Znalazłam Twoje wpisy u Viola Pomóżcie wyczarować mi ogród i rzywędrowała do Twojego ogrodu szukać inspiracji i informacji o różach. Tworzę rabatę różaną z Eden Rose i Pomponellą. w weekend będę wrzucać zdjęcia w swoim watku i prosić o pomoc co do niej dosadzić. Gdybyś była miła zajrzec i coś doradzić, byłabym wdzięczna.
Ania74 wiem, że smaży się płatki kwiatów nagietka z tłuszczem na patelni a potem przechowuje w lodówce. Jak są w większych ilościach to w zamrażali. Zapytam się dokładnie o proporcje i dodatki i dam znać.
Ale naprawdę warto to mieć zwłaszcza latem bo ukąszenia po komarach nic nie swędzą a po meszkach zdecydowanie szybciej się goją i opuchlizna znika. Siniaki i uderzenia nie bolą
"I znowu cichość w dole, dzięcioł na jedlinie,
Stuka z lekka i dalej odlatuje, ginie,
Schował się, ale dziobem nie przestaje pukać,
Jak dziecko, gdy schowane woła by go szukać."
nasturcja jednak lepiej rosnie w cieniu
ma ogromne liscie, zarosła sadziec, rododendrona i sliwe wisniową
druga na sloncu jest drobna i zolkna jej liscie
a to dalia ktora wyrosla z jednej bulwy posadzonej na wiosne
Malgosik racja ale muszę dodać, że jednak nie taki zwykły gdyż moja mama robi z niego maść na siniaki, ukąszenia owadów i takie tam. Skuteczność 100% a że u mnie brak spalin to chętnie zbiera kwiatki u mnie
Witam. Dzień po zasadzeniu jodły koreańskiej igły zaczęły brązowieć. Dzieje się już tak od ok 3 tyg. Zaczęłam podawać preparat p/brązowieniu igieł, póki co efektu nie ma. Sadziłam ją w bardzo gorący dzień, może to ma wpływ. Żadnej maty pod spodem nie ma. Ziemia jest piaszczysta jednak do zasadzenia kupiłam worek ziemi dla iglaków. Może ktoś mi pomoże.