki wiosenne kupowane z odkrytym korzeniem stosunkowo późno. Ale chciałabym, aby każda róża radziła sobie tak, jak one. Postaram się zrobić im fotkę i wrzucę wieczorem.

Cynie
z moich obserwacji wynika, że limonkowe cynie kupowane w polskich firmach nie trzymają koloru, w pąku i owszem, jest limonka, potem przebarwia się na biel/krem.

Część cynii siałam z angielskich nasion Sarah Raven, dwukolorowa w fazie pełnego rozkwitu, wcześniej pokazywałam, jak zaczynała kwitnąć. We wczesnym stadium chyba ładniejsza teraz wygląda tak

w mixie pojawiły się ciemnoczerwone, buraczkowe, limonkowe. Kolory są bardzo nasycone, intensywne

nasze różowości też są ładne, cynie to moje żelazne rośliny jednoroczne, w przeciwieństwie do astrów, które nie udają się u mnie
Ogródek Agam 08:56, 25 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
Moje bazgroły do oceny.

Edit:
Nic nie widać. Widok na wykusz i okna. Stare zdjęcie:

Posadziłaś już te miskanty?
bo coś mi się zdaje że szybko zagłuszą/zasłonią te małe cisy
Mój nowy stary ogród 08:55, 25 lip 2014

Do góry
NIe moge uchwycić jajprawdziwszego koloru Byrgundy Iceberg, te są najbardziej zbliżone

i kilka jest białych
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:51, 25 lip 2014

Do góry
Łukasz jak tak z doskoku, zajrzałam co słychać i pozdrowionka zostawić

Cudowny!!!!
Jak coś mogę przygarnąć

A donica zapowiada się extra!!!!
Uwielbiam Twoje graficzne ustawianie roślin
I czekam na watek siostrzanego ogrodu
Moja bajka 08:48, 25 lip 2014

Do góry
Amatorka naszych orzechów . Już bez większego skrępowania buszuje po tarasie za orzechami, a potem hop na gruszkę i tam wcina .

Aronia szaleje . Za samą tak średnio przepadam. ale z truskawkowym jogurtem to już inna bajka . I tak pięknie przebarwia się jesienią

Horcia coraz bardziej różowa .
Moja bajka 08:48, 25 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

gratki na 400-setkę i zostawiam ci twojego kwiatuszka bo cudny
muszę i w mojej ketmi pogrzebać może już coś zakwita
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:42, 25 lip 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

mieczyki z dnia na dzień więcej rozkwitnięte,
a dzisiaj to się nawet położyły po deszczu

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

piękne mieczyki i kolor , moje jakieś anemiczne
kompostownik zwolniony z roli warzywniaka, mój jeszcze długo nie
miłego dzionka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies