Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie romantyczny 23:12, 03 cze 2014

Do góry
A tak dzisiaj
Zakątek z fioletową ławeczką 23:09, 03 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Gdzie jest spiralka?Ha, ha prawie jej nie widać

Doniu, widaćza trawką.
Nie powstrzymuj eMa jak ma takie zapędy to mu pozól ciąć.
Ogród prawie romantyczny 23:08, 03 cze 2014

Do góry
Teraz od tarasu.
Tak wyglądało kiedyś ...
Ogród prawie romantyczny 23:03, 03 cze 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Agnieszko, a ja Cie proszę o więcej zdjęć. Bardzo chciałabym wiedziec jaki masz widok z tarasu i jak wychodzisz z domu. Dasz sie namówić?

Już szukam
Przed Ogrodowiskiem, mam wrażenie, prawie nie miałam zdjęć. Dopiero teraz nadrabiam. To wspaniała sprawa, dzięki forum mam okazję zapisać nie tylko w pamięci, jak powstawał ogród.

Na początek front domu, który będzie zupełnie zmieniony, ale ponieważ w tym roku mają nam założyć kanalizację, na razie nic nie robię. To znaczy prawie nic

Życie w wiejskim ogrodzie 22:59, 03 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Tygrysku przecież wiem że to na żarty

Bardzo dziękuję za różyczkę Jest taka tajemnicza owinięta nicią pajęczą

Nie ma robaka No cóż jakoś przeżyję Za to znalazłem sobie dzisiaj u Pauliny z Nieuporządkowanej działeczki super okaz do mojego folderu

Pozdrawiam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4165-nieuporzadkowana-dzialeczka

dobra glizda nie jest zła entomolodzy mnie zabiją za te złe określenia na owady
Ogród do kwadratu 22:56, 03 cze 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Majenko... to dla ciebie jeszcze troszkę różyczek Austina
to Alan Titchmarsh

a to Heritage... swoją drogą bossko pachnie! Orzeźwiająca cytrynka... tak bym określiła zapach.

Eglantyne... na początku wpada w brzoskwinkę, ale później piękny porcelanowy róż! Bosko wygląda na ciemnym tle...

I stipa...

heritagem boska!
DziękujePiekne różyczki i trawa jest mega
Słoneczny ogród słonecznej safikey 22:55, 03 cze 2014

Do góry
szalejące żurawki....

żurawki Marmalade - są już przeogromne, aż żałuję, że mam ich tak mało

Palace Purple - zdecydowanie ich za mało...

wspaniałe
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:54, 03 cze 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
dzisiaj przesadzałem tą Queen of Sweden z sadzonki i zły jestem na siebie strasznie bo nie byłem dość ostrożny i rozłamała się na dwie dwa pędy i każdy z kawałkiem korzenia, więc złączyłem je razem, jakby to coś dało obwiązałem trawą i tak wsadziłem na nowe miejsce Co będzie to będzie - najwyżej się nie przyjmie.
Posadziłem w końcu pozostałe róże tym razem od frontu przy białej lawendzie i kocimiętce. Zestawienie będzie trochę dziwne, bo róże to Mary Ann 2szt. i 1 szt Albrecht Durer a one są raczej pomarańczowe, ale z różowym nalotem więc może będzie się trzymać. A i wyrzuciłem stamtąd całkiem kostrzewę siną bo ona się szybko brzydka robi.
Róże są na niższym tarasie od lewej strony a na wyższym są okrywowe Bienenweide rot i jeszcze jedna ale teraz nazwy nie pamiętam, też od lewej

Marek ja bym przesmarowała pęknięcia emulsyjną farba i posadziła je oddzielnie jak miały korzonki każdamuszę obejrzeć ta Mery Ann, mogłaby się nazywać odwrotnie
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:51, 03 cze 2014

Do góry
A królowa poszła w bukszpany i także Johan Wolfgang Goethe o ciemnych kwiatach. Ciągle tam brakuje jeszcze wielu róż ale pomału się nadrobi. Na razie przerobione po dwie kwatery z każdego kwadratu bo hosty są tam ładne i zostają - jeszcze
Wilcza Góra 22:50, 03 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
nie ma co przez okno wyglądać...

o nie trzeba wyglądać przez okno żeby zobaczyć taki romantyczny obrazek
Pozdrawiam Jasia
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:49, 03 cze 2014

