Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

an_tre 23:22, 31 sie 2014

fajne robaczki wypatrzyłaś, malownicze
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
popcorn 09:14, 01 wrz 2014

Magda, moi Rodzice wracają z Mazur w sobotę.. muszę ich namówić coby wracali wieczorem i zanocowali Chciałabym z Wami pojechać...
pozdrawiam!!

edit: jadę z Wami! tylko Młodą muszę do Teściów odstawić, bo M w Wawie..
malgorzata_s... 13:50, 01 wrz 2014

Madziu ja przyjmę ten zwierzyniec jak osobiście go dostarczysz
Fotki piękne Buziaki
Anita1978 07:38, 02 wrz 2014

Hej! Zaglądam i buziaki zostawiam
popcorn 07:59, 02 wrz 2014

Miłego dnia!! Wczoraj pieliłam i myślałam o Tobie - że Ty najmniejsze chwaściki wyrywasz i nie masz ani jednego Zdradź sekret, bo u mnie jakoś ich sporo
Bogdzia 19:26, 02 wrz 2014

To do zobaczenia w sobotę.
popcorn 12:17, 03 wrz 2014

Foty! nowe! Do soboty!
Nikita 23:07, 04 wrz 2014

Donia72 – to super – musimy umówić się na jakiś znak rozpoznawczy!

an_tre – Aniu, mnie też się spodobały

malgorzata_s – Gosiu, twój ogródek nigdy by mi tego nie wybaczył. Nie mogę mu tego zrobić.
Może zwierzyniec zaadoptuje mój sąsiad… właśnie zrobił nową rabatkę z cebulowymi… będą tam miały jak w raju…

Anita1978 – Anitko, odpozdrawiam. Szkoda, że nie będzie Cię w Kutnie – liczyłam na twoje fachowe doradztwo.

popcarol – Carola, fajnie że jedziesz z nami do Kutna. A co do chwastów to stosuję zasadę „3 Z”::
- Zmobilizować siły i wypielić cała niechcianą zieleninę
- Zrujnować budżet domowy zakupując ciężarówkę kory ogrodniczej i wysypać minimum 5 cm warstwę tego naturalnego surowca na wszystkie rabatki
- Ze stoickim spokojem czekać jak jakiś odważny egzemplarz chwasta będzie chciał się przebić przez warstwę kory i natychmiast unicestwić!

PS. DZIĘKI za jeżyny… naleweczka już nabiera mocy !!!

Bogdzia – sobota tuż, tuż…do zobaczenia
Donia72 23:11, 04 wrz 2014

Ja jadę najpierw na starocieto tak przy okazji
A potem na wystawę różJadę z koleżanką i mężem
Nikita 23:12, 04 wrz 2014

Sorrki, że tak długo mnie nie było… w strasznym niedoczasie jestem.
Przyszły cebulowe które zamówiła mi Carola, a ja zupełnie nie mam czasu pojechać do „szmargowego” je posadzić. Dzisiaj przejeżdżałam obok działki, wpadłam tylko na chwilkę, cyknęłam 5 fotek i pomknęłam dalej.

Moje hosty przybierają już barwy jesienne

niektóre jednak zupełnie nie przejmują się, że już wrzesień i nadal kwitną

A to rabatka, która miała powstać dopiero w przyszłym sezonie. Taki był plan…teraz skuwam beton, który tam zalegał i układam kostkę brukową, a na wiosnę kupuję nowe hosty… I plan urzeczywistnił się i obowiązywał przez dwa dni… potem przyszedł SMS: ...”czeka na ciebie paczka w Paczkomacie PAB092 przy ul….” Jak paczka????? Sięgnęłam pamięcią w moje zwoje mózgowe…i okazało się, że kiedyś (nie pamiętam jak dawno…) zamawiałam coś z „cebulekwiatowe”. Jakie było moje zdziwienie po otworzeniu paczki… oprócz cebulowych w pudełku były 2 hosty. Hura…będę miała co posadzić na nowej rabatce pod ławeczką! Ale tylko dwie ??? Przecież to się źle komponuje…No i stało się kupiłam dwie kolejne hosty…aaaaaa, zapomniałabym, dostałam przecież jeszcze jedna hostę od Krys… To już razem jest 5 sztuk… na razie wystarczy… Przedstawiam więc wszystkim zainteresowanym, od lewej: GREAT EXPECTATION, HALCYON, CRACKER CRUMBS (od Krys), SILWER SHADOWS i QEEN JOSEPHINE

I jeszcze jedna kupiona kilka dni wcześniej, a nie pokazywana do tej pory… miniaturowa LEMON DELIGHT

Kolejne zdjęcia w weekend… teraz już idę spać, bo jutro czeka mnie BARDZO ciężki dzień