Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jurajski Ogród 14:05, 09 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
[b]

na dobranoc

Agnieszko, ja chcę do Ciebie na wczasy .... . Takie śródziemnomorskie.
Lawendy i Bonici nic nie pobije. Macierzanki, floksów i innych srebrzystych roślin urok i dostatek. Czy masz metaliczne prosa? One przy penstemonach u Ciebie stanowiłyby piękny duet.
A miało być tak pięknie.... 14:04, 09 cze 2014

Do góry

Lawenda jeszcze nie zakwitła,ale już fajnie wygląda Chopinowa rabata
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:59, 09 cze 2014

Do góry
Wiesz co- sesleria jesienna byłaby lepsza- wyższa, bardziej jeżowata- masz ją?

czosneczkowo:

Ranczo Edy 13:57, 09 cze 2014

Do góry
Deszcz pokropił szybko zbierałam pościel i zaraz wyszło słońce bez dachu to makabra ale jeszcze tydzień wytrzymam ( trawki na tarasie nikt nie widzi prawda ? ja zobaczyłam teraz zaraz jej nie będzie haha)taras musi poczekać jeszcze do remontu ho ho ...

Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 13:53, 09 cze 2014

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:53, 09 cze 2014

Do góry
Witam,proszę o podpowiedź co dalej..? może bukszpany,żółte i purpurowe berberysy,żurawki żółte,więcej host,lawenda,tawułka? działka przy lesie,zależy mi na spójności..czy idę dobrym tropem?

zdjęcia mało fachowe ale robiłam je zanim odkryłam Ogrodowisko
Kubusiowo II 13:52, 09 cze 2014

Do góry
Uhhhhh powiem Wam, że bylismy na weekend w Kubusiowie i to był jeden z lepszych weekendów.... Bez stresu, nerwów, było przyjemnie, słonecznie i pracowicie

ruszyliśmy ze skarpą... Tak wyglądała jeszcze tydzień temu (niestety widok z daleka):

A teraz wygląda tak:

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:49, 09 cze 2014

Do góry
Wiciokrzewy kwitną

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:45, 09 cze 2014

Do góry
I ziemia za warzywnikiem pod trawnik, przed kopaniem. Tu dobrze widać, że zadziałał oprysk na chwasty

i w trakcie. Dziś planujemy ciąg dlaszy

Miejsko & sielsko 13:44, 09 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Obiadek dla pierworodnego
żeberka, kapustka, ziemniaczki i ogórasek małosolny z własnego słoika

I po co ja tu przylazłam...od razu głodna się zrobiłam...
Ogródek Janiny 13:43, 09 cze 2014

Do góry
Z uwagi na to że zostałam babcią pochwalę się moją kochaną wnusią Nataszką. Zdjęcie zrobione w pięknym ogrodzie mojej córki. Nataszka ma 2 tygodnie.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:41, 09 cze 2014

Do góry
Przez weekend miałam coś tam porobić na rabatach ale nie dałam rady, gdyż cały ten czas poświęciliśmy na sianie trawy i przekopywanie ziemi za warzywnikiem.

Przed wysianiem trawy, dobry miesiąc temu, gdy zaczyna działać Roundup

I po wysianiu, wczoraj

Jurajski Ogród 13:35, 09 cze 2014

Do góry
Miłego popołudnia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:28, 09 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

, mrówki u mnie są i mają swoje królestwa w moich trawach i co ja mogę, one też chcą żyć, więc mój ogród nigdy nie będzie doskonały

Jak niedoskonały ? Każde zdjęcie przeczy temu! Jest cudowny !
A mrówki Agatko u mnie też są, zostawiam je, ponieważ (tak doczytałam) zjadają larwy opuchlaka. W domu ani na tarasie ich nie mam, a w ogrodzie niech sobie żyją

Dobrego tygodnia
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:25, 09 cze 2014

Do góry
Aga na Ogrodowisku człowiek się uczy i dowiaduje ciekawszych rzeczy niż z niejednej książki. A na dodatek wszystko oparte na zdjęciach i doświadczeniach co jest zdecydowanie bardziej ciekawe i łatwiejsze do przyswojenia jak dla mnie

Aganiu troszkę mnie przerażał ten obszar pod trawnik, gdy zaczęliśmy go robić. Ale teraz, gdy jest po, jest ok. Czekam z nadzieją na zieleń

Irenko z góry widać, że jest tego sporo ale z dołu jeszcze więcej Coraz bardziej myślę o tym, by się wstrzymać z budleją. Miałam w weekend ją przesadzać ale się nie wyrobiłam a teraz i tak za gorąco. Jak zobaczę, że jest co dzielić to też ją podzielę bo potrzebuję 9 sztuk a mam cztery. Irenko dzięki za cenną radę w sprawie cięcia bukszpanów. Przytnę je w takim razie ręcznie nożycami.
A cisy ładnie stoją i się zagęszczają. Planuję je jeszcze ciut przyciąć do zupełnie równej linii ale dopiero w lipcu. Myślisz, że to dobry pomysł?

Tess dziękuję Ci serdecznie za miłe słowa Ten Kordus to jakiś wysyłkowy sklep czy masz go na miejscu u siebie?

Kasiu bardzo ale to bardzo mnie cieszą takie słowa

Mała Mi wstrzymuję akcję budlejową. Poczekam na chłodniejszy czas. Dziękuję za Twoje cenne rady

Margaretka oczywiście, że tak i jeszcze to:

Kondziowy ogrod cz II 13:24, 09 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Miejsce wyciszenia oczywiście jak mam na nią czas hi hi hi dodałem Penstemony

Kondziu a te różowe kwiatuszki co to jest podobają mi się.Róże to niezła kolekcja ci się robi a zapach pewnie cudny

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:17, 09 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Moja stipa od MOtylka_Beatki w zbliżeniu.. i wrzośce i wrzosy i piwonie i czego tam nie ma.. Acha ja stip nie cięłam ani nie przycinałam..

Dal mnie rajsko!!! Też tak chcę. Widzę się w Twoim ogrodzie
ehhhhh... kiedy u mnie tak będzie???
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:15, 09 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

są jaśniejsze liście ale ona tak ma ... przynajmniej u mnie

Jula nic spektakularnego Cie nie ominęło ... ugor się resocjalizuje ... roślinności przybywa ... ja wciąż młoda i też mnie przybywa niestety ... córka ta sama ... mąż ten sam ... buziak

a to łan tojeści w chwili obecnej ...

Znaczy siem wszystko po staremu....muszę fotki obejrzeć, co się zmienia i czego przybywa...za zdjęcie tojeśći dzięki...u mnie klor ten sam....znaczy siem dobrze jest
Mała Eleczka 13:14, 09 cze 2014

Do góry
a takie widoczki są na początku czerwca

W tym tygodniu przycinam buksy. Poczochrańce już mnie denerwują.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:14, 09 cze 2014

Do góry
zapomniałam- na pociesznie różane chciałam Ci zostawić moje róże. Jedna legalna z doniczki, druga od sąsiadów przelazła .Zdjęcie kiepskie, ale nie mam takiej drabiny żeby z bliska zrobić- to jasno różowe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies