Każda wizyta w Twoim ogrodzie jest niezapomnianym wrażeniem. Cudownie zestawiasz rośliny. Twoje kompozycje są bardzo inspirujące W przyszłym roku mam nadzieję ruszyć z nową rabatą i nie ukrywam będę się wzorować
I niedługo planuję zakupić cebulki czosnku główkowatego
Aniu napisz proszę jak przycinasz hortensje? Co robisz, że są takie zwarte i gęste. Moje mają drugi sezon,dosyć krótko je przycinałam a i tak porozkładały się na boki i pokładły....
Stipa była wielgasna na promenadzie po nemieckiej stronie, sięgaa mi wysoko a ja przeciez kawał baby jestem........
Ale i po polskiej stronie też była wypasiona..........w porównaniu do mojej w ogrodzie
Azalia z lawendą się nie polubią - pierwsze potrzebuje ziemi kwaśnej, drugie nie.
Jeśli tworzysz już w stylu śródziemnomorskim - to też azalia jest rośliną typowo azjatycką i do tego stylu ma się nijak...
No warzywek oczywiście mniej rosną miedzy kwiatkami, a to moja sałatka sztuk 3, ale do kanapek starcza, listki podrywamy, a jak chcę więcej to kupuję sa już male ogóreczki i pomidorki codziennie przynoszę dzisiaj 3 żółte i 5 koralików, na kolację było
a tu Haniu fasolka, jak się przyjrzeć to widać strąki
ogóreczki
jest borówka i poziomki, jednym słowem głodna z ogródka nie wyjdę zawsze można coś podjeść
Piękne kwiatostany Wim's Red
a tu Limelight szykuje się do popisu
Tu widać Phantoma, mam 2
a tu po lewej Grandiflora, ale coś z nią nie tak i z jednej strony podsycha, może ją cosik podgryza?
goryczka letnia
dzwoneczki Elizabeth Olivier
dzwonki Topedo
rozwary, kosmosy i lawenda
Horti La Vasterival
Hayes Starburst niestety lubi się pokładać trzeba podpierać ale jest ładniutka
Mam 2 Beauty, maja olbrzymie kwiatostany i się nie pokładają jak Anabelle
Anabella podwiązana na ogrodzie i nie podwiązana przed domem, w rajskim rosła w donicy na schodach
Cd.
powtórnie zakwitnie Nelly Moser zakwitł też powtórnie Albina Plena ale bylo już za ciemno jutro zrobię fotkę
Cieszy mnie kwitnący Perenial Blue od Vivy rośnie prawie w cieniu muszę mu zrobić inne miejsce
I od Basi K., cleome
Fabiolo te ładne kulki to cyprysiki i modrzew, ale każda roślina to inny gatunek. Już tak mam, że wszystko mi się podobała i jest kolekcja. Teraz chodzi mi np. po głowie rabata angielska w różowo fioletowym kolorze po zachodniej stronie domu i pytanie co tam dać?