Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:37, 17 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Macham

Bonica

Przypalone słońcem Alnwick Rose i Gospel

Juz kiedys chyba pytałam cie o te podpory Marzenko, ale zgubiłam gdzies odpowiedż. Jak myslisz nadaja sie do powojników ? musze sie zdecydowac na cos, mam co prawda kupiona w ub. roku w oBI pergole ale teraz przestał mi sie ten pomysł podobac, wypchne ja gdzies przez Allegro dalej, a sama mysle o podporach. Potrzebowałabym takie aby możan było puścic po nich po dwa powojniki na każdej...a te twoje dałyby rade ?
Ranczo Edy 16:15, 17 cze 2014

Do góry

Kurcze kwiatów nie widać z daleka Ale to nic w środku trzasnęłam nowy zakup na ten rok imieninowy bardzo mi się podoba a wy co myślicie ? Kasiu jak ci się podoba ? Może babcia będzie zadowolona ...

Ranczo Edy 16:10, 17 cze 2014

Do góry
A teraz prezentacja róż babci Jasi przyznam się że te właśnie podarowaliśmy jej co roku na imieniny lubię na nie patrzeć i ich doglądam

Pierwsza krzak -różowo pomarańczowa ,na paliku - żółta ,na paliku - pomarańcz

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:04, 17 cze 2014

Do góry
Muszę przypomnieć jakie miałam ciurkanie w ogrodzie.

Ależ mi się tu zmieniło!
Jurajski Ogród 15:55, 17 cze 2014

Do góry
Anitko, Marto, Iwonko, Aniu, Kingo, Asiu, Basiu, Jagódko, Irenko - bardzo cieszę się z waszych odwiedzin

Kotki mam dwie i obie na zmianę pozują, a właściwie chodzą za mną po ogrodzie i dlatego często się "załapują" w obiektyw

Marto, może nie na leżaczku, bo go jakby nie mam (tzn jest jakiś stary), ale na schodkach i owszem.

Jagódko, już taką odsłonę czasem pokazywałam, ale rzeczywiście rzadko (na lewo patrząc z pod brzózki jest dom, o tu troszkę widać:
)

Irenko, u nas troszkę popadało przez weekend, więc jest w miarę, ale szybko wysycha.

Dla Was jeszcze taki widoczek:

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:54, 17 cze 2014

Do góry
Ostatnia szansa na winogronowe gołąbki. Muszę przynieść liśćie z ogrodu.
A póki co,zdjęcie sprzed 2 lat
Mój nowy stary ogród 15:31, 17 cze 2014

Do góry
Wczoraj zakupiłam różową szałwie, poprostu zaczarowała mnie posadzona przy Lariskach

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:20, 17 cze 2014

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 15:14, 17 cze 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Widać u Ciebie jak bardzo panie kochają róże a panowie lubią je dawać...
Pozdrawiam

To pierwsze się zgadza, ale gdzie widzisz tych panów, cha, cha?
W ostatnim odc. MAJA W OGRODZIE tacy byli, nawet "Tolibowski" zbierał nenufary dla Mai. Pozdrawiam!

A ja czasem nie potrzebuję firanek, takie naturalne mogłyby zostać...

Róże są na chwilę, przemijają jak wszystko. Wypada tylko się cieszyć, że zostaną zdjęcia i technika na coś się przydaje, cenna jest nawet.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:10, 17 cze 2014

Do góry
Przyszły różyczki

William pachnie oblednie
Ranczo Edy 15:04, 17 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

The best

Uwielbiam takie klimaty. Jestem ze wsi i zawsze one wywołują u mnie miłe wspomnienia.

dzięki Marcia ja ze wsi nigdy nie dam się wyrwać dusiłabym się w mieście a gdybym miała dajmy na to kiedyś balkon w takim mieście to nogi by nie można było wsadzić tyle by było roślin ha ha
to zaglądaj do mnie bo robię wsiowe foty
Buziaki
Mała Eleczka 14:58, 17 cze 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Tym czasem w małej eleczce pokazały się pąki limki

Mam też problem z bukszpanami. Z zewnątrz wyglądaja tak :

a w srodku tak:

Ktoś może ma jakiś pomysł i wie co im dolega?

Mam to samo z bukszpanem, który był przewożony z innego miejsca do mnie w kwietniu, może odchorowują, bo Ty też przesadzałaś, dobrze pamiętam? Albo to może jakaś choroba, poczekajmy na oceny specjalistów
Grubej dyni zmagania z naturą 14:43, 17 cze 2014

Do góry
chce złożyć zamówienie na takie dwa fotele))zarębiste!!!
gruba_dynia napisał(a)
A teraz, tadam!!! Rarytas

Superekstrasowy dizajnerski fotel ogrodowy, który wykonał nie kto inny jak .... no oczywiście mój dyniek złota rączka

Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 14:39, 17 cze 2014

Do góry
Z rabaty z przodu domu jestem bardzo zadowolona choć przyznaję że początkowo jak zobaczyłam jej projekt to bardzo sceptycznie podchodziłam do tych nasadzeń, ale warto było zaufać bo wygląda z dnia na dzień piękniej!

Powojniki przy wejściu rozrastają się też z dnia na dzień, teraz czekam niecierpliwie na kwiaty
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:36, 17 cze 2014

Do góry
Dziś z rana nadciągały chmury niby deszczowe, ale niestety, poszły sobie bez pozostawienia kropli deszczu.
Z uwagi na domowąturbację, do ogrodu wpadłam tylko [podlać w szklarni. Busz sięzrobił, wilki do wyskubania,conieco do podwiązania. Prawa stronajuż zawiązujeowocki, lewa ciut marudzi. PO prawej mam niskie gruntowe, po lewej wysokie, w typie malinowym. nasiona niemieckie z Lidla.
Na razie wszystko zdrowe, tylko już tam rękę trzeba włożyć do wypielenia. W całym ogrodzie też panoszą się chwasty,mają czas do piątku.

Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 14:35, 17 cze 2014

Do góry
Wreszcie ogród zaczyna kwitnąc i widać w nim życie!

Jestem zachwycona szałwiami, już nie mogę się doczekać przyszłego roku kiedy będą mam nadzieję większe

Trzcinniki overdam już chyba osiągnęły docelową wysokość

Liatry szykują się do zakwitnięcia

Niestety jarzmianki jakoś nie zadowolone są

zaczęły kwitnąc tylko niektóre białe

wiecie co im może dolegać albo czego brakować?

laka kwietna robi niesamowite wrażenie zwłaszcza gdy przechodzi się wykoszoną dróżką, gdyby tylko była niższa tak o 1m (obecnie ma około 1,4-1,5m)

Za to z warzywnika jestem bardzo zadowolona
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:09, 17 cze 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:09, 17 cze 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:08, 17 cze 2014

Do góry
Odpoczęłam trochę w Augustowie

Spacer poranny nad Kanałem Augustowskim.
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 14:00, 17 cze 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Tak patrzę na to zdjęcie i... mus poręcze odnowić czymś trwalszym...hmmm.. I znowu papier ścierny pójdzie w ruch i pędzelek

Do drewna polecam farby Sikkens, nie ma chyba lepszej jakości na rynku, farby typowo zewnętrzne, mam też balustrady nią pomalowane, ta farba ma taką powłokę, po której spływa woda deszczowa jak po woskowanej powierzchni, dzięki temu nie wnika w pory i nie rozsadza belek, ani nie pęka jest droga, ale naprawdę warto ją stosować na drewniane powierzchnie zewnętrzne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies