Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakochana w ogrodach 10:06, 08 cze 2014

Do góry
Co ta za roślina?

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:05, 08 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
naoglądałam się cudnistych zdjęć i tak sobie myślę co miałam napisać, bo co chwila myślałam by o coś spytać
co to za jasno różowa róża ta z dzwonkami, Poraził mnie widok grahama, mam i se myślę nie urośnie u mnie taka... naparstnice obiekt westchnień... a i gdzie kupiłaś białe pełne jeżówki

Jeżówki u mojego Pana Bylinowego po 11 zł... szkoda, że nie dogadałyśmy sie bo bym Ci przywiozła do Bogdzi

Graham z powodu braku zim dorodny... potffór.. nie ma czasu na podpory i znó mi leży odłogiem na tarasie i trawniku.. trza znów na sznurek i do podpory pergoli uwiązać.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:03, 08 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
Ale super porcja zdjęć jednak najbardziej mnie powaliła informacja że wyszłaś do ogrodu o 4 rano - ufff
ta róża krzak wielki wyjątkowa, Nostalgia też super co od niej chcesz ma sporo pąków no i wogóle łał

Krzew Nostalgii dorodny, ale kwiaty jakieś takie mniejsze.. i gorzej wybarwione

Ten jakoś wygląda, ale dużo jest brzydkich

Rododendronowy ogród II. 10:02, 08 cze 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

O tym rodku pisałam u Ciebie na stronie 2420 To właśnie wtedy go przesadziłam.(pierwsze dni maja) Cała rabata ma 0.90 x 1.80 ziemia z rabaty była wybrana na gł ok 60 cm, jako podłoże oba rodki dostały torf kwaśny 1:1 z ziemią ogrodową, jednakowo są podlewane bo są oba na tej samej rabacie. Przy przesadzaniu przepłukałam bryłę korzeniową bo była bardzo zbita. Mam wrażenie że on tak jakby zamarł, zatrzymał się w miejscu już na jesień ubiegłego roku.Zdjęcie z kwietnia przed przesadzeniem.

Już sama nie wiem.

Szczerze powiem ze mam mieszane uczucia co do płukania korzeni roslin w dużych roślinach. Rh zawsze mają zbite korzenie , taka ich uroda. Po takim płukaniu muszą chyba od nowa budowac system korzeniowy co nie jest łatwe bo kazdy korzeń od nowa musi umiejscowic sie w ziemi a przesadzone z bryłą korzeniową i ziemia mają jednak w duzej mierze korzenie które od razu podejmuja odżywianie rośliny. Może nie mam racji , nigdy tego nie robilam wiec i doświadczenia w tej mierze nie mam.Powiekszyłam zdjęcia i wydaje mi się ze są czyms podsypane. Po takim przesadzaniu powinny byc stale podlewane, ale to wszystko i tak nie tłumaczy o tej porze opuszczonych liści.Jesli są wysciólokwane to koniecznie sciólke wyrzuc i podlewaj go.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:02, 08 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu napisz proszę jak szybko i jak bardzo rozrasta się tojeść. Finka pisała że jest ekspansywna, dlatego zatsanwaiam się ile sztuk sadzić skoro będzie wielka? Z góry dziekuję za radę i życzę miłego muminkowania

Odpowiedz u Ciebie.. a raczej moje gdybanie

Dzis zakwitł nowy nabytek.. jednym kwiatem, ale dobre i to na początek.. piwonia NEon.. miała być bardziej żarówiasta , a jest bardziej czerwona, ale piękna

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:00, 08 cze 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

i to zestawienie też mi się podoba i chyba skopiuję czy aby mogiem?

Julka, kopiuj do woli, po to wstawiam, że może i moja radosna twórczość komuś się przyda do czegoś

Jest tam taka ładna piwonia, ale nazwy nie znam.. jest śliczna, nie pokłada się.. o taka, może ktoś pomoże rozszyfrować nazwę.

oraz rozrastający się w tempie ekspres dzwonek skupiony, ale łatwo się usuwa nadwyżki obdarowując chętnych.. , potem jest len i jeżówki... pomarańczowe A przed piwonią rośnie odętka biała. Wokół piwonii posadzone da prymulki na wiosnę i na pewno coś jeszcze ale nie pamiętam.. musiałabym potrzeć na foto.. .

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:52, 08 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

pieronie nie dość, że masz Muminka to jeszcze w raju mieszkasz

Raj trzeba sobie samemu zrobić czyli zapracować... a Muminek..no cóż, to już nie ja nad tym pracowałam
róża Star Profusion

Ogródek Agam 09:51, 08 cze 2014

Do góry
Ja u Ciebie, Ty u mnie z pięknym projekcikiem . Podoba mi się i to bardzo.

Taka a nie inna linia rabat jest jakby nawiązaniem do ćwierć koła znajdującego się po drugiej stronie tarasu.

Teraz tak myślę że gdyby ten łuk zrobić jak w Twoim projekciku też nie byłoby źle. Tyle że napaliłam się na kwitnące hortki zaglądające przez okna wykuszu i przy tym zostanę, nawet kupiłam 4 sztuki. Zwłaszcza że klony u mnie przemarzały.
Te trawki to gracki?
Piaskownia na zakręcie 09:38, 08 cze 2014

Do góry
Róża Veilchenblau

Róża Rhapsody in blue

Róża Chippendale

I zeszłoroczne zdjęcie róża AUSfather ( pięknotka )

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 09:37, 08 cze 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Ano rośnie rośnie
To kfiatek dla odwiedzających wątek

A dżemy z kamczackiej muszą być boskie, bo te jagody mają w sobie odrobinę goryczki, która bardzo mi odpowiada Ale to w przyszłości...

Przyszłam z rewizytą i przywitał mnie taki śliczny mały ogrodnik.
I ten uśmiech
Piaskownia na zakręcie 09:22, 08 cze 2014

Do góry
Zaczynają

Róża Olympic Palace

Różą Novalis

Róża Burgundy Iceberg

Piaskownia na zakręcie 09:17, 08 cze 2014

Do góry
Róża Charles Austin

Róża Aladdin Palace

Róża Maria Teresa

Piaskownia na zakręcie 09:09, 08 cze 2014

Do góry

Róża Alabaster

Róża Baronesse

Ogródek Agam 09:05, 08 cze 2014

Do góry
a może tak ..... linie przy tarasie w ten sposób ...
klon, hosty, bukszpan kulki i żywopłot, cisy , rh

Co się stało kwiatom ... 09:03, 08 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Ładną łąkę posiadasz w sąsiedztwie Chwasty za kratami

U mnie dzisiaj gorąco i słonecznie Czy może być piękniej ?

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:02, 08 cze 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Ślicznie
A nowa róża to miala być chyba pnąca, a pienna ...
Jurajski Ogród 08:54, 08 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jurajski w świetle popołudniowego słońca (uwielbiam tę porę dnia w ogrodzie)

Jak zawsze ogród zachwyca ale to ujęcie wymiata Ta czerwień bordowa pojawiająca się tu i tam jest genialna Po prostu piknie proszę Pani
Ogród Eli 08:49, 08 cze 2014

Do góry
Alu, Aniu luzik dziewczyny, obrażać się nie mam zamiaru, tak łatwo mnie stąd nie wygonicie walczę o zmianę kolorku już jakiś czas, a tam gdzie Ala widziała drugi dom , na biało to była stajnio-garaż

dala Ani i Kasya wędzarnia
Ogród Eli 08:42, 08 cze 2014

Do góry
Kasya ,tusiawka ,Tusiala ,iwonaal,Katkak ,Rench ,Ania74 dzięki dziewczyny za miłe słowaze zdrowiem nie najlepiej i po wczorajszym koszeniu chyba jeszcze gorszedzieciaki też chore więc ja muszę udawać zdrową
dla was różyczka w porannej rosie
Zakątek z fioletową ławeczką 08:31, 08 cze 2014

Do góry
Dorotko miłej niedzieli życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies