Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Jag_58 00:07, 14 lip 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję
U nas trzeba powiadomić kogoś z ochrony środowiska. Tylko ci ludzie pracują od poniedziałku do piątku. A palenia mają miejsce w weekendy. Poza tym nie ukrywam może komuś wydać się to śmieszne ale boję się o dom.

Asiu dla mnie to nie jest śmieszne ,ludzie są czasami nieobliczalni i mściwi i człowiek musi wybierać ,to jest straszne ,ale doskonale Cię rozumiem miłego tygodnia Asiu ,pozdrówka
asiach 00:10, 14 lip 2014

Dorota123 napisał(a)
Asiu, podobno na palenie ognisk koło domu trzeba mieć zezwolenie, można tylko palić w okresie jesiennym. Też miałam problem z dalszym sąsiadem, tyle, że on palił folie, robił to dość systematycznie, a ja jestem alergikiem i ten dym mnie dusił. Jak nie zauważyłam w porę dymu i naszło go do domu przez okna musiałam uciekać rowerem jak najdalej, bo nie miałam się gdzie schować. Na szczęście zaprzestał już spalania pozostałości po swoim biznesie.

Czyli miałaś więcej szczęścia niż my. Może i nam się uda ?????
asiach 00:18, 14 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu dla mnie to nie jest śmieszne ,ludzie są czasami nieobliczalni i mściwi i człowiek musi wybierać ,to jest straszne ,ale doskonale Cię rozumiem miłego tygodnia Asiu ,pozdrówka

No właśnie dziwny kraj, dziwni ludzie. Wiem, że nie można uogólniać ale. Taki mały przykład. Dzisiaj mój tata był na jagodach i nie odchodził za daleko od samochodu bo są kradzieże. Już zginęło kilka aut. Czy to jest normalne?
POzdrawiam ciepło
Jag_58 00:29, 14 lip 2014

asiach napisał(a)

No właśnie dziwny kraj, dziwni ludzie. Wiem, że nie można uogólniać ale. Taki mały przykład. Dzisiaj mój tata był na jagodach i nie odchodził za daleko od samochodu bo są kradzieże. Już zginęło kilka aut. Czy to jest normalne?
POzdrawiam ciepło

Asiu normalne to nie jest wiadomo,ale .... co zrobić ,pomyśleć ,ze ludzie potrafią zabić dla kilku złotych a co dopiero ukraść samochód ... smutne ,ale prawdziwe buziaki ide spać ,dobrej nocki Asiu
Margarete 00:35, 14 lip 2014

Witaj Asiu, dawno do ciebie nie zaglądałam......ale nic sie nie zmieniło w moich odczuciach, twój ogród zachwyca mnie nadal, swoimi nasadzeniami, zakątkami, tajemniczościa i uroda, niezaleznie od pory roku.
Sasiadów nie subordynowanych współczuję, syna - magistra gratuluje , ciesz sie razem z nim, świętujcie ten fakt.....ja obrone mojego syna spred 3 lat bede pamietac zawsze bo termin jej zbiegł sie z......pogrzebem mojego taty, a wiec rano syn moj sie obronił żeby szybko wrocic i zdążyc na ostatnie pożegnanie swojego ukochanego dziadziusia....cóz, zycie, przeplata sie radość i smutki...dlatego trzeba kultywować i cieszyc sie każdą chwilką, kazdym kwiatkiem, momentem zycia......ale tobie sie to udaje, fajnie wyłapujesz fotografując ciekawe momenty wokół, ten krajoraz po burzy, tęcza, księzyc....ślicznie.
asiach 00:40, 14 lip 2014

Zmienię temat na bardziej przyjemny - jedna z lepszych rabat w moim ogrodzie - młoda - w tym roku zmieniona - mam nadzieję, że z roku na rok będzie ...

asiach 00:51, 14 lip 2014

W moim ogrodzie wszystko robi się samo
Nawet same wyrastają z ziemi paprocie
Czyż one nie są piękne ???

Nie usuwam ich. W końcu to ogród cichy i przytulny - krajobrazowy - otwarty na nowych przybyszy
Pełen spontan
asiach 00:54, 14 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu normalne to nie jest wiadomo,ale .... co zrobić ,pomyśleć ,ze ludzie potrafią zabić dla kilku złotych a co dopiero ukraść samochód ... smutne ,ale prawdziwe buziaki ide spać ,dobrej nocki Asiu

Pa wypoczywaj - dobranoc
Miłych snów, a na dobranoc :
asiach 01:05, 14 lip 2014

Margarete napisał(a)
Witaj Asiu, dawno do ciebie nie zaglądałam......ale nic sie nie zmieniło w moich odczuciach, twój ogród zachwyca mnie nadal, swoimi nasadzeniami, zakątkami, tajemniczościa i uroda, niezaleznie od pory roku.
Sasiadów nie subordynowanych współczuję, syna - magistra gratuluje , ciesz sie razem z nim, świętujcie ten fakt.....ja obrone mojego syna spred 3 lat bede pamietac zawsze bo termin jej zbiegł sie z......pogrzebem mojego taty, a wiec rano syn moj sie obronił żeby szybko wrocic i zdążyc na ostatnie pożegnanie swojego ukochanego dziadziusia....cóz, zycie, przeplata sie radość i smutki...dlatego trzeba kultywować i cieszyc sie każdą chwilką, kazdym kwiatkiem, momentem zycia......ale tobie sie to udaje, fajnie wyłapujesz fotografując ciekawe momenty wokół, ten krajoraz po burzy, tęcza, księzyc....ślicznie.

Dziękuję
Sytuacji nie zazdroszczę - radość przeplotła się ze smutną chwilą. Mój tata dożył i też się cieszył natomaist moja mam niestety nie. Kuba był na I roku ale zawsze wierzyła w niego tylko szkoda, że nie doczekała
Co do miłych chwil w naszym życiu potrafię się cieszyć nawet najmniejszą rzeczą, nawet kwiatkiem napotkanym w lesie podczas wycieczki rowerowej, czy bocianem stojącym w rowie w pobliżu drogi gdy jedziemy samochodem
.... tylko dlaczego ludzie ludziom gotują taki los ....
Żyję myślą jutro będzie lepszy dzień ....
asiach 01:08, 14 lip 2014

Na dzień dobry! Dla Was Wszystkich - moja najpiękniesza hortensja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies