Madżenkowa cd........
Madżen taki miał być efekt ??? Zastanawiam sie czy nie posadzić jeszcze niskich jeżówka w trawy
?
Cięłam bukszpany trzy dni ale fajnie wyszło nawet mam trzy stożki hihi
A było tak
I jeżówka southern belle
Zgadnijcie gdzie ? ...... W kuleczkach hihihi
Oj Aniu, cieszę się z Tobą, bo u mnie też pada, najpierw wczoraj 15 minut ściana wody, a teraz tak akuratnie pada, napiją się roślinki i odżyją
pozdrawiam i melduję, ze wilczomlecz mam wszędzie, ale uwielbiam go; od Alinki mam inny, też się nasiał wszędzie i jeszcze od Dzidki dostałam taki duży,jak w Anglii, zatem zaopatrzona jestem na maksa zaraz zerknę, co u ciebie
ostróżki i miskant Ml
Szałwia i funkie
Szałwia i stipa.....piękna ta stipa przebarwia się na czerwono..... szkoda że Jednoroczna...
I ukochane przetaczniki w kuleczkach z cisa ...a za cisem róże będą.....już zamówione hihih w piątek będą
I Madżenkowa ..... ciekawe czy przetrwa zimę...ah będę okrywać wczoraj zakorowana
A gdybyś pomiędzy pergolą a rabatą dała łuk i po nim puściła róże?
W ten sposób połączysz placyk rekreacyjny z rabatą i stworzysz naturalną przegrodę pomiędzy kanciastymi rabatami, a pofalowaną częścią ogrodu.
Moich również ,śliczny zestaw .Moja lawenda jest bardziej niebieska ale cos mało ma kwiatów a krzaczki nie są tak malutkie ,nie wiem dlaczego .czy lawendę się czymś zasila aby pobudzić kwitnienie?
I czekoladowe kosmosy od koleżanki lubię takie prezenty
Martwię się tylko o zimę .......czytałam na necie ze podobno trzeba je wykopać na zimę ?? Może ktoś coś wie ...info na necie jest sprzeczne jedni piszą że Jednoroczne inni ze zimują ...można się zagubić a są piękne:-
)
Agnieszko, do jakich wniosków doszłyście, beatlesy, czy nie, bo u mnie one wyglądają tak samo jak Twoje, a czekam kiedy osiągną takie rozmiary jak u Malkul?
Pewnie już posadziłaś tego trzcinnika, ale musiało być ciężko, u nas jest bardzo sucho i twardo.
Mój busz bambusowy z rana w deszczu. ..
plus winobluszcz pieciolistkowy a na dole klon palmowy Dissetum i kulki bukszpanowe marna dziś pogoda ale wszystko dobrze podlewa
Ok nie było mnie sporo czasu no ale ...u Was jestem na bieżąco ...(tak myślę)
Kilka zdjęć na dzień dobry
Lawenda w gabionie szaleje...a siedzi w szczerym piachu hahahah i jak tu jej nie kochać
Szałwia kończy kwitnienie.....trzeba ją ścinać??????
Rabata trawiasto wrzosowa.
Prawdziwa studnia jest zakryta stalowa płytą ze względów bezpieczeństwa (jest bardzo głęboka), a wody w niej jak na lekarstwo. Dlatego pomysł z drewnianą atrapą np. taką: