A ja jeszcze nie schowałam w cień i podlewam, dziś posadzę, klony też nie posadzone, trzmieliny na pniu też nie, narobiłam sobie pęcherzy i kicha,..!
tu teraz fajnie, bo i róże i lawendy i firletki
pliss, zabierz ode mnie troche roślin, tak mnóstwo tej naparstnicy i firletek!!
Oj tak
a dla mnie cudowny jest ten dzwonek, niech sie sieje ile chce, bajeczny
do tego nasiał sie tu biały kosmos, sa liatrie, wrzosowe i białe i lawenda z firletka
Nowa rabata skończona - oczywiście niezgodnie z planem, ale trudno...Trafiły tu żurawki - posadziłem j na pożarcie opuchlakom, bo odkryłem je wczoraj w rozchodnikach które przeniosłem metr dalej...Będzie znów walka... Niech kanny i kosmosy urosną, bo może zasłonią częściowo siatkę... Brakuje mi tu żywopłotu, ale nie chce rosnąć...Muszę coś wymyślić
Dla rekinów jest specjalna winda i transporter, bo będa transportowane w szklanych basenach, waga do 5 ton, jak zobaczyłam, byłam w szoku! i to ile tego będzie pływać
o tej róży myślałam, czy Ingrid
I chyba się wybierzesz Kasiu, sama się nie mogę doczekać
a jednak nie wszystkie ostróżki połamała Dżaga, są fioletowe z czarnym i białym oczkiem, białe i czekam na wielki pokaz, część już
i szalejący dzwonek Poszarskiego, w innym miejscu biały, ale jakis inny
Ile wysiłku poszło na taki efekt !!!... Mąż mój wczoraj impregnował taras , stwierdził , że go dzisiaj wszystko boli ... Ja odpowiedziałam - mnie tak codziennie boli ale za to jest pięknie Regularnie zaglądam i podziwiam nieskazitelny porządeczek i układ roślin w sposób godny naśladownictwa ... Dążę do tego i u siebie pozdrawiam niedzielnie
Przyszlam obejrzeć stan lawendy i roż a padłam na kolana przed tą odmianą przetacznika.... Czy pamiętasz jak się dokładnie nazywa? Mała Mi też ma chyba takiego, on ma szare liscie?