Przerwa na kawę...
09:28, 04 paź 2016
Dziewczyny - mam mały dylemat. Muszę trochę zmienić różankę pod oknem bo moja NN za bardzo wyrosła - ma teraz prawie 150 cm a to za dużo. Potrzebuję dobrać do róż, które już tam mam 1 różę pasującą kolorystycznie, pachnącą i nie większą jak 100-120 cm wysokości i o szerokości do 60-70 cm. Wstępnie wybrałam Gertrudę Jekyll ale ta jak zaczęłam szukać informacji może znacznie przewyższać 150 cm. Potem myślałam o Harlow Carr ale ta trochę za drobna kopiasta - bardziej pasuje mi do donicy obok. No i nie wiem co tam dać.
Obecnie mam NN różową z jaśniejszymi zewnętrznymi płatkami. W rogu Isabell Renaissance - u mnie ciemny róż a nie czerwień na razie w obu kwitnieniach, Giardinę - jedyna pnąca jako tło i Souvenir de Baden Baden (tej zdjęcie katalogowe bo u mnie nie kwitła). Oprócz tego są tam lawenda, kocimiętka, przetacznik wysoki niebiesko-fioletowy, lilie białe i jasny róż azjatyckie.
2 bladawce tam wystarczą, potrzebny mocniejszy akcent i nie taki jaki już mam (Young Lycidas czy Goethe) i jestem w kropce...
Obecnie mam NN różową z jaśniejszymi zewnętrznymi płatkami. W rogu Isabell Renaissance - u mnie ciemny róż a nie czerwień na razie w obu kwitnieniach, Giardinę - jedyna pnąca jako tło i Souvenir de Baden Baden (tej zdjęcie katalogowe bo u mnie nie kwitła). Oprócz tego są tam lawenda, kocimiętka, przetacznik wysoki niebiesko-fioletowy, lilie białe i jasny róż azjatyckie.

2 bladawce tam wystarczą, potrzebny mocniejszy akcent i nie taki jaki już mam (Young Lycidas czy Goethe) i jestem w kropce...