Aguś, to był koszmar Graby przywiązywaliśmy sznurkami do ogrodzenia. Hortki się położyły. W sobotę wyjechaliśmy na weekend w góry i myślałam, że do dzisiaj się podniosą. Niestety nadzieja matką głupich...dzisiaj po powrocie pierwsze co zrobiłam to podwiązałam horki ale to już nie to
Mam nadzieję, że magnolia da radę po ponownym posadzeniu!
Leżąc dzisiaj na hamaku, zobaczyłam ,,,niepodzianie w sierpniu!Moja Magnolia Ann zakwitła sobie wprawdzie jednym kwiatkiem na czubku krzaczka.Ale jednak kwitnie..Ale mi prezencik sprawiła
Aaaa hahahahaha! no patrz, to uff Bo już myślałam, że tak u mnie marnie Cudne czosneczki!!
A magnolię widziałam i miałam nawet napisac, ale tak mnie tym "zawciągiem" wybiłaś z rytmu, że zapomnialam
Kupiłabym teraz magnolię, bo pewnie w nieco lepszych cenach niż wiosną.. Mam już jedno miejsce na nią i tak sobie rozmyślam A ja bym chciała albo Alexandrinę albo Lennei Alba Twoja to Genie, tak?
Naszego regionu wczorajsze nawałnice nie oszczędzily. Armagedon, bo bardzo zalesione. Prądu wciąż brak. Magnolia wyrwana, ale i tak się cieszę, że tylko to, a nie np.dach. Mam nadzieję, że u Ciebie ok.
Była - naprawdę - może to tylko chwyt reklamowy, ale piwo z ogórkiem kupiłam. Gorzkawe, jak piwo...takie sobie było...
U ciebie Ania pokazuję że jaśmin ponawia kwitnienie a u mnie magnolia 3 kwiaty pokazała, ale to normalne że ona powtarza.
Babciu Jolu - miłych chwil z wnukami i dziećmi życzę - ja właśnie czekam na moich dzisiaj
I do chorujących doszła magnolia, nie wiem czy to wynik przesuszenia, ale bardziej stawiam, że złego pH podłoża lub niedobór składników. Trzeba postawić diagnozę i leczyć
Podwiazałam część hortensji, zabrakło mi sznurka. Jutro skończę resztę
Deszcz w sumie złamał mi tylko jedną gałązkę, ale dużo leżało przy ziemi.
Zaczęłąm przycinać swojego lizaka, ale nadal nie skończyłam
Muszę zrobić fotkę, bo nie wiem, co robić? Od dołu ma te pieńki jakoś dziwnie poukładane.
Kwitnie mi magnolia gwiaździsta...
Efekt pracy weekendowej. Klaruje się przestrzeń wokół konstrukcji, którą kiedyś będę nazywać altanką (ciekawe po co mi ona, skoro i tak nie mam czasu siedzieć?).
Do pierwszych nasadzeń wokoło jeszcze daleka zaczynam jednak już o tym myśleć. Zapytałam o to tutaj, może macie jakiś pomysł?
Mam takie rośliny do zagospodarowania: magnolia Yellow Bird, wiśnia umbra x 2, katalpy, tuje szmaragd, róże rabatowe i pnące, dużo bukszpanowych kulek, perukowiec zielony, bluszcz hedera, tuje kulki, hortensje na pniu, klon kulisty.
Witajcie!
Mam na imię Jagoda, od niedawna jestem posiadaczką działki o powierzchni 17 arów. Na działce stoi dom z garażem, jest podjazd (póki co z tłucznia). Rosną dwa bzy i magnolia + niezidentyfikowane drzewo.
Chciałabym na początek zrobić dwie rabaty pod oknami przed domem, raczej takie same, symetryczne. Dodatkowo szukam pomysłu na rabatę w podjeździe. Mogę liczyć na Waszą pomoc?
Marto, alba 'Alabaster' zimuje najlepiej (ale on biały). Sterylny wydaje się być 'Black Adder', bo zanika całkiem. A 'Blue Fortune' się rozsiewa. Potrzebuje mieć sucho w zimie. To nieprzewidywalna roślina na rabacie.
Kapnąć fioletem? - tylko werbena mi pasuje do tego obrazu. Gdybyż krwawnica chciała być fioletowa, byłoby super. Jasny fiolet - lila daje przetacznikowiec (są też na pewno jakieś fioletowe, mój ulubiony to 'Lavendelturm'). Można spróbować z rutewką - ale ona też nie tak bardzo fioletowa.
Jednoroczne wysokie żeniszki są ślicznie fioletowe ale te nusiałabyś pozyskać z rozsady, pokazywałam je pod szklarnią.
Mam podobne kółeczko Magnolia w środki i dookoła liatry tylko traw tam nie mam , ale narcyze , na kwiaty wiosną
Cudne foteczki pooglądałam i widać jakie wszystko zdrowe i dorodne