Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Sonka 08:00, 04 lip 2014

Obawiam się że nic nie ma skutecznego, ze środków chemicznych. Może posadź kłujące berberysy, jak ukłuje, to poczuje, wiem, zaburzy projekt .
Ogród masz piękny, mi podoba się dlatego, że jest w formie nowoczesnej a jednocześnie jest bardzo bogaty, różnorodny i wypielęgnowany, podoba mi się u Ciebie wszystko. Zawsze też do Ciebie zaglądam, bo oprócz pięknych widoków w wątku edukacja ogrodnicza a, że ja mieszkam niezbyt daleko, to ta sama strefa, to pomagasz mi jako informator ogrodniczy w zakresie zaleceń i pracy w ogrodzie. Przedpłocie, masz rację, też ma być zadbane, podczas wyjazdów służbowych do Warszawy, zawsze mnie drażniły te podwarszawskie, niemiłosiernie zachwaszczone a za płotem piękny ogród, nareszcie to się zmienia. Nie chcę się chwalić lub być źle zrozumiana ale u nas to od zawsze kwiatki na drodze rosły, i rosną, liliowce, aksamitki, marcinki lub też jak u mnie koszona skarpa. Od lat myślę nad zagospodarowaniem jej ale ciągle mi się koncepcja zmienia a tam żółty piach a to wymaga nakładów, bo długość spora.
Madżenko, jesteś bardzo pozytywną osobą, gratuluję osobowości i otwartości na ludzi.
Agania 08:26, 04 lip 2014

Zobaczyłam przedpłocie, wykonałaś kawał pracy, jesteś przykładem dla innych,

Incrediball piękne i bujne, że hoh,ho

W Burgundy Ice się zakochałam

ana_art 08:32, 04 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

A ja za 3 zł od Marty kupowałam
mam wrażenie, że Pani celowo taką kwotę powiedziała bo one były naprawdę duże w takich dużych donicach stały a ja się zawróciłam i z iskrami w oczach je głaszczyłam (tak powiedziałby Jaś) no ale 60 dych to rozbój w biały dzień. Dzisiaj będę tam znowu bo jadę do serwisu to sfocę może
ana_art 08:32, 04 lip 2014

dubel
ewakatowice 08:53, 04 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Witajcie
Wczoraj wykonane przedpłocie. Jeszcze kostrzewa malutka, berberysów pod grabami nie widać a lawenda w przeddzień kwitnienia. Jeszcze kamyki i rok oczekiwania i będzie przedpłocie w kolorze szarości i zieleni

Przedpłocie jak z projektu LUCIANO!!!!
aleksandra_g 10:48, 04 lip 2014

z tymi psami to wydaje mi się, że najbardziej skuteczne jest wbicie nieopodal jakiegoś palika, u mnie np psy sąsiadów obsikują górkę piasku, którą mam przed płotem jak już ogarnę przedpołocie to chyba ją zostawię, żeby nie kusiło znaczyć gdzie indziej
Iwk4 11:08, 04 lip 2014

Przedplocie wyszło bardzo fajnie. Hortensje pięknie wyglądają takim panem posadzone. Bardzo mi się podoba Marzenko.
Sonka 11:38, 04 lip 2014

aleksandra_g, tak, faktycznie koleżanka tak zrobiła w pewnej odległości od siebie powbijała ładne paliki od drogi, przed drzewkami, trochę poskutkowało.
Monic 11:45, 04 lip 2014

Marzenko, pięknie kwitną Twoje hortensje, cały ogród śliczny, ale przedpłocie mnie zachwyciło - zazdroszczę
Toszka 12:39, 04 lip 2014

Madżen, psom do sikania angielski hydrant musisz postawić, albo parkometr

A tak na poważnie - wystarczy, że jeden pies nasika, a potem to już leci lawinowo wysikiwanie korespondencji... Ze słupkiem, czy też ścianą/narożnikiem domu jest o tyle łatwiej, bo wystarczy polać wodą z octem, by zneutralizować zapach i "zresetować" psią korespondencję. Ale na rośliny takiego sposobu nie zastosujesz... Buksów szkoda, może podmienić je na coś tańszego i szybciej odbudowującego się....
berberys nie jest żadną przeszkodą, bo pies sika z odległości.