Do góry
dzisiaj przesadzałem tą Queen of Sweden z sadzonki i zły jestem na siebie strasznie bo nie byłem dość ostrożny i rozłamała się na dwie dwa pędy i każdy z kawałkiem korzenia, więc złączyłem je razem, jakby to coś dało obwiązałem trawą i tak wsadziłem na nowe miejsce Co będzie to będzie - najwyżej się nie przyjmie.
Posadziłem w końcu pozostałe róże tym razem od frontu przy białej lawendzie i kocimiętce. Zestawienie będzie trochę dziwne, bo róże to Mary Ann 2szt. i 1 szt Albrecht Durer a one są raczej pomarańczowe, ale z różowym nalotem więc może będzie się trzymać. A i wyrzuciłem stamtąd całkiem kostrzewę siną bo ona się szybko brzydka robi.
Róże są na niższym tarasie od lewej strony a na wyższym są okrywowe Bienenweide rot i jeszcze jedna ale teraz nazwy nie pamiętam, też od lewej
w Oborze też mogą być ogrody 22:48, 03 cze 2014

Do góry
Kapusta już prawie prawie

Kwitnąca rukola i czerwona szmatka
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:47, 03 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

oooo, ja mam właśnie chyba tego. Muszę wkleić u siebie, to Aniu może potwierdzisz. Czyli to korzeniasty Biokovo, tak ma ok. 20 cm, blade kwiecie

tu masz w zbliżeniu, tak ma ok 25 cm idę zobaczyć do Ciebie
Zakątek z fioletową ławeczką 22:46, 03 cze 2014

Do góry
Gdzie jest spiralka?Ha, ha prawie jej nie widać
Brązowienie iglaków 22:45, 03 cze 2014

Do góry
Danusiu jest szansa na zdiagnozowanie co dolega moim serbom? Wczesną wiosną dostały nawóz do iglaków w granulkach, ładnie wypuściły nowe przyrosty, szyszki, tylko ostatnio zauważyłam takie dziwne zaschnięte końcówki i pojedyncze igiełki nowych przyrostów,mają ostry rudy kolor, czyżby za mało wody jak były te upały? Żadnych "gości" nie zauważyłam. Rosną u mnie trzeci sezon.

Proszę o pomoc
W cieniu - zacieniona 22:45, 03 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Bogusiu ja bym chciala, żeby u mnie popadaloa co do bodziszka to żałobny Sambor ma listki dwu kolorowe wrzucę Ci fotkę
a nie bralaś ode mnie żadnego białego Laurę lub Double Jewel? szkoda
Tylko tego mi dałaś co na Twojej na fotce...a Sambora o zielonych listkach przywiozła mi Joku,jak było spotkanie u Ciebie...ma jaśniejsze kwiatki.
Ogród u stóp klasztoru 22:44, 03 cze 2014

Do góry
Ogród Dzidki jest trochę inaczej zaplanowany niż Jasi , ale widać tu dwie pokrewne dusze ...ta sama miłość do kwiatów , duża ilość rarytasów i ta swoboda w kompozycjach ....to podoba mi się najbardziej ...każdy zakątek jest pieczołowicie zaplanowany , nic nie jest tu przypadkowe a jednak wydaje się jakby to przyroda sama sobie wybierała rośliny . Dzidka nie powiela żadnych trendów modowych a jednak jest chyba na topie listy najpiękniejszych ogrodów ogrodowiska ...

OGRÓD DZIDKI

w Oborze też mogą być ogrody 22:43, 03 cze 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
kilka fotek na szybko z warzywnika, bo widać jak wszystko rośnie
Papryki z nasionek i selery

Pora na pora i sałatkowo

No no bardzo apetycznie się zrobiło Nabrałem ochoty na sałatkę z pora i selera
w Oborze też mogą być ogrody 22:43, 03 cze 2014

Do góry
Ogóraki do przerwania, bo wyszło zdecydowanie za dużo

i pomidorki zielone
W cieniu - zacieniona 22:42, 03 cze 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Korzeniasty jest różowy,wspaniały -niebieski,żałobny-o zielonych listkach -bordo,o listkach dwukolorowych -fioletowy i ostatni nn-ma pączki...może już zakwitł,ale na razie nie wiem...
Dziękuję,że wpadasz...u nas dzisiaj cały dzień siąpi i jest zimno.

Bogusiu ja bym chciala, żeby u mnie popadaloa co do bodziszka to żałobny Sambor ma listki dwu kolorowe wrzucę Ci fotkę
a nie bralaś ode mnie żadnego białego Laurę lub Double Jewel? szkoda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies