Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:00, 13 cze 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:59, 13 cze 2012

Do góry
Gotowe. Żurawki dwie odmiany i Carex

Prezentacja

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:58, 13 cze 2012

Do góry
Podobno, aż chłopaki mnie pochwalili
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:57, 13 cze 2012

Do góry
Pokazujemy jaka technologia pomaga ogrodnikom w realizacji dodatkowej zielonej przestrzeni

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:55, 13 cze 2012

Do góry
Zbliża się ważny dzień dla naszej ogrodowiskowej społeczności.
Dzisiaj do naszego ogrodu oraz Kasi i Anuli zawitała ekipa Mai w ogrodzie

Od rana padało, ale udało się odwiedzić wszystkie ogrody, oczywiście z przerwami na deszcz.

Nasze Święto Róż zobaczy wiele ludzi w Polsce. Bardzo się z tego powodu cieszymy

Przygotowania do obsadzania "żywych obrazów"

Sałata wbrew pozorom to bardzo ozdobna roślina

Cztery łapki - zwierzęta domowe 19:42, 13 cze 2012

Do góry
Dziedzic świetnie umaszczony
MÓJ MAŁY ŚWIAT 17:18, 13 cze 2012

Do góry
przeniesione z wizytówek

asc napisał(a)
Szczecinek się powiększa na forum.. dwa duety fajne
Pozdrawiam drugi koniec Polski.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:12, 13 cze 2012

Do góry
To strzyżona w żywopłot Thuja plicata czyli żywotnik olbrzymi. A na wprost świerk serbski (Picea omorika).
Verbena bonariensis - werbena patagońska 17:07, 13 cze 2012

Do góry
agam napisał(a)
Moje wysadziłam dawno do ogródka i jakoś słabo rosną

Może mają za mało światła lub za mokro. Tego nie lubią.
Ogród Babci Jasi 17:06, 13 cze 2012

Do góry
Dziękuję Irenko za pochwały i wytrwałość
Ogród z lustrem 16:20, 13 cze 2012

Do góry
Dobre

Odmian wrzośców i wrzosów nie jestem w stanie podać, bo dobierałam kolorami, za to w ogrodzie bez trawnika zapisałam wszystkie.

Dobry zestaw to jest taki żeby pola położone obok siebie miały różną kolorystykę, zarówno kwiatów jak i "igiełek".

Erica carnea 'Golden Nathalie' lub 'Golden Starlet', Erica darleyensis. 'Kramer's Rote', biały Erica carnea 'Ice Princess', Erica carnea 'Wintersonne'

do tego odmienne w kolorze wrzosy: 'Allegro', 'Dark Star', 'Sandy', 'Bonita', 'Con Brio', 'Gold Haze'

Niebieski kolor da Andromeda.
Ogród z lustrem 14:50, 13 cze 2012

Do góry
Źródełko ciągle stoi u nas w garażu, ale to nie od nas zależy, my na razie kosimy tam trawniki i czekamy na zejście ekip budowlanych. Teraz robi się kostka, bo poprzednia firma położyła bruki tylko na pisaku. Kilka ciężkich samochodów i się krawężniki rozleciały. Oj nie mieli szczęścia właściciele do wykonawców budowlanych.
Miniaturowy ogródek 14:30, 13 cze 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Red baron

Red Barona to my znamy, to był Sebku Carex, ale nie wiemy jaki. A teraz znalazłam taki "typ" - Anemanthele lessoniana, to może być to.

Anemanthele lessoniana
Miniaturowy ogródek 14:29, 13 cze 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Magnolio, dzięki za namiar, nie znałam tej szkółki. Nie byłyśmy tam z Danusią. Ale teraz to już za późno, wszystko zamówione.
Traw nam chyba też nie zabraknie.

Agatko, nie wiem, co to za trawa. Nie była podpisana. Zresztą z tymi nazwami to bardzo rożnie bywa. Np. w tej szkółce, gdzie było dużo traw (co Anula pokazywała) carexy były podpisane jako molinia.

