i jeszcze międzyczasie nawieźliśmy tzn. mój M nawiózł ziemi przy domku Lenki. Ja dzielnie grabiłam teren a teraz czekamy na trawkęz boku widać cisy z drugiego rzutu
Ta moja kobietka uwielbia biegać na bosaka i teraz będzie miała miękką trawkę a nie ostre kamienie
i z drugiej strony rewelacji nie ma bo tu słońce nie dociera wcale przez cały dzień i prawie nic nie chce tu rosnąć
Domek wymaga w tym roku malowania bo jakoś wyblakł gdzieniegdzie
Ale się zakolorowiło
ładnie te bukszpanowe kulki zakomponowałaś
a ta czerwona trawka to jakieś cudo, nie wiedziałam jeszcze takiej
teraz jakiegoś podlewacza trzeba zatrudnić na czas urlopu, bo to wszystko dopiero co sadzone
Życzę Wszystkiego najlepszego, kolejnych lat pełnych sukcesów ,kolejnych ogrodów które pięknieją za sprawą cudownego Ogrodowska Danusiu stworzyłaś miejsce które łączy tylu ogrodników na pewno jesteś dumna ze swojego "dziecka "
Dodałam różę, która imituje iglastą kulkę na pniu, a stokrotka to większa kula bukszpanowa.
Wejście do ogrodu:
Z ogrodu w stronę domu:
Tu już bliska perspektywa:
Może tu na rogu dać wyższą trawę i nią zakończyć lawendowy zakątek?
Czy jednak pociągnąć jeszcze troszkę lawendę po zakręcie razem z obwódką bukszpanową....
Mirelka, nawet nie wiesz jak się cieszę, że odkryłam Eden u Ciebie!!! Teraz jest i u rodziców i u mnie Mam nadzieje że nasze egzemplarze rozrosną się tak pięknie jak Twój! Cudniasty jest, a na żywo na pewno jesce łądniejszy.
Jak wysoki jest on u Ciebie? chyba tak z 2m czy więcej?
Witam Cię Imienniczko w Twoim ogrodzie Nasze imiona sugerują mi, że mamy podobne Peselki
A ponieważ widziałam Cię na zdjęciach (jesteś super babka)
i doczytałam o podwójnych wnukach to raczej mam pewność zbliżonych Peseli
Ja dopiero stanę się teściową (za niecałe 2 m-ce) więc na wnuka muszę poczekać. Poczekam!
Grażynko, to wielkie wyzwanie i ekscytujące mieć dom tak daleko od obecnego miejsca życia.
Ja również "dziękuję rządowi" za wydłużone lata pracy
Domyślam się, że na emeryturze będziesz w tym uroczym domku na stałe!
A jak zdrówko ? Pozwala na wszystkie roboty w ogrodzie ? Obyśmy tylko zdrowi byli! A reszta sama się ułoży
Czy już wymyśliłaś co posadzisz pod płotem, nie tym na zdjęciu a tym z siatki. Wspominałaś o azaliach, jesteś na nie zdecydowana ?