Stachys Humelo, polecam, mało chyba jeszcze znany czyściec, pięknie kwitnie i dosyć długo, wabi motyle, rozrasta się kępowo, po jakimś czasie będzie nadmiar, ale mówią, że od nadmiaru głowa nie boli
Zaczynają kwitnąć dalie i cynie przy warzywniku. Wreszcie mam miejsce, w którym posiałam i posadziłam jednoroczne, a posiane świeżo byliny mogą zostać nawet do wiosny. Zmieściły się też wszystkie ukorzeniane w doniczkach rośliny.
Właściwie to inspiracja dzięki Gabrieli i Tobie - agniecha973
Pies nauczył się i omijał sznurki. Przydałby się jeszcze niski leszczynowy płotek, może uda się go zrobić...
Wiem, że z NFZ długo czekać trzeba, ja prywatnie, to tylko 10 zabiegów i pewnie pomogą jak umarłemu kadzidło...ale sumienie czyste będę miała Dzisiaj pytałam, ile u nas trzeba czekać z NFZ. Terminy mają na październik.
Danusiu dzięki one właśnie razem z tym nowym stolikiem będą na biało zrobione, w plecach drewno na mur i na to fajne płaskorzeźby, udało się wyszukać czyli już wiesz, gdzie będziemy rankiem kawę pić, jak będziesz u mnie
Odmianowa kostrzewa wygląda prześlicznie Niesamowita jest ta różnica między nimi A bukszpanowym obwódkom po co te wypustki?? Będziesz robić z nich jakieś kulki?
__
Sebciu...bardzo różne, powoli tę starą usunę, a na jej miejsca dam swoje sadzonki tej ładnejtak, będę robić kulki, jak mi nie wyjdzie, utnę
Kondziu dzięki, u ciebie też napracowaliśmy się, ale warto
Irenko .. Twój ogród ma prłno różnorakich odsłon te cisy z trawką i starciem ( jeśli mi się dobrze wydaje ) są po prostu bajeczne
Ściskam
kuleczki
U ciebie rzeczywiście całe mnóstwo zdecydowanych kolorów, pełne werwy i radosneczyli tak, jak Ty Bożenko
Nostalgie uwielbiam w tej wersji, potem czerwienieje
Doszła róża Chicago...super pachnie
Abraham i Leonardo
a przed domem szał kolorów i podlewania
Bogdziu, łapię lato Basiu czasem uda się coś mimo woli monteverde Nikito, Święto Róży jest 5-7 września, to okrągły jubileusz, bo odbywa się po raz 40ty, może poszaleją organizatorzy i zaproszą więcej wystawców niż zwykle
Co do spotkania grupy łódzkiej z tej okazji, to jeszcze się dogadamy, ale myślę, że w sobotę, 6 września Kindzia, lawendę obcinam jak się wybarwi ale jeszcze nie otworzy kwiatków, zerknij jeszcze raz na zdjęcie z poprzedniej strony wiążę w pęczki i wieszam w zacienionym miejscu, to zasychające łodyżki nie krzywią się. Oczywiście można ścinać później, bo przecież pachnie cała, tylko troszkę kwiatki się osypują. Do ścinania najlepsza jest ta o długich łodyżkach, Viva zdaje się. Karolinka, buziaki
Wykorzystuję przymusowe siedzenie w domu - upał- i wrzucam fotki.