Gabiku, znam to miejsce, a nie byłyśmy, bo moja przyjaciólka była i powiedziała że wszystko jej prawie wymarzło
Miniaturowy ogródek 14:28, 13 cze 2012

Do góry
waska napisał(a)
ogladalam i cały czas się zastanawialam jak Danusia to robi że potrafi tak ułożyć rośliny że szok. każda wygląda jakby tam było jej miejsce i nigdzie indziej. Danusiu masz talent,intuicję,wyczucie,smak,elegancję no mogłabym tak wymienić cały czas

ogród naprawdę się zmienił optyczne

bardzo jestem ciekawa gdzie dacie ta paprotke bo ja muszę na dniach przesadzic swoją. jest w miejscu niebezpiecznym tzn obok parkingu na zabawki syna.

Mam już plan na paprotkę, a bierze się on z inspiracji w ogrodach angielskich i jednego zdjęcia, które mocno mi zapadło w pamięci. Mam nadzieję, że uda się tak właśnie ustawić rośliny. Zdjęcia poszukam, mam nadzieję, że znajdę.
Miniaturowy ogródek 08:07, 13 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nasze przesadzanie się udaje, bo należy przesadzać ze świadomością tego jak się to robi.

O! I właśnie z tego powodu nie zabieram się za przesadzanie teraz... Obawiam się, że moja świadomość przesadzania mogłaby mnie zawieść
Miniaturowy ogródek 06:30, 13 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu można teraz rośliny przesadzać? myślałam że teraz tylko ze szkółki z donic można sadzić.

Trzeba zapytać, czy to dobry okres na przesadzanie?

Nie - to nie jest dobry okres na przesadzanie, zwłaszcza jak trzeba starsze rośliny wykopywać i liściaste. Ale jak widać nasze przesadzanie to mus, i ten mus nam nawet wychodzi w 100 procentach. Nasze przesadzanie się udaje, bo należy przesadzać ze świadomością tego jak się to robi.

.

Danusiu co to znaczy przesadzać że świadomością??? Z dużą bryłą korzeniową, masz jaki patent na wyciąganie roślin z głębokimi korzeniami?
Miniaturowy ogródek 00:13, 13 cze 2012

Do góry
monitka napisał(a)

Danusiu można teraz rośliny przesadzać? myślałam że teraz tylko ze szkółki z donic można sadzić.

Trzeba zapytać, czy to dobry okres na przesadzanie?

Nie - to nie jest dobry okres na przesadzanie, zwłaszcza jak trzeba starsze rośliny wykopywać i liściaste. Ale jak widać nasze przesadzanie to mus, i ten mus nam nawet wychodzi w 100 procentach. Nasze przesadzanie się udaje, bo należy przesadzać ze świadomością tego jak się to robi.

A na Twoje pytanie odpowiadam można przesadzać, bo jest w tym przypadku taka potrzeba. Inaczej byśmy nie mogli zrobić tego ogródka

Powiem, że oprócz wiśni Umbraculifera, wszystko zostało wykopane i przekopane na inne miejsce. tego jeszcze nie było.
Tu na razie jest ściernisko... 00:07, 13 cze 2012

Do góry
Kawał ścierniska do zagospodarowania, ach ile bym dała, żeby tanio kupić taki kawałek ziemi
Masz skarb, tylko wiem ile to jest pracy Czy jesteś gotowa na takie wyrzeczenia?

Ile osób jest w rodzinie, żeby Tobie pomagać? To trudne wyzwanie. Ale masz zapał, więc dasz radę.
Kwiatek dla Ciebie na przywitanie

Miniaturowy ogródek 23:28, 12 cze 2012

Do góry
No to fajnie, jak widać od każdej reguły są wyjątki Na lepsze.

Po cięciu "idą w liście", ale chyba Cię lubią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies