Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kondziowy ogrod cz II 19:17, 12 cze 2014

Do góry
Dzisiejsze foty

pierwsza róża od Gabrieli zakwitła hi hi hi

Zenobia zakwitła

Generous Gardener

dzwonek
Pomysł na ogród 19:15, 12 cze 2014

Do góry

i na koniec "upolowany" bonusik

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:15, 12 cze 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
a ja już prawie byłem pilotem na szybkich tylko za dużo cm i chirurg mnie wykreślił- i bardzo dobrze bo właściwie to dla kawału się zgłosiłem

no właśnie " nie wiem sam nie wiem czy to warto było ..." spotkać je dzisiaj na swojej drodze

ale przygarnąłem bidule bo mam litościwe serce

Wow ale pachnidła, nowe nabytki ?warto, śliczne są, ja też mam dobre serce i wszystko przygarniam do siebie, zabiedzone, znajdy i takie tam.
A inni bardzo chcieli i nic z tego. (chodzi o oblatywacza)Na F16, SU7 , Mig29 ?
Pomysł na ogród 19:14, 12 cze 2014

Do góry
i jeszcze perspektywa...

Rozpoznawanie bylin 19:14, 12 cze 2014

Do góry
Danutka napisał(a)
Danusiu może Ty wiesz co to za roślinka , szukałam jeżówki w kolorze żółtym w szkółce w moim mieście znalazłam i oto co urosło:

Pamiętam podobne chaszcze miała moja babcia w ogródku
Nie wiem czy w dobrym miejscu zadałam pytanie

Heliopsis-słoneczniczek ,nie doczytałam i się wcięłam ale proszę.
Pomysł na ogród 19:12, 12 cze 2014

Do góry

Pomysł na ogród 19:11, 12 cze 2014

Do góry

Pomysł na ogród 19:10, 12 cze 2014

Do góry

Pomysł na ogród 19:08, 12 cze 2014

Do góry
to chyba na tyle ...

Pomysł na ogród 19:06, 12 cze 2014

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:06, 12 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
..A oblatywaczem mogłabym być
a ja już prawie byłem pilotem na szybkich tylko za dużo cm i chirurg mnie wykreślił- i bardzo dobrze bo właściwie to dla kawału się zgłosiłem

no właśnie " nie wiem sam nie wiem czy to warto było ..." spotkać je dzisiaj na swojej drodze

New Dawn ......................................Raffaello ?

ale przygarnąłem bidule bo mam litościwe serce
Pomysł na ogród 19:05, 12 cze 2014

Do góry
zacznijmy więc spacer warzywnie i owocowo

Wilcza Góra 19:04, 12 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
znów zrobiło się jakoś tak duszno - ciężko się oddycha - jeansy zdają się być stalową zbroją
na ochłodę wstawię nasze ciurkadełko, bo w tym sezonie jeszcze go nie było
najzwyklejsze na świecie
samorobne, z kamyczków

Tak jest i bardziej na wsch.od W-wy.Zachmurzyło się trzy krople spadły przed chwilą ...czekam na więcej.Ciurkadełko super ...z natury i wybrałaś ciepły jego kolor to tak inaczej niż zwykle się widzi.
Wersja mini mini 18:53, 12 cze 2014

Do góry
Nie, linie skośne już mi minęły w głowie pojawiły się bardzo dawno i szybko zniknęły. Wiem, wtedy można wygospodarować więcej miejsca na nasadzenia ale muszę zostawić chłopcom trochę przestrzeni do biegania, zjeżdżania z górki, itp.
No właśnie - górka, to moje przekleństwo. O ile lubię, to że ogródek jest na innym poziomie niż taras, to za niezagospodarowana górka jest masakryczna. Nieszczęsny deweloper mógł już pociągnąć taras do końca i byłoby po kłopocie.

Na razie będzie tak

Tu, gdzie jest linia przerywana zaczyna się górka. Kule na niej narysowane, to kule bukszpanowe, które tu przyjdą. Do eksmisji pójdzie lilak (lewa strona tuż obok ławki). No i górka, na która pomysła brak chciałąm jakoś sensownie utwardzić to miejsce i pozbyć się trawy ale nie mam pojęcia co i jak się tam może utrzymać.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:48, 12 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

WRESZCIE !!!
Jest nowa rabatka i jakoś mało kto komentował ten fakt, a ty Ana po prostu przemyciłaś kilka fotek, niby takie tam. A to fajnie wygląda. Czekam na widok z góry. Zabrakło mi tylko instrukcji obsługi tych nasadzeń. Pozdrawiam.
Kondziowy ogrod cz II 18:47, 12 cze 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Konrad str 168 ---- 15 ste zdjęcie przepraszm ale szukam nazwy mojej różowej róży starej odmiany bo u nas na działce jest już ze 40 lat
dalas mi zagwozdke bo nazwa noe odzwierciedla tego co zamówiłem i nie wiem co to za roza zamówiłem ja teraz w Rosarium miała być Róża historyczna Petite de Hollande
A jest taka

Ogródek Agam 18:41, 12 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)
Pociachał wczoraj wieczorem swoje buksiki. Teraz widzę jak kretyńsko je posadziłam i te duże przerwy, trzeba coś dosadzić, albo poprzesuwać, ale na to akurat ochoty nie mam Resztki nie zebrane, zasypię korą .

Buksiki pięknie pociachane i wcale nie są za rzadko. Jak wysypiesz korą, rabatka się zapełni. Sama się zdziwiłam, jak to działa i nabrałam ochoty na korę na innych grządkach.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 18:33, 12 cze 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
zakwitl kolejny orlik, black barlow, mial byc pelny, ale chyba nie jest ?

Mój black barlow wygląda tak samo. Mam nadzieję, że w przyszłym roku kwiaty będą okazalsze. Sadzony wiosną i może dlatego taki mikrus
Napiszę na priw gdzie robiłam zakupy.
To były kłącza, orliki ok ale narazie małe, 5 jeżówek wogóle nic nie wypściło, jaskry miały być pełne różowe a są białe, żółte, jeden różowy, ostróżki jakaś nowość a to jakieś okropne mizeroty. Zobaczę jakie będą w przyszłym roku ale planuję napisac do sprzedawcy z reklamacją. W końcu wydałam tam sporą kasę.
Rozczarowałam się bardzo.
Ogródek Agam 18:23, 12 cze 2014

Do góry
agam napisał(a)

Rh przesadzam sprzed wykuszu, 2 szt. "Nova Zembla" i dodaję do 4 różnych rosnących pod oknami. Chcę taki szpaler zrobić.
Wojtki są fajne, ale cienkie. Planuje wsadzić pomiędzy miskanty variegatusy. Widziałam gdzieś w realizacjach Danusi takie połączenie i bardzo ładnie to wygląda. Syla też ma coś takiego u siebie.

Na froncie rh nadal rosną. Dużo lepiej wyglądają. Planuje zmienić im ziemię, bo w glinie siedzą i przy większych opadach listki więdną. Tak zaobserwowałam.
Jeden przesadzony z stamtąd na jesieni pięknie rośnie, liście podniosły się i kolor się zmienił z jasno na ciemno zielony.

Witaj Aga. Jak przeczytałam, że masz Novą Zemblę i że chcesz zrobić szpaler, to zaraz ci muszę pokazać, jak ona urosła u Bodzi (rododendronowy ogród). Jak to zobaczyłam, zaraz rozsadzałam moje, póki młode, aby później nie mieć kłopotu.

A tu masz link do oryginału: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=2630
Skromny ogród Felka 18:19, 12 cze 2014

Do góry
Pewnie, że się da, najpierw wytycz linie rabat, potem przekop trawnik, a resztę trawnika koniecznie reanimuj, od razu będzie ładniej

Ogród przedzielony zywopłotem np. grabowym, na łuku róże pnące z powojnikami. Na ścianie też mogą być róże. Na brzegu lawenda, jeżówki, żurawki, trawy i hortensje bukietowe Vanille Fraise.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies